16. prosince 2018

HRAJEME SI: Kuličkodráha Lena Cascade

Když jsem se holkám chystala pořídit kuličkovou dráhu, rozhodovala jsem se docela dlouho, jestli dřevěnou anebo plastovou.

Dost lidí se shodlo na tom, že dřevěná (převážně ta z Lidlu) není dostatatečně stabilní. Stačí jen malé zadrhnutí a už padá.

První jsme pořídili minulý rok k Vánocům, od stejné značky, a měla obrovský úspěch. Jakmile ji do sebe zaseknete, tak i kdyby ji dítě shodilo jako komín, zůstane spojená.

Tentokrát jsem se ji rozhodla rozšířit o větší sadu, protože je u nás opravdu dost oblíbená.

Tak se s ní pojďte seznámit :-).




SADA OBSAHUJE

  • 33 základních dílků
  • 10 speciálních dílků
  • 20 kuliček


ZAJÍMAVÉ DÍLY

Tohle bych nazvala asi točnou :-D. Nasázíte do ní několik kuliček najednou, začnete s ní otáček a kuličky postupně jedna za druhou padají do dráhy.

Jde to hůře, než se to trochu ojede, zajede. Takže si jednou rukou přidržuji spodní část a druhou rukou točím.




Co by to bylo za kuličkovou dráhu bez tobogánu a to rovnou několika :-).




Kolikrát si u toho člověk řekne, že by chtěl být tou kuličkou a projet si celou dráhu hezky reálně a zažít to, co ty kuličky zažívají neustále :-D.




Mlýnek, který se roztočí pod silou kutálející se kuličky.




V zadní části je další zajímavý díl, který je takovým slouhým esíčkem.




Sada obsahuje 2 "výpady" a mističku na zachycení kuliček. Takže můžete vytvořit dvě různé cesty najednou a třeba i závodit, která kulička do misky dopadne padne dříve.




KULIČKY 

Klasické skleněnky, jen mi přijdou trochu menší. V balení jich je 20, což je moc fajn, jelikož nám už jedna chybí. Určitě je nedávat dětem najednou nebo zmizí všechny :-D.




POSTAVENÁ STAVBA

Inspirovali jsme se stavbou na zadní části krabice.

Pokud krabici budete vyhazovat, vystřihněte si aspoň ty obrázky pro začátek. Ať máte rychlou inspiraci pro stavbu, než vymyslíte něco vlastního :-).




Tohle je tedy kompletní stavba ze všech dílů této kuličkové dráhy. Dá se stavět i více do výšky, fantazii se zde meze vůbec nekladou.




Už s touto sadou se krásně vyřádíte, ale rozhodně doporučuji mít doma aspoň dvě sady a vzájemně je kombinovat. To pak vzniknou velké stavby a kuličkodráhy přes celý pokoj :-).




VIDEO

Zkusila jsem natoči krátké video přo představu cesty jedné kuličky :-).




DOPORUČENÝ VĚK

Pod dozorem, aby dítko nestrčilo do pusy skleněné kuličky, bych ji doporučila už v době, kdy se rozbíhá období vhazování a postupně bych ji zvětšovala a rozšiřovala. 

Děti u ní vydrží opravdu dlouho a to jak dvouletá Sofinka, tak i pětiletá Klaudinka. No a o manželovi ani nemluvim. Ten byl z kuličkové dráhy paf už vloni o Vánocích, takže ten si pravidelně hraje na architekta a snaží se sestavit různé druhy a velikosti dráhy.


ZÁVĚREM

Nevím, jestli je to tak u všech sad, ale ty dvě, které máme, se od sebe barevně liší. Takže i když je smícháme dohromady, jednoduše poznáme, která je která.

Některé dílky se do sebe zaseknou opravdu hodně, že je těžké i pro dospělého, dostat je od sebe ale to se podle mě časem používáním "ojede" :-D.

Dráha je stabilní a vydrží docela dost i když se plast zdá být křehčí, ale rozhodně bych ho nenazvala šuntem nebo tak něco.


Pokud Vás kuličková dráha zaujala natolik, že byste ji chtěli pořídit (což určitě chcete, protože je vážně bezvadná!), najdete si ja eshopu Funkids.cz přímo ZDE


Cena: 245Kč



!!! FUNKIDS.CZ PŘIJÍMÁ PŘEDVÁNOČNÍ OBJEDNÁVKY S GARANCÍ DO VÁNOC AŽ DO 20.12 DO 12. HODIN !!!

Žádné komentáře:

Okomentovat