14. června 2019

PEČEME: Domácí kakaové pufy (nejen) do mléka

Nedávno jsem na facebookové stránce blogu sdílela článek s receptem na domácí čokokuličky do mléka z blogu Mammas.cz, který v originálním znění najdete ZDE, a psala jsem, že je budu muset ještě tento týden vyzkoušet. A nakonec se tak opravdu stalo.

Název byl dost lákavý a recept tak jednoduchý na to, abychom se na ně vrhli při první volné příležitosti. Jen ten název jsem trochu upravila, aby to nemátlo. Jedná se opravdu spíše o takové "pufy" nebo polštářky a velikou výhodu mají v tom, že se dají upéct na mnoho způsobů.

Tak se na ně pojďme společně vrhnout.




SUROVINY

  • 1 a půl hrnku celozrnné špaldové mouky 
  • 1/2 hrnku plnotučného (či rostlinného) mléka
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce kakaa na vaření
  • 1 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli


POSTUP

Smícháme všechny suroviny v patlavé a lepivé těsto.

Připravíme si zdobící sáček se silnějším hrotem a na plech položíme pečící papír.

Nevím, jestli jsme měli těsto moc husté, ale zdobícím sáčkem nám šlo hůře vymačkávat.

Troubu si rozpálíme na 180°C a zdobícím sáčkem tvoříme malé pufy. Trochu pečením ještě nabydou, tak se je snažte dělat menší a drobnější.

Pufy se pečou přibližně 8 minut, ale hlídejte si to. Záleží na velikosti, kterou vytvoříte.




Množství, které z této dávky vytvoříte je přibližně tak na 10 hrstí - mým odhadem.




Co se týče servírování, tak se musím přiznat, že mi úplně nesedí přímo v mléce. Je to takové zvláštní, ale v jogurtu či přesnídávce, jsou naprosto geniální! Do hustější vrstvy krásně zapadnou a o kus více zasytí. Je to ale pořád spíše takové zpestření, než něco na pravidelné mlsání. Taky mi přijdou fajn na výlety do malé krabičky na zobání.




Připomínají mi podobné pufy, které se dříve prodávaly na eshopu Mami dej mi. Koukám ale, že prodej skončil. Měli myslím mrkvové a borůvkové. Chutnaly moc dobře, ale dlouho nevydržely. Spíš byly k rychlé spotřebě, což bych doporučila i tady - několik dní v lednici ale určitě vydrží.




Pokud nemáte zrovna konkrétní mouku, kterou jsem použila já nebo Lenka z Mammas na jejich webu, můžete použít zrovna tu, kterou máte po ruce. 

Troufám si říct, že se povedou z různých druhů mouky - jediný, co bych asi nezkoušela, je žitná mouka. S tou si nejsem jistá, jestli by se recept nemusel upravit celkově.

Přeji dobrou chuť :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat