22. listopadu 2019

MLSÁME: Nejlepší razítka na sušenky Tescoma

Co jsem začala kolem Klaudinčina roka a půl pátrat po zdravějším mlsání ať už na Mikuláše, na Vánoce nebo Velikonoce, jednou z prvních vychytávek, kterou jsem pořídila byla právě sada razítek na sušenky od Tescomy.

Nechtělo se mi za to dávat tolik peněz. Přišlo mi to v té době strašně moc - 300 za pár razítek na sušenky, ale naštěstí jsem vychytala akci 239Kč a ve finále jsem byla nadšená takovým způsobem, že jsem je začala doporučovat, kde jsem mohla.

Ono se to na první pohled nezdá, ale jsou opravdu nádherná a veliká a já se pro ně nadchla takovým způsobem, že mám od té doby doslova nasbírané všechny.

Jen tyto poslední jsem si nedávno vzala ve spolupráci s Tescomou, ale nebyla by to řádná recenze, kdybych Vám neukázala všechny, protože když už, tak pořádně.

Za ty roky mám vyzkoušeno mnoho druhů různých razítek ať už z Aliexpressu, Kiku, Tesca apod. ale vždy ze všeho nejraději sáhnu právě po těchto tescomáckých. Peču s nimi pravidelně na různé akce pro děti nebo do školky.






PRO PŘEDSTAVU VELIKOSTI

Cena za razítka je vyšší, ale kvalita zaručena a sami budete určitě překvapeni tou velikostí. Navíc se dají často vychytat i za poloviční cenu, stačí se jen koukat kolem sebe například v Kauflandu anebo sledovat eshop Tescomy.




Je to opravdu spíš razidlo, než razítko. Dospělému akorát do ruky, pro děti naopak obrovské. Zároveň je ale lehké a odolné. Vychytávkou je, že všechny vzory razítek máte uschované právě v držadle, jen je střídáte ve spodní části, ale nestane se Vám, že se nějaký vzor zatoulá. Jsou takhle krásně pohromadě.




Velikost razítka + okraj, který vznikne při vykrajování a dítko má sušenku přes celou ruku :-).





SADA SE ZVÍŘATY

Sada se zvířaty byla naší úplně první sadou, kterou jsem pořizovala, když byla Klaudinka ještě malinká, kolem jejího roka a půl. Jsou krásně zpracované pro děti a mají u nich velký úspěch.




V sadě najdete kočku, prase, myš, oslíka, pejska a kuře.




VÁNOČNÍ SADA

Vánoční sada je něco, co nesmí v předvánočním období doma chybět. Zároveň může posloužit jako tip na jedlé dárky pro rodinu nebo můžete přichystat sušenky na vánoční besídku či jarmark.




V sadě najdete stromeček, vločku, perníček, svíčku, zvonek a dárek.




VELIKONOČNÍ SADA

Velikonoční sada je nádherná nejen do velikonočního balíčku pro děti, ale také pro malé koledníky, kteří k Vám přijdou hodovat.

Mamka vždy na Vánoce a Velikonoce pekla pro všechny ty nejúžasnější perníčky a mně se moc líbilo, že děti kolem nás dostávali domácí výrobu s láskou dělanou a všichni na to zpětně rádi vzpomínáme.

Proto se snažím jít ve stejných stopách, jen tedy ne s perníčky - protože nejsem v tom zdobení vůbec zručná, ale se sušenkami :-).




V sadě najdete ovečku, vajíčko, zajíčka, kuřátko, motýla a tulipán. Jedná se tedy částečně také o jarní vzory, nejsou jen velikonoční.




SADA PARTY DEKOR

Tuto sadu jsem si před pár lety objednala jako bolestné, když jsem si vyvrtla kotník takovým způsobem, že jsem nebyla schopna ani pajdat. Chodila jsem o berlích nebo jsem se doslova plazila po bytě, protože ta bolest byla nesnesitelná.

V té době bylo Sofince kolem 7 měsíců, takže se mi úraz stal v takovém náročném období, kdy už všude lezla, plazila se a všechno šřourala.

A to člověk potřebuje nějaké bolestné že? :-D




V této sadě najdete hrnek s kávou, čtyřlístek, dvě srdce, smajlíka, nápis home made a nápis happy birthday.




SADA DEKOR

No a tuhle sadu jsem, jako jedinou, pořídila ve spolupráci s Tescomou, abych měla konečně celou sbírku kompletní.

Je to sada čistých dekorů, která připomíná takové ty kupované máslové sušenky a i proto se mi moc líbila. Takovou sadu bych zvolila pro jedlé dárky prababičkám apod.

Takto samy o sobě třeba úplně nezaujmou, ale po upečení jsou nádherné a líbí se mi ve finále snad nejvíc ze všeho.




V sadě tedy najdete šest druhů krásných a zajímavých dekorů.




RECEPT PODLE TESCOMY

Recept jsem tentokrát, i přes mé oblíbené máslovky, zvolila přímo oficiální od Tescomy, který je přiložený u razítek.

Skládá se z polohrubé mouky, kterou jsem zvolila špaldovou. Dále másla, vajec, cukru a já navíc přidala ještě koření na sušenky a koláče od Sonnentoru.

Vzniklo jemné a hladké těsto, které kořením přenádherně vonělo - podobně jako perníčky. Těsto se nechává hodinku až dvě uležet, ale já si ho nechala přes noc.




TIPY PŘI PŘÍPRAVĚ A PEČENÍ

Většinou, když pracuji se špaldovou moukou, tak nepodsypávám a válím přes potravinářskou folii.

Tentokrát jsem jen lehce zasněžila pracovní plochu i těsto moukou a válela klasicky válečkem od Tescomy, který si nemůžu stále vynachválit. Nic se na něj nelepí a dřevěný vůbec nepoužíváme.

Těsto vyválejte silnější, alespoň budou sušenky pořádné. A také proto, že se pak nemusíte bát vůbec zatlačit na razítko, protože bude vrstva dostatečně silná. Kdybyste měli těsto tenké, mohli byste si razítkem buď udělat díru anebo by byla sušenka průsvitná.

Když vyválíte těsto, nejdříve si vykrojte kolečko, razítko si "namočte" do mouky, oklepejte a zasuňte ho do nástavce s vykrojeným kolečkem - tím se Vám razítko do těsta nepřilepí.

Pokud Vám těsto zůstane ve vykrajovátku, stačí jen opět zasunou razítko, kterým si těsto vyklepnete ven ale už se Vám neotiskne, takže si vzor nenarušíte.




ZÁVĚREM

Někdy jsou dekory krásně vidět, jindy se slijí. Těsta ale většinou zůstávají velikostně taková, jako je vykrojíte, narostou maximálně o pár milimetrů.

Každopádně tak či tak jsou to má nejoblíbenější razítka na sušenky a jiná nepoužívám. Jsou nejlepší a neustále je všem doporučuji.

Může to být tip nejen pro Vás, ale také třeba pro kamarádku nebo někoho z Vaší rodiny, kdo rád peče nebo kdo má malé dítko, kterému by rád dělal domácí sušenky.

Za ty roky, co jsme pořídili první sadu, si za nimi stále stojím.

Jednoduše je umyjete, můžete je dát i do myčky, neustále vypadají jako nové.





Veškeré druhy těchto razítek na sušenky najdete na oficiálním eshopu https://eshop.tescoma.cz a také v kamenných obchodech Tescoma.



Cena: 229Kč (původně 299Kč)

Žádné komentáře:

Okomentovat