10. června 2019

MÁMY SOBĚ: 5 zajímavých psychologických filmů

Když jsem si plánovala články na tento měsíc, řekla jsem si, že by nebylo na škodu přihodit zase nějakou tu sérii filmů.

V prvním filmovém článku jsem Vám doporučovala vánoční filmy. Ve druhém jsem doporučila komedie u kterých doslova bouchnete smíchy. No a tentokrát bych chtěla doporučit moje oblíbené filmy, které jsou částečně psychologické ale většinou se jedná o thrillery.

Pojďme se podívat na 5 zajímavých filmů plných napětí. Seznam není seřazený dle oblíbenosti, je očíslovaný nahodile. Doufám, že Vás některé z nich zaujmou a brzy je shlédnete :-).




1. PŘÍPAD ČÍSLO 39

V hlavní roli Renné Zellweger jako sociální pracovnice, která se rozhodne pomoct malé Lillith (už to jméno něco vypovídá :-D), protože ji její případ dost znepokojil.

Malou Lillith si nakonec ubytuje u sebe doma ve snaze dát jí mírumilovný domov plný lásky, péče a pohodlí. Nejdříve je vše naprosto v pořádku ale pak se začnou dít zvláštní věci a začíná děsivá noční můra.

Lillith hraje herečka Jodelle Ferland, kterou můžete znát například z filmu Silent Hill (brrr!) a ta má přesně takové role v malíku. Film je plný napětí a vsadím se, že se přistihnete, jak koukáte s otevřenou pusou.




2. POKOJ 1408

Taková ta klasicka - Nelez do pokoje 1408 = Chci pokoj 1408.

Tento pokoj je jediným pokojem v hotelu, kde se již téměř 20 let nikdo neubytoval. Má totiž na svědomí kolem 56 úmrtí - sebevraždy, přirozená smrt, infarkty apod.

Jenže na místo dorazí spisovatel, který se živí psaním hororových povídek a pokoj 1408 si doslova vybojuje i přes to všechno, co se v něm stalo. Nevěří na duchy ani na nic podobného, protože se s ničím takovým ještě nesetkal. To se ale docela rychle změní.

Film je natočet podle předlohy Stephena Kinga, který je v tomto ohledu opravdu umělec a jeho tvorba mě moc baví.

Je to film, který Vás pohltí. Ze začátku je to takové lážo plážo, ale nakonec budete doslova hltat každou vteřinu.




3. SKRÝŠ

Skrýš jsem viděla nespočetněkrát a vždy, když vím, že ji budou dávat v televizi, kouknu se znova. To je totiž jeden z těch filmů, které můžu znát zpaměti a pořád mě budou bavit.

Rozdvojené či rozpolcené osobnosti mě vždy fascinovaly a zajímaly. Ač to zní jakkoliv divně, tak mě takové téma prostě bere a pokud máte tipy na další filmy s touto tématikou, určitě mi dejte vědět.

Film je perfektně herecky obsazený. Hlavní hrdinkou je Cara, forenzní psychiatrička, kterou hraje úžasná Julliane Moore. V roli Adama, je herec Jonathan Rhys Mayers, který svou roli ztvárnil až děsivě dokonale.

Čím víc Cara zkoumá Adamovu minulost a čím víc zjišťuje jakým způsobem ke svým dalším osobnostem přišel, začíná být v ohrožení nejen ona, ale taky všichni jeji blízcí.

Neskutečně napínavý film, který má chvilkami až přehnané záběry. I když mě zvláštní konce filmů neskutečně štvou, tak mě zároveň i baví a tento závěr je přesně ten, u kterého si řeknete "a dopr...".




4. ČÍSLO 23

Boží! Boží! Boží!

Jim Carrey v roli Waltera, začne být posedlý číslem 23 takovým způsobem, že ho vidí všude a že ho spočítá z úplně všeho. Je posedlý tak moc až Vám z toho spadne čelist a úplně Vás zblbne. Kolikrát jsem se u filmu přistihla, že jsem se zasekla a přemýšlela o různých číslech :-D.

Zároveň mu začne být podezřelá kniha, kterou dostal od své manželky a která začne postupně ožívat, až pomalu ztrácí přehled v tom, co je kniha a co realita. Má pocit, že se podle knihy bude muset řídit, že je snad prokletý a pokud udělá, co kniha píše, tak se prokletí zbaví.

Za každou cenu musí rozluštit záhadu čísla 23, aby se vše vrátilo do starých kolejí.

Podaří se mu to?




5. ROZPOLCENÝ

Podlesní film, který bych Vám moc ráda doporučila a který mě bavil neskutečně, je film Rozpolcený - opět se jedná o poruchu rozpolcené osobnosti (stejně jako ve filmu Skrýš), jenže tohle je úplně jiný level a má to zase trochu jiné grády.

Hlavní postavou je Kevin, ve kterém se skrývá neuvěřitelných 23 osobností v různém věku a různém pohlaví. Navíc hrozí, že se brzy objeví 24 osobnosti. 

Unesl 3 dívky, které uvěznil ve sklepním vězení a má s nimi nějaké plány. Jenže jaké? Dívky vůbec nerozumí, proč tam jsou a co se po nich chce. Jedna z dívek zkusí využít jednu z osobností, aby jim pomohla k útěku. To se jim ale nepovede tak, jak by si přáli a přitom je už bestie opravdu blízko.





Doufám, že se Vám můj výběr líbí, že Vás zaujal. Pokud máte další tipy na podobně psychologické, rozpolcené, mysteriózní thrillery, budu ráda, když mi dáte vědět :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat