19. prosince 2018

MÁMY SOBĚ: Mých TOP 5 vánočních filmů

K vánočnímu období patří také vánoční filmy, které každoročně potřebuju vidět.

Mám to jako takovou tradici, na kterou se moc těším. A kolikrát se přidá i nějaký nový film, na který se taky moc ráda kouknu anebo ho rovnou zařadím do své TOP 5.

Možná Vás překvapí, že to nejsou typicky české filmy. Ty mám taky samozřejmě ráda, ale tohle je opravdu mých TOP 5 vánočních filmů. Bez nich si vánoční čas snad ani nedovedu představit :-).



Nebudu je řadit podle oblíbenosti, spíš podle toho, jak na ně postupně koukáme.


VÁNOČNÍ SKŘÍTEK

Vánočního skřítka miluju!

To je tak přiblblej film, až je prostě dobrej :-D.

Je to o Buddym, který vyrostl mezi skřítky ale není jen tak obyčejný, je totiž adoptovaný a když zjistí, že vlastně mezi skřítky nepatří, chystá se navštívit svého otce a vydá se do New Yorku. 

Otce sice najde ale ten z toho nebude nijak zvlášť nadšený. Nakonec se rozhodne Buddyho u nich chvíli ubytovat.

Film je nejen skvělou komedií, u které se zasmějete, ale dá taky najevo, jak je důležité věřit v ducha a kouzlo Vánoc :-).




SANTA CLAUS/SANTA CLAUS 2/SANTA CLAUS 3 ÚNIKOVÁ KLAUZULE

Tyto filmy jsem si zamilovala teprve před pár lety a baví mě natolik, že bych na ně mohla koukat klidně rovnou několikrát po sobě.

Příběh je ve zkratce tom, že ze střechy spadne Santa a musí být nahrazen. Nahradí ho Scott, manažer hračkářské firmy. Ten to nejdříve bude brát na lehkou váhu, ale postupem času ze sám začne měnit v toho opravdového Santu Clause - začne přibírat na váze, šedivět, narostou mu vousy atd.

Druhý díl navazuje na ten první a odehrává se 7 let poté, co se Scott stane Santa Clausem. Zde si bude muset za 28 dní najít manželku a jelikož se jeho syn dostane na seznam zlobivých dětí, bude se to navíc snažit napravit.

Ve třetím díle se svou manželkou Carol čekají dítě. Carol se stýská po rodině a tak se ji pokusí pozvat na severní pól, jen nesmí za žádnou cenu poznat, kde doopravdy jsou. Zde se do hry dostává i Jack Frost, který by se rád dostal na Santovo místo a bohužel se mu to i povede.

Mně se to prostě moc líbí a kdybyste se chtěli inspirovat, určitě celou "trilogii" moc doporučuji :-).



MATKY NA TAHU O VÁNOCÍCH

Tohle je ten nejbezvadnější film určený přesně pro ty chvíle, když už toho začíná být příliš a je potřeba se odreagovat, ale fakt pořádně!

Tak pravdivé, tak reálné, tak moc ze života ale taky neuvěřitelně moc zábavné, srandovní, vtipné a chvílemi i doják :-).

Nic neřešit, nic nehrotit, nic nemusí být perfektní .. co takhle mít jednoduše Vánoce bez stresu a naprosto po svém?

Novinka loňského roku, která se stává mou tradicí s lahví svařáku či Baileys :-D.

To musí vidět každá máma! 




SÁM DOMA/SÁM DOMA ZTRACEN V NY

Na těchto filmech většina z nás vyrostla a jaké by to byly Vánoce bez Kevina. To si myslím, že nepotřebuje ani komentář :-).

Já osobně mám radši první díl, než ten druhý, ale rozhodně se vždy snažím zkouknout oba dva.

Každý díl má něco do sebe a Kevin je prostě Kevin.




TŘI OŘÍŠKY PRO POPELKU

Popelka je mojí dlouholetou tradicí. Hned po rozbalení dárků usedám právě k této pohádce s hromadou cukroví, horkým čajem a nikdo mě nesmí rušit :-D.

Nádherný závěr Štědrého dne a neokoukatelný příběh.

Až se mi nechce věřit, že je starý víc jak 40 let.




Tak to je mých TOP 5 vánočních filmů .. a jaké jsou ty Vaše? :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat