9. října 2019

SPORTUJEME: Sada lapačů s míčky

Počasí nám sice přestalo přát a proto jsem se s recenzí doslova zasekla. Je potřeba testovat a fotit na plno venku, doma to efekt nemá, ale jak jsem si myslela, že je tato sada lapačů spíš na léto, tak jsme se před pár dny přesvědčili, že je naprosto perfektní i na slunečné podzimní dny.

Po článku Sportovní aktivity na zahradě či venku, jsem si vyhlídla ještě tyto zajímavé lapače, ale nečekala jsem, že budou až tak bombastické aže si navíc vymyslíme úplně jiný způsob hry a už vůbec by nás nenapadlo, že dokonce vzniknou i"bitky" na hřišti, protože si je chtěly vyzkoušet i jiné děti.

Asi je na čase u některých recenzí točit videa, protože se obávám, že Vám psaným textem nepředám přesně tu energii a nadšení, které s nimi zažíváme. Dokonce už jsem kamarádce posílala odkaz a bude je svým synům pořizovat k Vánocům.




LAPAČE 

Sada obsahuje 2 super lehké lapače. Překvapilo mě, jak moc jsou lehké a působí na mě křehce, ale manžel mě vyvedl z omylu, že klamou tělem a že jsou dost pevné. Různě s nimi začal bouchat, tak jsem ho raději hned zastavila :-D.

Nemůsíte se tedy bát, že se hned rozbijí. Působí opravdu křehce svou lehkostí, ale když dítěti vylítne z ruky nebo když se trefí do něčeho kolem sebe, tak se nic nestane.

To by musela být rána jako z děla, aby to křaplo.




MÍČKY

Ke každému lapači je jeden míček. Míček je taky super lehký, pěnový. Měla jsem vše v batohu a mnohem těžší je malá lahev s pitím, než tato celá sada.




V zadní části má míček silnější gumu, kterou se natahuje a že se natáhnout dá opravdu dost. Opět jsem zde měla trochu obavy, že když to dám do rukou dětí, hned se guma utrhne .. ale dobrý. Zatím drží a snad bude jěště nějakou dobu držet.




Velikostí je tak nějak akorát do rukou 3 letého dítěte. Sofinka byla jako aportovací pes, takže když nebudete vědět, jak už to dítě unavit. Zkuste aportovací strategii a zažijete kouzlo :-D.




JDEME DO AKCE

Původně se "hraje" stylem, že stojí dva hráči proti sobě, jeden z nich natáhne míček a druhý se ho snaží chytit. Jenže když zjistíte, jakou rychlostí ten míček lítá a co všechno s ním dokážete, tak si raději budete střílet asi do výšky - jen bacha na letadla jo?! :-D




LETÍÍÍ

Pokus o zachycení letícího míčku .. najdete ho? V první chvíli jsme ani nevěřili, že je možný střílet takovou dálku a vybrat si místo u jezírka taky nebyl úplně nejlepší nápad :-D. Natahují se jednoduše, nemusíte vynaložit moc sil ale pak ta střela .. to je něco!




STŘÍPKY Z NAŠÍ HRY

Manžel se nadchnul takovým způsobem, že obsadil jeden lapač s míčkem. A o ten druhý se pak začaly přetahovat holky, k tomu senavíc přidalo pár dalších dětí na hřišti a sranda byla na světě. Asi bude potřeba pořídit ještě jednu sadu :-D.




Ve dvojici, zvlášť s dítětem, je potřeba střelu odhadnout tak, aby míček dítě snadno chytilo a zároveň aby neuletělo s tím míčkem :-D. Musíte se tedy pořádně soustředit a přijít na tu správnou a vhodnou pozici a sílu natažení.




Víc, než ve dvojici, u nás vede sólovka. Klaudinka si přišla na svůj způsob natahování - měla z lapače tedy spíše prak. Sedla si na lavičku, nohama si přidržela držadlo lapače, jednou rukou natahovala a druhou držela lapač, aby se jí nezkroutil proti.




Zkoušela to i ve stoje, ale tam už neměla takovou sílu natáhnout míček dolu dostatečně, jako když byla v sedě. Takže si s tím spíš sedala.




Sofinka pro změnu neustále mířila manželovi na obličej, tak jsem čekala, kdy ho opravdu trefí. Ale naštěstí vždy stihnul uhnout. Každopádně to byla výborná podívaná hodna videa - holt musím být příště připravena lépe a nezaváhat s natáčením. Opravdu jsem se tam až za břicho popadala :-D. 




ZÁVĚREM

Naše cestovní vybavení na stanování a tábory se nám zase o kus rozšíří, protože tohle zaručeně nesmí na žádné takové akci chybět a jelikož je sada opravdu lehoučká, tak ji sebou budeme brát pravidelně i na hřiště, do parku, na louku apod. 

Nemusí být vůbec léto, abyste se vyřádili. Jakmile venku vysvitne sluníčko a trochu se počasí ohřeje, už s nimi vyběhněte - jaro, podzim. Celoroční zábava, kterou si užije celá rodina na plno.

A kameru sebou! :-D




Sadu lapačů s míčky pořídíte na eshopu Funkids.cz přímo ZDE.


Cena: 325Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat