2. října 2019

UČÍME SE: Psaní a mazání - čísla a písmenka od Pexi

V září jsem byla oslovena firmou Pexi, jestli bych nechtěla s holkama otestovat jeden z jejich produktů, jenže se jednalo o "hračku", která byla docela mimo mé zaměření ale jelikož tuto firmu moc dobře znám a několik jejich výukových her doma máme, tak jsem se rozhodla využít toho, že Klaudinka nastoupila do předškoláků a zaměřila jsem se na přípravu na psaní.




V dnešním článku si představíme dvě vzdělávací hry z edice psaní a mazání. Budou to písmenka a čísla - jedná se o klasické kartičky s fixem, které můžete opakovaně využívat. Ještě nedávno Klaudinku braly jen časopisy, ale jak roste a jak už se pomalu ale jistě začíná chystat na školu, tak ji podobné hry baví víc a víc.




Když jsem ji dala na výběr, co by ráda vyzkoušela jako první, zvolila si čísla. 

Krabička je jednoduše otevírací víkem nahoru.

Uvnitř se nachází plastový nástavec s kartičkami a fixou.




Kartiček je celkem 14 (s čísly 1-14) a jsou oboustranné - ano na fotce mi jedna kartička chybí, přehlédla jsem to. První strana obsahuje čísla se stejným počtem různých předmětů a řádkem na přepisování.




Klaudinka se do psaní pustila tak, že nejdříve obtáhla veliké číslo, následně spočítala obrázky, které si pro lepší počítání vždy zaškrtala a nakonec se dala na přepisování spodního řádku.




Druhá strana kartiček je plná různých úkolů. Něco Klaudinka zmákla levou zadní, ale něco na ni bylo ještě těžké a tim jsem ji nechtěla zatěžovat, abych nenarušila její zapálení. 




Jelikož ještě nečte, přečte jen jednoduchá slova, tak jsem ji u kartiček asistovala a četla pokyny, které má plnit.




Jako druhé zvolila písmenka a to mi normálně spadla čelist, protože její zapálení bylo ještě větší a baví jí to až neskutečně. Vždycky přiběhla s vyplněnou kartičkou celá šťastná, jak ji přepsala a honem se vrhla na další :-D.




Princip je stejný jako u psaní čísel výše. Opět jednoduše otevíratelná krabička víkem nahoru s plastovým vnitřkem a úložným prostorem na kartičky a fixu.




Jelikož je písmen víc, než čísel, tak jsou kartičky oboustranné a z oboustran mají jedno z písmen. Až na jednu kartičku, kde jsou psaná slova u kterých je i pár obrázků.





Kartička vždy obsahuje veliké písmeno, u toho obrázek s českým i slovenským názvem a pod tím velké tiskací písmeno, velké psací písmeno a malé psací písmeno. 




MAZACÍ FIX

Fix je klasický s jakým píšete na bílou tabuli. Houbičku má docela pevnou, ve srovnání s jinými fixy stejného typu. 

Co bych ale doporučila je to, abyste před uskladněním hry všechny kartičky smazali. Jakmile se nechají několik dní popsané, už nejdou tak dobře smazat, jako když se mažou "čerstvé".

Pokud se Vám to stane, stačí jen na kartičky dýchnout (:-D) a smažete je zase lehce.




ZÁVĚREM

Musím říct, že tohle byla pro Klaudinku trefa do černého!

Takže pokud hledáte tip na vzdělávací hru pro Vaše předškoláky nebo třeba i školáky, je to skvělá volba.

Na to, že ještě na konci loňského roku byla jako neřízená střela, tak si teď spokojeně zaleze do postele nebo ke stolku a píše si.

Berte v potaz to, že jsou čísla s různými vlnkami a co bych vytkla je psaní osmičky, která je jako dvě koule sněhuláka. Dítko by si mohlo zafixovat špatné obtahování. Stačí ho ale seznámit s tím, jak se osmička správně píše a hned se chytne :-).

Pokud Vás tyto vzdělávací hry zaujaly a chtěli byste je pořídit Vašim dětem, najdete úplně běžně dostupné v různých obchodech - například v Dráčiku, Bambuli, Pompu nebo přímo na eshopu Pexi


Cena: 215Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat