3. listopadu 2019

ZDRAVÉ NÁKUPY: Kuchtící krabice - říjen 2019

Ráda bych Vás seznámila se zajímavým projektem, který jsem objevila někdy kolem poloviny září a přišel mi geniální v tom, že jednoduše a s takovým tím kouzlem překvapení, inspiruje a učí o zdravém stravování a ukazuje, že se zdravě dá snadno vařit pro děti i dospělé a nemusí to být vůbec žádná věda a hlavně, že se dá vařit společně s dětmi.

Kuchtící krabice zároveň podporuje myšlenku Zero Waste - najdete v ní tedy suroviny v papírovém obalu nakoupené v bezobalovém obchodě a také různé pomůcky, které zařadíte do své kuchyně - jako například různé látkové pytlíky či pytlíčky, kapsu na svačinu, žínku, zástěru apod.

S Katkou jsme navázaly spolupráci a já bych Vám ráda v dnešním článku představila říjnovou Kuchtící krabici s názvem BEZPLASTOVÝ OBĚD, kterou jsme společně s holkama otestovaly a ochutnaly.

 



O KUCHTÍCÍ KRABICI

Kuchtící krabice je vždy zaměřena na jednu hlavní surovinu, kterou použijete ve třech různých přiložených receptech. Zároveň se dozvíte zajímavé informace o té konkrétní hlavní surovině, doporučení a tipy, jak do vaření zapojit děti a čeká Vás i nějaký dárek. S každým měsícem se mění i téma krabice.


OBSAH KRABICE 

  • Průvodce kuchtící krabicí
  • Oboustranný list s informacemi
  • Nákupní seznam
  • Velký pytlík na svačinu
  • Dřevěnou lžičku
  • 3 recepty
  • 200g slunečnicových semínek


INFORMAČNÍ MATERIÁLY

V těchto informačních materiálech se dozvíte v čem jsou slunečnicová semínka zdravá, jaká je jejich denní dávka, kolik byste jich měli sníst, jak je uchovávat, kam všude je můžete přidat a jakým způsobem s nimi pracovat pro co nejlepší chuť, stravitelnost a prospěšnost.

Průvodce kuchtící krabicí Vás seznámí s tím, co vše v krabici najdete.

Nákupní seznam je psán větším písmem, aby byl dobře čitelným i pro malé čtenáře. Na seznamu najdete vše, co budete potřebovat pro následujícíc 3 recepty.




RECEPTY

Jak už jsem několikrát zmínila, tak krabice obsahuje 3 recepty obsahující hlavní surovinu - tedy slunečnicová semínka.

Těšili jsme se, až vyzkoušíme zase něco nového, co nám takto přišlo přímo "pod nos".

V krabici jsou tedy recepty na Krekry samé semínko, Jáhlové placičky a Keksíky se slunečnicovými semínky , které jsme všechny vyzkoušeli.




VELIKÝ PYTLÍK NA SVAČINU

Velký pytlík na svačinu je opravdu pytel. Dáte do něj svačinu pomalu na celý den. Je prostorný a objemný s neutrálním vzorem, že není ani vyloženě dětský ale může ho používat v podstatě kdokoliv bez ohledu na věk. Je s láskou šitý maminkami na mateřské či rodičovské dovolené, které vždy šijí a chystají produkty do kuchtící krabice.
 



200G SLUNEČNICOVÝCH SEMÍNEK

No a nesmí chybět ani hlavní bod celé krabice a to jsou slunečnicová semínka, která jsou nakoupena v bezobalovém obchodě a přesypána do papírového znovu uzavíratelného pytlíku. Měla by Vám s přehledem vystačit na všechny 3 recepty a určitě by Vám mohlo také něco zbýt.




VYZKOUŠELI JSME RECEPTY

Co by to bylo za recenzi, kdybychom recepty nevyzkoušeli, že?

Musím říct, že šlo docela o výzvu, protože i když se sami snažíme stravovat zdravěji a zároveň ale také uspokojujeme vlastní chutě, tak na nás třeba zrovna semínkový recept působil až moc zdravě, ale hecli jsme se a šli do toho.

Anebo například nejíme jáhly ani cizrnu, která je zrovna v jednom receptu dost obsáhlá. Ale co by to bylo za testování a recenzi bez ochutnávky. Tak schválně, jak to dopadlo?


Jáhlové placičky

V tomto receptu nás docela zarazilo nebo spíš překvapilo, že autorka receptu má na fotce placičky světlé ale my je máme červenou řepou dost obarvené.

Jinak zrovna tento recept byl výzva kvůli obsahu cizrny i řepy, což se u nás nejí, ale je fakt dobrej!

To mě taky docela překvapilo, protože zrovna navíc nejde o moc dobře fotogenické jídlo a moc se mi do nich zakousnout v první chvíli nechtělo, ale je to skvělé slané pohoštění :-).




Krekry samé semínko

Přesně ten recept, u kterého si řeknu, že je to moc zdravé i na mě. Podobných krekrů jsem ochutnala několik a vyloženě mě neoslovily. Jo snědla jsem je, ale dál jsem si je už nekoupila. Takže tohle byla další výzva, před kterou jsme se postavili.

Zároveň vznikla komplikace, protože jsme místo lahůdkového droždí použili jablečnou vlákninu, nikde jsme totiž lahůdkové droždí nesehnali - ale může to být i tip pro Vás, kdyby náhodou se Vám stalo něco podobného.

No a opět veliké překvapení v podobě "je to na mě moc zdravé, ale nemůžu přestat jíst" :-D.




Keksíky se slunečnicovými semínky 

No a jako poslední jsme zkoušeli keksíky, které jsou teda fakt výborné!

Pořádně nestihly ani vychladnout a už jsme se do nich všichni pustili.

Jsou doslova žravé! A ze všech 3 receptů jsou tyto keksíky nejlepší!



ZÁVĚREM

Moc se mi líbí, že Vás tato kuchtící krabice vyhecuje vyzkoušet něco, co byste si sami od sebe k jídlu nepřipravili a zároveň Vás i donutí zkusit suroviny, které nejíte.

Také díky kuchtící krabici objevíte novou inspiraci a recepty, které třeba budete chystat pravidelně a které si zamilujete.

Také tím, že podporuje myšlenku Zero Waste si zavedete několik změn i u Vás doma.

Veškeré další informace o tomto zajímavém projektu, který můžete podpořit svým nákupem či dokonce i předplatným, se dozvíte na webu http://www.kuchynebezhranic.cz

A určitě doporučuji sledovat jejich Facebook či Instagram.


Cena: 379kč

Žádné komentáře:

Okomentovat