6. listopadu 2019

HRAJEME SI/ HÝBEME SE: JollyStrings - Veselé provázky

Když jsem si domlouvala větší spolupráci s Lenkou z eshopu GabiGym, který Vám v dnešním článku představím, přidala mi do balíku ještě JollyStrings, což jsou kreativní víceúčelové provázky, se kterými se můžete vyřádit doma dle vlastní fantazie.

A právě o těchto vecelých provázcích Vám napíšu jako první.

Jsou totiž tak skvěle multifunkční, že sami nebudete vědět, co s nimi dřív. Jsou skladné, lehoučké a zároveň dostatečně krátké na to, abyste si jich s sebou mohli pár vzít i  na cesty, na výlet, na zabavení do auta apod.




SADA OBSAHUJE

V sadě najdete celkem 10 stejně dlouhých provázků a jako první bych doporučila dát je před dítě a pozorovat, co s nimi samo vymyslí.




Až, když uvidíte, že si samo neví rady, tak ukázat přiložené tipy aby zkusilo tvořit podle nich. Ale třeba mně osobně na tom všem nejvíc baví ta dětská neovlivněná fantazie, kdy si samy vymýšlí, co s čím budou dělat. 




Děti umí mnohdy překvapit a my pak zůstáváme jen koukat :-).


TVARY/ČÍSLA

Jednoduše můžete tvořit různé obrázky, které Vás zrovna napadnou.

Sednout si, zamyslet se a zkusit vytvořit cokoliv podle Vaší fantazie. Nemusí to být nic složitýho ani nic, na co byste potřebovali návod.

Schválně si zkuste sednout a vytvořit první věc, na kterou padne myšlenka.






POHYBOVKY

Pohybové aktivity u nás vládnou mnohem víc, než tvoření obrázků a tvarů. Využíváme k tomu nejvíc náš koberec na hru twister, který máme už spoustu let.




Buď se holky v přípravě hry orientují kolečky na koberci anebo jim pomůžu nachystat něco složitějšího, jako například skákacího panáka - kterého jsme taky měli původně na koberci, ale ne každý koberec přežije vše :-D.



 
Nebo jsme vymyslely hru ve smyslu závodu, kdy holky měly startovní čáru a musely přeskákat na druhou stranu snožmo, po jedný noze, střídat nohy atd.




Provázky ale také můžete využít třeba na přípravu dráhy pro auta anebo jako balanční dráhu, kterou můsí děti projít až do cíle.




UZLY

Výše jsem doporučila, že se hodí jako zabavení do auta na různé způsoby - u starších dětí můžete na cestách trénovat například uzly.





O GABI GYM

Na konci dnešního článku bych Vám chtěla napsat ještě pár slov o tvůrkyni GabiGym, Lence, která za tím vším stojí a která se snaží vymýšlet neustále nové věci.

Největší motivací je pro ní to, že se v dnešní moderní době víc a víc zaznamenává nedostatek pohybu u dětí, proto je potřeba děti neustále k pohybu motivovat a proto se pustila do výroby cvičebních prvků, které děti mohou krásně využívat v domácím prostředí.

Je to její veliký koníček a já ji v tom moc fandím :-).


ZÁVĚREM

Provázky jsou silné ale zároveň pružné a dá se s nimi opravdu vymýšlet všechno možné i nemožné i kdyby šlo zrovna jen o fantazijní prut na ryby, které děti loví za sedačkou anebo třeba to, že si je zastrkávají do kalhot a dělají, že mají ocas.

Vše je to krásný rozvoj fantazie a musím říct, že od té doby, co je máme, jsou využívané denně a nejvíc ze všeho si je zamiloval náš malý 3 letý kamarád, který má Downův syndrom. Celou dobu, co byl u nás, tak je nedal z ruky a vyřádil se s nimi až fascinujícím způsobem :-).

Mnohdy nad věcmi ve smyslu "a co to všechno dělá?" nebo "co se s tím dá dělat?" zbytečně moc přemýšlíme, přitom stačí tak málo a i se sadou deseti provázků dokážete zažít pěkné dobrodružství.




Více informací a také inspirace nejen o Jolly provázcích, ale také o všech dalších cvičebních prvcích, které Lenka tvoří, se dočtete na oficiálním webu https://gabigym.cz/ a pokud Vás zrovna nejvíce zaujaly právě tyto provázky, tak ty najdete přímo ZDE.


Cena: 190Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat