3. června 2019

SPORTUJEME: Sportovní aktivity na zahradě či venku

Konečně se nám počasí ustálilo, no, až moc :-D. A já Vám můžu konečně připravit recenzi sportovních aktivit nejen na zahradu. Pomalu začíná sezóna koupaček a dovolených, takže se Vám mohou tyto tipy hodit na cesty pod stan či dovolenou anebo si jednoduše jen vybavíte zahradu.

Když si vzpomenu na své dětství, tak jsme měli spoustu věcí. Různé pálky, míče, létající talíře, gumu na skákání apod. které jsme vždy vytáhly před barák a celé dny jsme si s něčím pinkali, skákali, vybíjeli se atd.

Holky jsem letos, ve spolupráci s Funkids.cz, vybavila na letní sezónu a musím říct, že i když je venku ošklivo, tak s tím řádí doma ve velkém a míček chameleon mají neustále v autě na cestách.




CHAMELEON FOTBALOVÝ MÍČEK

Jako první bych Vám ráda představila chameleonový míček, který reaguje na teplo rukou. Ten už jsem Vám před několika týdny ukazovala na facebookové stránce blogu a pořád je jedním z TOP míčků, které holky mají a dokonce jsem dokupovala ještě pár dalších - škoda, že jich nebylo v tu dobu skladem víc :-D.

Musela jsem ho vyfotit doma, protože venku, v tomto parném počasí, byl jen růžový. Stálá barva je fialová, a až když si ho vezmete do rukou, tak se změní na křiklavě růžovou. Barvy má nádherně syté a holky se s nim zabaví především na dlouhých cestách autem.

Je malý, tak akorát do dlaně dospěláka, ale zábava je s ním opravdu veliká. V bazénu ho můžete zkoušet polívat studenou vodou a pozorovat jak rychle se zase promění do původní fialové barvy a následně ho dát na sluníčko a pozorovat, jak rychle se ohřeje na sytě růžovou. Je měkký, pěnový a krásně i skáče.




Na Funkids.cz ho můžete, přímo ZDE, zakoupit v několika různých barvách. Kromě fialovo/růžové se nabízí také zeleno/žlutá, tmavě modrá/světle modrá nebo oranžovo/žlutá.


Cena: 49Kč


SOFT PĚNOVÝ MÍČ

Tento míč jsem jako malá milovala. Moc se mi líbilo, že byl měkký, lehoučký jako pírko, krásně skákal a dal se mi namočit, takže byl ideální na vodní hrátky.

Vyrábí se v několika různých velikostech a já pro holky vybrala 12 cm veliký ve žluté barvě, ale postupem času, až holky povyrostou, bych chtěla i větší. Na druhou stranu je tato velikost dobře skladná a přenosná.

Je tedy parádní, když vyrážíte někam na koupačku k vodě či do bazénu a když se ušpiní, dá se docela dobře vydrbat mýdlem.




Tato velikost je pro prcky akorát, že se ho naučí i dobře chytat :-).




Zakoupíte ho na eshopu Funkids.cz přímo ZDE a můžete si vybrat navíc i z barev - červená, modrá.


Cena: 69Kč


CATCH BALL PÁLKY 

Tyto pálky jsme, chvíli před tím, zakoupili v Pepcu. Jeli jsme totiž na vítání jara do bečovské botanické zahrady a chtěli jsme něco s sebou. Jenže Pepco, no .. přivezli jsme si je totálně rozpadlé, tak jsem si řekla, že jim dám ještě jednu šanci právě na Funkids.cz.

Tyto pálky mají, narozdíl oproti Pepcu, měkký lehký míček, který krásně lítá a moc dobře se chytá i malým dětem - navíc se dá snadno z pálek odtrhnout. Ty z Pepca měly tenisák, který bolel do rukou i dospělé, takže i když se dětem hodil s lehkostí, pořád tam byl nějaký ten náraz. A co se týče odtržení, tak zaboha nešel dolu. To asi zapříčinilo ten rozpad pále, protože se tenisák musel opravdu servat.

Takže naprosté nebe a dudy. Z těchto pálek jsme nadšení a holky si s nimi hrají krásně i mezi sebou, což se jim se sadou z Pepca moc nedařilo. Odrazovalo je to neustále strhávání, které dalo vážně zabrat.




Klaudinka s nimi vymýšlí i různá kouzla, že míček drží a nespadne :-D.




A s manželem hráli dokonce tak, že se ho snažili chytit poslepu anebo se museli trefit v určité vzdálenosti jako hod na cíl .. a to byla teprve zábava :-).




Doporučuji vyprdnou se na levné Pepco i když je cena 2x tak nižší a radši zakoupit tyto, které najdete na Funkids.cz přímo ZDE.

Cena: 115Kč

 
PLÁŽOVÉ RAKETY

Rakety na líný tenis jsou takovou typickou letní klasickou. V loňském roce jsme je měli zapůjčené na stanování, ale na Klaudinku byly moc veliké. Řekla jsem si, že letos seženu menší, aby s námi mohla hrát a bylo to na ní akorát. No a když jsem je objevila na Funkids, tak bylo jasno.




Je to tedy střední velikost, ale pro holky jsou akorát. Ty malé mi přišly až moc malé. Na fotce můžete vidět Sofinku, že se jí dobře drží i jednou rukou. Střední velikost využijí i dospěláci, jen si budou chvíli zvykat na něco menšího.



Navíc si na Funkids.cz můžete vybrat z několika barev těchto raket na líný tenis. Kromě žluté také červenou, modrou nebo zelenou.


Cena: 69Kč


PHLAT DISC SADA S MÍČKEM

Tohle je naprostá pecka! Disky jsou poměrně veliké a dá se s nimi vymýšlet spousta různých triků, které chytnou nejen malé prcky, ale také starší děti. Takže jsou perfektní třeba i na tábory.

Sada obsahuje dva disky (modrý a zelený + jeden střapatý míček. Ten jsem ještě objednávala bokem, aby bylo pár náhradních pro jistotu - známe se že?

Míček je střapatý modro zelený a je gumový. Takový ten, jak natáhnete střapeček, pustíte a štípne Vás hahaha :-D.




Můžete ho využít také jako létající talíř nebo ho kutálet po zemi. Můžete s ním vymýšlet různé triky v podobě retro školky s míčem - takže různě tleskat, zvedat nohy, stát na jedné noze apod. Prodávají se i po jednom disku, ale to mi přišlo zbytečné. Takhle se s nimi dá vymýšlet mnohem víc a hlavně se o něj holky neperou :-D.




Tyto parádní disky zakoupíte přímo ZDE na eshopu Funkids.cz a opravdu je moc doporučujeme. Z těchto všech sportovních pomůcek snad úplně nejvíc!


Cena: 295Kč
 

ZÁVĚREM 

Venku jsme se všemi těmito sportovními pomůckami byli poprvé teprve nedávno, ale doma vše testujeme ve velkém už téměř dva měsíce a všechno drží, se vším jsme spokojení a už se nemůžeme dočkat letošního stanování, které nás čeká koncem června. Tam se se vším vyřádíme na maximum!

Užívejte sluníčka a bacha na klíšťáky!

Doufám, že Vás článek inspiroval a že se zkusíte podobně také vybavit nejen na zahradu, ale také na cesty, dovolené apod :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat