1. října 2019

TVOŘÍME: Podzimní strom z otisků ruky a krepáku

Už týden tu máme oficiálně podzim a s ním souvisí i více času na tvoření a podzimní dekorace.

Nedávno jsme se vrátili do dětství s Podzimními papírovými hrátkami a tentokrát si trochu zašpiníme ruce při tvoření podzimního stromu. Zároveň také procvičíme jemnou motoriku a užijeme si plno zábavy.

Připravte si pracovní plochu, ruce a můžeme začít :-).





CO BUDEME POTŘEBOVAT

  • Čtvrtku
  • Krepový papír v podzimních barvách
  • Olejové pastely 
  • Lepidlo 
  • Případně nůžky


POSTUP

Nejdříve jsem natrhala kousky krepového papíru a připravila jsem je do skvělé krabičky, kterou mám od Valiny z eshopu samostatne-dite.cz. Tahle krabička je skvělá v tom, pokud Vám zbyde krepový papír nebo jakýkoliv materiál na tvoření, který by nebylo úplně dobré vysypat, tak krabičku i s materiálem zavřete a uschováte. A jestli se u Vás pravidelně ztrácí lepidlo, tak jako u nás, tak to se díky této krabičce taky změní :-D.




Dále už jsem nechala na holkách, aby z útržků krepáku vytvořily kuličky. 

To je nad mé překvapení hodně bavilo a hlavně Sofinka mě překvapila, jakse jí kuličky dařily - pořád ji vidim, jako moje malé miminko, ale ona už je tak veliká :-).

Zároveň tímto způsobem holky pozorovaly, jak se najednou z velkého objemu krepových papírů stává malé množství a z plné krabičky je najednou jen na dně.




Jakmile máte dokuličkováno, připravte si čtvrtku a začnete otiskávat. Schválně jsme nepoužily prstové barvy, pokud ale zrovna nemáte po ruce gelové/olejové, můžete je nahradit prstovými ale jinak se dají sehnat v jakékoliv hračkárně nebo větším supermarketu.

Barvami tedy pomalujeme dětem ruce. Děti se budou hihňat a smát, protože je to bude lechtat. Pak už jen ruce několikrát obtiskneme do tvaru koruny stromu. Klaudinka celé tvoření vyšperkovala tím, že si ruce otiskla i na obličej a byla celá hnědá :-D.

Ke stromu jsem domalovala ještě kmen, který Klaudinka poťupkala jednotlivými prsty a Sofinka se pokoušela asi o břízu nebo co :-D. No a domalovaly také sluníčko a mrak.





No a v závěru už stačí jen dolepit jednotlivé kuličky z krepáku - ať už na strom nebo jako padající či úplně spadané na zem. A je hotovo :-).

Musím říct, že se tohle opravdu povedlo a moc se těším, až nám dorazí rybářská dekorační síť a budeme moct všechny podzimní výtvory vyvěsit.

Doufám, že se Vám tato inspirace líbí a určitě dejte vědět, až se ji rozhodnete vyzkoušet.

Žádné komentáře:

Okomentovat