24. listopadu 2019

ZDRAVÉ NÁKUPY: Vánoční atmosféra (nejen) s čaji Sonnentor

Na čajích od Sonnentoru doslova ujíždím už téměř 5 let. Objevila jsem je v době, kdy byl Klaudince rok, blížila se zima a já pro ní chtěla kvalitní čaje. Sama jsem se v čajích vůbec nevyznala a hlavně mi v té době čaje vůbec nic neříkaly. Pila jsem je v podstatě jen z "povinnosti" na zahřátí a takového toho zvyku pít něco teplého v zimě.

Sonnentoru jsem propadla natolik, že u nás jiné čaje (vyjma roiboosu čistého i ochuceného) jednoduše nenajdete. Často je rozdávám mezi kamarádky, protože nejde jen o čaje jako takové, ale o zážitek, prožitek a chuťovou slast :-D

Na blogu si můžete přečíst už několik čajových i nápojových recenzí ( Bio Rarášci - poznávací sada pro děti, Sonnentor - s čím vlastně začít?, Latté červená řepa a kardamom, Příběhy z čajové konvice, Štěstí je ... ) protože jsem se Sonnentorem navíc před nějakou dobou začala nepravidelně spolupracovat a zároveň neustále sama nakupuju a vykupuju, co kde vidím.

Sonnentor koření používám běžně do různých jídel i do některých nových receptů a musím říct, že i když jsou pro některé ceny vysoké, tak se to s běžně dostupnými produkty nedá vůbec srovnávat. To jsou tak neuvěřitelné a chutné kombinace, které dohromady s ilustracemi, popisky a tím, jak Sonnentor funguje, vytvářejí úplně nový životní styl.

Když se pomalu ale jistě blíží období Vánoc, tak lepší chvíle na vánoční edici čajů Sonnentor snad ani neexistuje. A právě vánoční čaje a koření bych Vám v tomto článku moc ráda představila.




ADVENTNÍ SADA

Adventní sada je už taková moje srdcovka, na kterou se každoročně těším. Letos mě lákalo vyzkoušet něco jiného, ale čaje k adventu patří a navíc ty od Sonnentoru potěší krásnou básničkou a každé den se moc těším, až ochutnám další.




Adventní sadu můžete brát i jako takovou poznávací, ochutnávací, protože například já čajů od Sonnentoru ochutnala opravdu už mnoho, ale v adventní sadě jsem objevila ty, které se mi pod ruku ještě nedostaly.




Navíc je to krásný dárek pro kamarádky, p. učitelky ve školce/škole nebo třeba i rodinu.




Čajů tedy obsahuje 24, na každý den od 1. prosince až po 24. prosince. Jsou očíslované přesně jako adventní kalendář a jsou pastelovými barvy laděné. Každý čaj je jiný, takže jich ochutnáte mnoho a můžete si vybrat svoje favority, které pak pořídíte v plné verzi - tak to dělám já :-).




KOUZLO KRBU

Kouzlo krbu je takové jemné, lehké, nenápadné. Já jsem si nejvíce zamilovala kořeněné a výraznější čaje, takže na mě působí trochu nevýrazně, mírumilovně (:-D) ale jiní právě tu jemnost naopak ocení. 

Píší o něm, že je kořeněný, ale z mého pohledu je spíš něžný. Takový ideální druh čaje na přicházející zimní období. Lehký přechod na chladné počasí

Nejvíce jsem v něm cítila šípek, což složení odpovídá a dále obsahuje jablko, ibišek, pomerančovou kůru a také skořici.




JABLÍČKO Z PECE

Jablíčko z pece mi svou chutí připomíná klasický pečený čaj, do kterého se nemůžu už několik let doslova dokopat. Tak moc pečené čaje miluju, ale nikdy na domácí výrobu nedojde. Nemáme pořádný zdroj ovoce a to, co získáme, raději sníme čerstvé.

Tím, že je ovocný, tak zachutná i dětem a troufám si říct, že to je sázka na jistotu, která rozhodně musí zachutnat všem. Není na něm co vytknout, nešlápnete s ním vedle a moc ráda si ho pořídím znovu.

V jeho složení objevíte šípek, jablka, citron, skořici, pomeranč, nové koření, hřebíček, lékořici a vanilku.




