16. prosince 2017

MLSÁME: Kokosovo medové pracny

Pracny v našem případě mezi druhy vánočního cukroví nesmí chybět. Považuji je za základní druh, ale při cenách vlašských ořechů jsem se docela protočila. Nechtěla jsem všude nastrkat lískový a bez nich by to nebylo ono, tak jsem si řekla, že zkusíme úplně novou neořechovou verzi :-)




SUROVINY

  • 190g špaldové mouky (na koláče a sušenky)
  • 120g změklého másla
  • 80g kokosu
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička citronové šťávy

POSTUP

Jelikož mi med ztuhnul a zcukernatěl, tak jsem si ho nejdříve vložila do horké vody povolit a mezitím jsem si smíchala sypké suroviny.

Když med povolil, přidala jsem do směsi i tekuté suroviny a vytvořila jsem hladké těsto, které jsem nechala v lednici asi hodinku odpočívat.

Připravila jsem si formičky na pracny, které jsem tentokrát nevymazávala ale pokud chcete, můžete si je předem vytřít máslem či olejem, aby se lépe vyklepávaly.

Rozpálíme si troubu na 160°C.

Vyndáme těsto z lednice, prohněteme ho a plníme formičky, které skládáme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C přibližně 10 minut.

Jakmile začaly zlátnout, tak jsem je vyndala.

Některé jsem vychladlé obalila v třtinovém moučkovém cukru - vychladlé si ho na sebe nenaberou tolik. No a některé jsem holkám nechala neobalené :-)





Odrážela jsem se od tohoto receptu, jen jsem si lehce upravila suroviny.

Z tohoto množství budete mít přibližně 29 pracen.

Nechte si chutnat :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat