29. listopadu 2019

MLSÁME: Vánoční plněné cukroví s formičkami Tescoma

Vosí hnízda jsou mým nejoblíbenějším cukrovím na světě! A proto jsem ráda, že je díky tescomě děláme v podstatě i na Velikonoce. Vychytala jsem totiž před pár lety v akci, doslova za pár korun, velikonoční formičky na plněné cukroví, o kterých jsem psala ZDE. V článku najdete zároveň i recept na těsto složené pouze ze 3 surovin.

Na blogu ale najdete také recept na klasický vzhled vosích hnízd, který je jako ten velikonoční také bez piškotů, ale o kus zase jiný. Použila jsem totiž recept od mamky, který jsem si upravila podle svého a najdete ho ZDE.

Tentokrát bych Vám ráda ukázala opět formičky na plněné cukroví od Tescomy, jen konečně ty Vánoční. Vždycky jsem měla ráda zajetou klasicku - co se týče tradic, tak moc osobně nemusím změny nebo modernizaci, ale tady jsem udělala výjimku a moc se nám líbí. A jako recept volím přímo ten, na kterém jsem sama vyrostla :-).





OBSAH BALENÍ

Balení obsahuje celkem 4 pomůcky na plněné cukroví.




Otevírací formičku na zvonek, stromek a sněhuláka.




Musím se přiznat, že mě nikdy nelákaly podobné otevírací formičky. Přeci jen to vyklepávání vosích hnízd, kdy jste rudí vzteky, že se Vám vyklepne jen polovina hnízda a zbytek zůstane ve formičce, bez toho by to nebyly Vánoce :-D.

To k tomu jednoduše patří i když méně emotivně zabarveno. Hmm spíš si myslim, že nejsem daleko od pravdy, ale já to vyřešila tím, že klasická hnízda dělal manžel.

Každopádně po vyzkoušení velikonočních formiček na plněné cukroví od Tescomy jsem si řekla, že to není vůbec špatný a že bych ráda vyzkoušela i vánoční. Vypadají moc krásně vzhledem a člověk se u toho tolik nenavzteká.




No a v balení najdete i takovou vychytávku, která je 2 v 1. Z jedné části můžete vykrajovat linecká kolečka, pokud nepoužíváte piškoty na spodní část plněného cukroví. A druhá část Vám pomáhá vymáčknout prostor pro naplnění.




Dílky se do sebe zacvakávají a otvor pro krém je naprosto ideální. My dřív používali zadní část vařečky, ale tohle je skvělá vychytávka.




MAMINČIN RECEPT


Na těsto:

  • 200g piškotů
  • 160g cukru
  • 80g másla
  • 2 lžíce rumu
  • 2 lžíce mléka
  • 2 lžíce kakaa

Na náplň:

  • 50g moučkového cukru
  • 60g másla
  • 1 žloutek
  • 1lžíce rumu
  • 1 vanilkový cukr 




Abych pravdu řekla, tak čím jsem starší, tím toužím zpátky po té staré dobré klasice co se týče jak různých jídel, tak i cukroví. Takový ten návrat do dětství.

Nemám problém vyzkoušet nové druhy cukroví nebo obměnit původní recepty, ale sama na sobě s každým dalším vánočním obdobím pociťuji, že mi chybí taková ta vůně a chuť domova.

Mamka už tolik cukroví nepeče. Udělá jen pár druhů, aby něco bylo, ale víc se tím nezabývá a mně to chybí. Proto jsem se letos rozhodla zůstat u piškotové klasiky a to včetně rumu :-).




Krém tentokrát dělal manžel, protože jsem byla na brigádě a má ho trochu tužší, než jsem zvyklá. Ale to vůbec nevadí - můžete si konzistenci zvolit podle svého. Kdyby se Vám zdál moc tuhý, přidejte víc rumu - toho není nikdy dost :-D.




ZÁVĚREM

Bez vosích hnízd v jakékoliv podobě by to jednoduše nebylo ono - i kdybych měla jíst jen kouli těsta, tak bych si bez nich nedokázala Vánoce představit.

Pokud se Vám tyto vánoční formičky na plněné cukroví zalíbili a chtěli byste třeba letos změnu ať už kvůli dětem nebo jen tak jako zpestření, zakoupíte je na oficiálním eshopu Tescoma nebo v kamenných prodejnách Tescoma.

Zároveň si je můžete různými způsoby nazdobit, ale my v tom rádi jednoduchost a hlavně se většinou sní rychleji, než bychom se k nějakému zdobení dostali :-D.


Cena: 99Kč (AKCE !!!)

Žádné komentáře:

Okomentovat