4. června 2019

LUŠTÍME: Časopis Puntík - červen 2019

Červnové číslo časopisu Puntík je plné různých hmyzáků. Předplatitelé ho již mají pár dní doma a pro Vás ostatní je připravena recenze.

Vždy jsem recenze psala tak, abych je měla hotové co nejdříve po vydání čísla. Abyste nemuseli čekat a hned věděli, co v něm je a rovnou pro něj běželi. Recenze jsem se ale rozhodla zvednout o malý level výš a to tak, že Vám v nich začneme ukazovat i hotové tvoření - alespoň to, do kterého se holky pustí :-).

Ať je taky vidět, že s časopisem opravdu pracujeme. I když si ho Sofinka většinou jen stále prohlíží, Klaudinka už má aktivní tvořící období.





V tomto čísle si vyrobíte prstýnek s Puntíkem, vysvobodíte ptáčka z klece, vytvoříte kmínového bobra (:-D), vyřešíte záhadu snědeného salátu, najdete všechny nesmysly, zahrajete si barvičkovanou, prozkoumáte mraveniště, vyrobíte hmyzí kamarády z ruliček od toaletního papíru a tak dááále.


A CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE TENTOKRÁT?


1. PRSTÝNEK S PUNTÍKEM

Parádní nápad pro malé slečny, které se rády parádí. Klaudinka tu s ním hned běhala. Jen bych ho zkusila asi zalaminovat, aby byl odolnější. Přeci jen se takhle jednoduše zmuchlá nebo přetrhne.



I já ho dostala na prst :-D. Klaudinka se nenechala vyfotit :-D.




2. VYSVOBOZENÍ PTÁČKA Z KLECE

Před vystřižením prstýnku s Puntíkem, jsme nejdříve vysvobodily ptáčka z klece. Klaudince jsem vysvětlila, že nejdříve vybarvíme ptáčka, abychom ho mohly roztřihnout. Klaudinka kývla, že jí to nevadí. Jenže chvíli po rozstřihnutí prohlásila, že jí to za chvíli asi vadit bude :-D. Ach jo.

Někdy to jinak nevyjde a druhá strana musí být roztřihnutá. Klaudince vadilo, že to ptáčkovi zasáhlo nožku, ale nějak to nakonec přijala.

Každopádně zajímavá aktivita, kdy musí děti přemýšlet do jaké míry určitou barvu použijí a kde musí být už barva jiná.




3. KMÍNOVÝ BOBR

Kmínový bobr je sranda jako fík! Nejdříve vymalujete omalovánku bobra, následně ho polepíte lepidlam a pak už ho stačí jen zasypat celým kmínem, tím mu vznikne srst.



4. ŠNEK NA LISTU

Šnek na listu je kapitola sama o sobě. Určitě jste četli naší story na facebooku blogu, kterou ale napíšu i sem, ať je tu pěkně zazmanenaná :-D.

Sofinka usnula a my se s Klaudinkou pustily do tvoření s Puntíkem. Manžel je na brigádě a má každou chvilku dorazit domu, tak mu Klaudinka volá:


"Tati? Pocebuju list
Myš?
Nééé list!
Myš? Já ti vůbec nerozumim
List! Na sneka, papílovýho
Vy máte šneka? Tak mu dejte salát z lednice
Néé papílovýho, z Puntíka
Ahááá a jakej list?"
Do toho už se přidávám já:
"To je jedno, nějakej
No tak jakej? Javorovej? Ze smrku?
Ze smrku asi těžko bude list"


Nakonec šnek list dostal tak veliký, že by se s přehledem dal použít místo toaleťáku .. jen aby na něm zrovna nebyla beruška :-D.




5. MAKI - ZÁHADA SNĚDENÉHO SALÁTU

Luštění záhad je část Puntíka, kterou jsem si přivlastnila hlavně sama pro sebe hahaha :-D. To je totiž něco pro mě. 

Opičce Maki někdo okousal zeleninu na záhonku a ona vůbec neví, kdo to mohl být. Byl to slimák? Housenka? Hlemýžď? 

Nejdřív musíme zjistit, na jaké písmenko začíná jméno toho, kdo ji zbaštil večeři. Následně musíme zjistit, podle barvy ploštic, jakou dotyčný provinilý má barvu. Pak už zjistíme, kdo to byl.




6. TO JE ALE ZMATEK

Tentokrát ve zmatcích hledáme navíc marťánky, kteří utekli z létajícího talíře a na pravé straně pomůžeme broučkovi dostat se na loďce co nejrychleji k vlaku. Cestou se ale musí vyhnout všem žabám.



7. HRA BARVIČKOVANÁ

Barvičkovavá je moc krásná a jednoduchá hra, kterou pochopí a můžou hrát už ty nejmenší. Místo kostky máte barevný deštníček, kterým určujete barvu. Postupovat smíte pouze po zelených stoncích a jakmile narazíte na berušku, můžete točit deštníčkem ještě jednou.




8. PRŮZKUMNÍK ŽÁROVKA

S průzkumníkem Žárovkou prozkoumáme mraveniště. Zároveň se dozvíte zajímavé informace o mravencích - kde si většinou staví mraveniště a proč a jak to u nich v mraveništi vůbec funguje.




9. CO SI BROUKÁ LETNÍ LOUKA

Ilustrace Andrey Popprové miluju tak moc, že se mi to prostě stříhat nechce a to ani v případě, že máme Puntíky dva :-D. To je prostě nááádhera! 

Každopádně zde vystřihnete všechna zvířátka, ohnete je podle přerušovaných čar a přilepíte na obrázek na správné místo.

Vznikne Vám krásná rozkvetlá louka :-).



10. PUNTÍKOVY NÁPADY

V puntíkovo nápadech si vytvoříte několik hmyzích kamarádů - kobylku, vosu nebo stonožku. A na pravé straně na Vás čeká výroba broučků, které si můžete navléknout na ruku.




A kde Puntíka seženete? Je k dostání v trafikách Lagardere – Relay a Inmedio, Peal, Finex, Valmont, Presmedia, GECO a v obchodech Albert, Tesco, Globus nebo na Česká poště.  
Sama za sebe ovšem doporučuji předplatné, které jsem si zrovna dnes opět obnovila, a ke kterému si navíc můžete vybrat dárek :-) 
 
Více informací na oficiálním WEBU časopisu. 


Cena: 39Kč 

Žádné komentáře:

Okomentovat