ČAS NA PERNÍČEK

Nemám ráda pikantní jídla, ale pikantní čaje jsou mými nejoblíbenějšími - především čaj Štěstí je naplnit své sny. A právě Čas na perníček je jedním z těch krásně kořeněných čajů, které zahřejí svojí pikantností na hodně dlouhou dobu.

Nejsem si jistá, jestli by to koření zachutnalo dětem, protože opravdu na jazyku štípe, ale já jsem maximálně nadšená! Budu si muset sehnat ještě jedno balení do zásoby.

Ve složení najdete pohanku, ostružiník, skořici, červený pomeranč, nové koření, Tulsi (druh bazalky), badyán, hřebíček, zázvor, anýz, kardamom a pepř.




JEŽÍŠKŮV NEBESKÝ ČAJ

Holky pravidelně pijí Usmrkánka nebo Sloní sílu. Když zrovna ale žádný čaj nechtějí a pily by nejraději jen vodu, jenže já do nich potřebuju dostat teplý čaj, nalákám je na Kouzelný čaj. No a jaký lepší čaj zvolit pro děti v předvánočním období, než Ježíškův nebeský čaj.

Já bych jim ho ale nejraději vypila, protože má na konci takový ten sladký ocásek, který je tam díky lékořici a to já miluju! Takže i když čaj nesladíte, má takovou sladkou tečku a holky se ho můžou doslova upít.  Takže opět budu dokupovat alespoň dvě balení! :-D

Skládá se ze skořice, meduňky, ostružiny, pomerančové kůry, lékořice, hřebíčku, jablka, chrpy a měsíčku.




SKOŘICOVÝ ZÁZRAK

Musím říct, že Skořicový zázrak má docela zvláštní kombinaci koření a citrusů. Vůně čaje jako takového je dost silná, výrazná a po prvním ochutnání mě po něm docela i pálila žáha. 

Manžel je z něj ale nadšený a starší Klaudince taky moc chutná. Já si ho dám spíš proto, že je opravdu zajímavý, ale vyloženě ho nevyhledávám.

Obsahuje kokosové vločky, citronovou trávu, ostružiník, skořici a citronovou kůru.




KOŘENÍ PEČEME CUKROVÍ

Tato sada koření s názvem Pečeme cukroví obsahuje celkem 5 druhů koření po dvou porcích.

  • Perníkové koření
  • Koření na koláče a keksy
  • Síla květů
  • Chai polibek Orientu
  • Aladinovo koření do kávy



Perníkové koření je klasika, sázka na jistotu a sázka na kvalitu. Mimo klasického koření do perníku či na perníčky ho můžete použít také třeba do čokoládových fondue.

Koření na koláče a keksy jsem zrovna nedávno použila do sušenek, které zlehka připomínaly perníčky, ale bylo to pořád o kus něco jiného.

Sílu květu můžete použít jak na sladko, tak i na slano. Je skvělá na různé druhy dezertů, ale také třeba snídaňových kaší.

Chai polibek orientu jsem využila v horkém dýňovém nápoji.

Aladinovo koření do kávy si dám, když mám chuť na trochu jinou kávu. Jeden ten pytlíček Vám vystačí na několik hrnků kávy.




ZÁVĚREM

Sonnentor prostě umí a umí moc dobře! Umí krásně navnadit na jakékoliv roční období, na jakoukoliv náladu, na cokoliv.

A já až s čaji Sonnentor začala být čajový závislák. Kamarádky ví, že mě cokoliv od Sonnentoru potěší a jakou radost mi udělá byť malý vzorkový pytlíček.

Doufám, že Vám tento článek pomohl s rozhodováním, které čaje vybrat, a že třeba objevíte doporučení na čaj, který byste si jinak sami od sebe nekoupili.

Já jsem vždy z čajů od Sonnentoru unešená a nemůžu říct, že by mi nějaký vyloženě nechutnal, že bych ho třeba ani nedopila. Spíš mi něco nesedne, jako třeba čaje s kurkumou, nebo je na mě moc aromatický až zákeřný, jako třeba výše zmíněný skořicový zázrak, ale vždy je to objev nových chutí a kombinací, které mě nepřestávají fascinovat.

Přeji pohodové nákupy a krásný předvánoční čas :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat