20. listopadu 2019

HÝBEME SE: Cvičební set GABI aneb naše domácí tělocvična

Začalo ti tím, že jsem nějakou dobou narazila na Facebooku na moc hezký příspěvek s fotkou, kde mě nejvíce ze všeho zaujaly gymnastické kruhy. Vzpomněla jsem si, že jsem je jako malá měla na tělocviku ze všeho nejraději a hned jsem začala pátrat, kde a za kolik by se daly pořídit, protože by se holkám mohly líbit.

Hledala jsem a stále nic nenacházela. Samostatné kruhy cca 700-800Kč, to mi přišlo dost. Moc dobře určitě víte, že co si vyhledáváte na internetu, to Vám pak začne házet Facebook do reklam a vyskakují víc i sponzorované příspěvky. A takhle mi najednou vyskočil příspěvek o GabiGym, kdy jsem po rozkliknutí zůstala v úžasu a říkala jsem si, že to je přesně ono.

Původně jsem vybraný set plánovala pro holky jako hlavní dárek k Vánocům, ale nakonec z toho vznikla krásná spolupráce a holky byly obdarované už na narozeniny. O všem jste si zatím mohli přečíst na Facebooku a kamarádky s dětmi si vše dokonce i vyzkoušeli. A teď už je čas na finální recenzi :-).



O GABI GYM

Za produkty GabiGym stojí Lenka, kterou vždy bavila tvůrčí práce a tvůrčí činnosti, o kterých snila, že ji budou jednou živit. Realizace v oblasti dětského cvičebního náčiní  pro interiéry ji přišlo jako skvělý nápad, protože v dnešní moderní a počítačové době je náročnější děti motivovat k venkovním hrám a častému pohybu, a proto se rozhodla začít vymýšlet různé cvičební prvky.


CVIČEBNÍ SET GABI

Lenka nabízí několik cvičebních setů, které se od sebe zlehka liší. Já mám ráda barevnost a i když mám dvě holky, snažím se dětský pokoj ladit do základních sytých barev - žlutá, zelená, modrá, červená. Navíc jsem jako malá měla houpačku s podobnými kuličkami a je to krásná vzpomínka na dětství - i proto jsem zvolila zrovna tento set.

Určitě jsem chtěla, aby v sadě byly kruhy, po kterých jsem toužila ze všeho nejvíc a které mě k této myšlence vůbec přivedly. Dále mě zaujaly dvě verze houpačky - jedna kulatá, druhá klasická. U nás je houpání velká věc, takže mi bylo jasné, že jedna houpačka stačit nebude. Se závěsným lanem se dá vymýšlet spoustu věcí - ať už se na něm houpat nebo zkoušet šplhat a poslední prvek věšedlo, to už jsem ponechala fantazii.

Postupně Vám všechny jednotlivé prvky popíšu a snad ke všemu řeknu vše, co potřebuji a co Vám chci s velikým nadšením recenzí předat :-).




INSTALACE

Cvičební set je určen tedy do interiérů. Je potřeba mít trochu prostor na plné využití setu, ale rozhodně nemusíte mít z pokojíku dětské hřiště tak, abyste set dokázali využít.

My máme navíc přivrtaných několik háků ze stropu, díky kterým můžeme využívat všechny prvky najednou, ale rozhodně časem plánujeme pořídit ještě jednu hrazdu do dveří, aby prvky mohly být více rozmístěny.

Nejdříve nám při instalaci vznikl problém, protože máme v bytě klasická stará futra a báli jsme se, že do nich hrazdu nemáme šanci zasadit. Nakonec nic, co by manžel nevymyslel a naštěstí hrazda drží, jako přibitá.

Hrazda má maximální zatížení 100kg.




PRVNÍ DOJMY

Holky tedy dostaly cvičební set k narozeninám a zároveň šlo i o překvapení pro manžela a všechny pozvané hosty, protože jsem si to nechala jen pro sebe. Věděla a věřila jsem, že to bude takový ten narozeninový borec na konec a jelikož miluju překvapení, chtěla jsem překvapit i všechny okolo, včetně manžela.

Tím, že máme háky ve stropě, jsme se vyhnuli bojům o jeden z prvků, takže jsme vše rozmístili co to šlo a každé z dětí si našlo to svoje. Najednou se proměnili v malé tarzany a my jen koukali s otevřeno pusou, co takový prckové dokáží vymyslet. 

Nejlepší bylo, když se nejmladší tarzan zavěsil hlavou dolu celý vysmátý. To mi až vytryskly slzy smíchy a zároveň i radostí a štěstím. Co je víc, než rozářená dětská očka.

To je přesně ta radost ať už našich dětí nebo cizích, která je naprosto k nezaplacení a která se nedá ani popsat, to se musí zažít a i díky cvičebnímu setu máme na tyto narozeniny nezapomenutelné vzpomínky.

Jako malé jsme chodily na návštěvu k tetě, kde měly děti v pokoji žebřiny, houpačku a prolézací palandu. Tak moc se mi to líbilo, ale u nás v pokoji takové možnosti bohužel nebyly. O to víc si užívám, že si svoje vlastní sny plním na svých dětech.


TARZAN ROPE - LANO NA ŠPLHÁNÍ I HOUPÁNÍ

Na některé prvky jsme museli dokoupit řetězy, abychom prodloužili jejich délku, když visí ze stropu, jelikož zrovna tento případ byl dost vysoko, ale holky si ho nakonec oblíbili právě mezi futry ve dveřích, kde je víceméně nastálo.




Do oka si dají nohu a houpou se ze strany na stranu. Prostor kolem dveří máme dostatečný - vchod do obýváku a volná předsíň. Jen musí být opatrnější, když chtějí větší rozlet, ale to jsem ráda, trochu je to omezuje v tom jejich řádění :-D.




Také se na laně učí šplhat. Jojo vzpomínky na šplhání po laně, uff teda, ale tady mají pomocné uzly, které dětive šplhání podporují. Děti jsou následně motivované a baví je, že dokáží vyšplhat až nahoru.



 
VĚŠEDLO - SPINNER

Tohle je velmi oblíbený prvek naší mladší Sofinky, která se pověsí a točí se dokola jak roztočená káča, div se ji nezamotá hlava. 




Tento prvek máme vedle lana také přímo ve futrech ale střídáme ho s prvky v dětském pokojíčku, protože ho i Klaudinka ráda využívá při slézání ze své palandy.




Pod palandou má židli místo schůdků, z té se chytne "Spinneru" a zhoupne se dolu. 


GYMRINGS - GYMNASTICKÉ KRUHY

Zatím jsem (vrámci bezpečnosti) holkám neukazovala, co všechno se dá na kruzích vyvádět a co všechno se s nimi dá vymýšlet - ty vzpomínky na dětství jsou v tomto ohledu bezkonkurenční :-D.




Ale děti jsou kreativné a mají svojí fantazii, takže si samy vymýšlí zajímavé techniky, i když viset dolu je naštěstí ještě nenapadlo.




S kruhy můžete vymyslet i několik různých her - například zhoupnutí se přes překážku s tím, kdo vydrží nejdéle. Překážku stále prodlužovat a prodlužovat. Tím vznikne i zajímavá posilka.




HOUPACÍ DISK DŘEVĚNÝ

Za tento disk jsem moc ráda, protože je to taková alternativa k závěsn houpačce, která u nás frčí ze všeho nejvíce. Nechtěla jsem, aby vznikaly neshody a takhle můžou mít každá svojí houpačku, jen se pak prostřídají, což docela nad mé očekávání funguje.




Tuto houpačku sem tam prostřídáme s lanem nebo "spinnerem" ve futrech. Jinak i na ní musíme pořídit řetěz, aby byla níž.




Každopádně Klaudinka to opět řeší nástupem ze židle a pak se houpe celá šťastná víc jak metr nad zemí.




HOUPAČKA ZÁVĚSNÁ DŘEVĚNÁ
 
Houpačka jako borec nakonec. Klasická dřevěná plochá houpačka, která je v našem případě nejvíce využívaným prvkem a fakt jsem ráda, že máme tak velký prostor v pokoji, protože se holky houpou opravdu dost. 




Různě zvyšujeme nebo snižujeme výšku, protože si na ni Klaudinka i stoupá a houpe se ve stoje, kdy dělá holubičku a jiné akrobatické kousky. Pak zase mají potřebu houpat se na břiše, takže s tím různě hýbeme.




Tím, že jsme dali na doporučení dokoupení řetězu není vůbec žádný problém jednoduše snížit či zvýšit houpačku. Zvládne to každý - chlap k tomu netřeba :-D.


ZÁVĚREM

V první řadě musím říct, že sousedi úplně v klidu! :-D

Na to, že na nás mají docela pifku ve více věcech, tak přidáním cvičebních prvků do dětského pokoje se nic nezměnilo. Háky nijak nevržou, závěsná tyč taky nijak nevrže. Nedělá to vůbec žádný rámus a dupání taky nepřibylo, naopak ubylo, protože jsou holky více ve vzduchu než na zemi :-D.

Dětský pokoj cvičební set krásně doplnil a celý byt vlastně zvelebil tím, že je celý byt o kus více akčnější. Holky jsou neustále v pohybu - dřív často jezdily na motorkách, které opravdu ten rámus docela dělaly, ale takhle jsou na cvičebních prvcích a je tu snad i víc ticho :-D.




Není den, kdy by se nehoupaly. Není den, kdy by se nějakého cvičebního prvku nevšimly. Opravdu ráno vstanou a první co je, tak se jdou houpat.

Sotva mají oči rozlepené, už si lítají vzduchem. 

Pokud by Vás zaujal zrovna tento cvičící set anebo byste se chtěli podívat na další produkty GabiGym, vše najdete na eshopu https://gabigym.cz/. Více informací konkrétně o tomto setu včetně jednotlivých nosností a detailů najdete přímo ZDE.

Na eshopu najdete jak celé sety, tak i jednotlivé prvky a dokonce i Veselé provázky, na které jsem psala recenzi před pár týdny a kterou najdete ZDE.

Zároveň se chystá mnoho novinek a nových prvků, pro interiérové prostředí a já věřím, že se máme ještě na co těšit a už teď vím, že nezůstaneme jen u této sady, ale budeme postupně rozšiřovat, protože to jsou věci, které děti využijí spoustu let a není to hračka, ze které za rok nebo dva vyrostou.


Cena: 2190Kč (set GABI)

Žádné komentáře:

Okomentovat