5. listopadu 2019

LUŠTÍME: Časopis Tečka - listopad 2019

Jak už jsem psala před pár dny na facebookové stránce blogu, tak vyšlo listopadové číslo časopisu Tečka. Na první pohled mě docela překvapila titulní strana s Garfieldem. Jak nejsem zvyklá na ty známé postavičky v časopisech, které odebíráme, tak je to takový zvláštní nezvyk :-D.

S tipy v tomto čísle zažijete listopad všemi smysly.

Vyřešíte dýňové bludiště. Pročtete si druhý díl podzimní abecedy. Pobavíte se s Dubánky. Vytvoříte si strašidla z přírodnin. Přečtete si mini čtení o Garfieldovi. Vymalujete si krásnou sovu. Zjistíte jak funguje oko. I to, jak vzniká mlha. Rozluštíte detektivku a mnoho dalšího.




A CO SE NÁM LÍBILO NEJVÍCE?


1. LUŠTĚNÍ

Klaudinku baví roboti - například u Kouzelného čtení je moc oblíbená knížka Když roboti brebentí a v tomto luštění ji zaujala strana, kde hledá výseky, které do hlavního obrázku nepatří.




2. DÝŇOVÉ BLUDIŠTĚ

Co k tomu dodat. Dýně a Halloween, to je prostě naše :-).



3. PODZIMNÍ ABECEDA

Druhý díl krásné podzimní abecedy, ve kterém se podíváme blíže na písmena M - Ž, která jsou vždy představena konkrétním slovem s informacemi a obrázky. 




4. DUBÁNCI

Stejně jako mám v Puntíkovi miláčka průzkumníka Žárovku, tak v Tečce jsou mými miláčky Dubánci. To je tak úžasný projekt, který dostal doslova život, že mě nepřestává fascinovat. 




5. VYGUMUJ TO

Moc krásný tip na kreslení gumou o počmárané stránky. To nás moc zaujalo a i když jsme ještě nestihly aktivitu vyzkoušet, brzy se na ni vrhneme. Holky teď mají kreslící/malující období, tak to zahrnu na seznam. 




6. OMALOVÁNKA

Krásná omalovánka sovy s detailním propracováním .. takový dětský antistres anebo si ji můžou přivlastnit maminky že? :-D 




7. MEZNÁRODNÍ DEN NEVIDOMÝCH

Tentokrát Klaudinku zaujal mezinároční den nevidomých. Na jaře jsme totiž navštívili Neviditelnou výstavu v Praze, což byl opravdu silný zážitek nejen pro nás jako dospělé, ale také pro děti a Klaudinka si to moc dobře pamatuje.

Díky této dvoustraně jsme si celou výstavu opět připomenuly a zároveň si přečetly další zajímavé informace, týkající se slavných nevidomých.

Mezinárodní den nevidomých je 13. listopadu. 




8. JAK FUNGUJE OKO

Zajímavá a naučná dvoustrana zaměřena na oko. Dozvíte se informace o tzv. slepé skvrně, proč máme dvěě oči a zkusíte rozluštit kvíz plný očí. 




9. DETEKTIVKA

Jako malá jsem milovala časopis Makovice a tato detektivka mi ho připomněla :-).

Na hradě Kradči došlo k tragédii. Bezhlavý rytíř, což je jedna z největších atrakcí, přišel o hlavu.

Dokážete vypátrat pachatele? 




ZÁVĚREM

I když se to na první prolistování úplně nezdálo, nakonec nás zaujalo docela dost věcí a listopadové číslo i přes Garfielda, který mi v něm moc nesedí, považuji za úspěšné :-).

V trafice stojí časopis 45Kč, ale pokud si ho předplatíte, vyjde Vás na 35Kč a samozřejmě k předplatnému nesmí chybět ani plánované speciální příbaly :-).

Více informací se dozvíte na oficiálním webu https://www.casopistecka.cz/.

Žádné komentáře:

Okomentovat