12. listopadu 2019

VYRÁBÍME: Mrazivá DIY lucernička z krepových papírů

Se svatým Martinem přišlo oficiálně mrazivé období, ale pro některé má toto období ještě další smysl, protože do kin brzy vstoupí Ledové království 2 :-D.

Takže u nás opět ve velkém frčí Elsa. Myslela jsem si, že to Klaudinku přejde a Sofinka si najde něco jiného, ale prdlajs. Sofinka v kostýmu Elsy dokonce i spí a obě holky se těší poprvé do kina.

Proto u nás všechno, co je modré s vločkama není mrazivé nebo zimní, ale elsové :-D.

Tuto lucerničku jsem měla původně v plánu ještě podzimní, ale nestihla jsem ji v lepší čas a tak jsem se pustila do mrazivé.

A tím pádem máme nachystanou první zimní dekoraci.





CO BUDETE POTŘEBOVAT

  • Sklenici (velikost dle libosti)
  • Raznici ve tvaru vločky
  • Barevné krepáky
  • Tekuté lepidlo
  • Svíčku
  • Nůžky 
  • Štětec 



Pokud nemáte raznici ve tvaru vločky, určitě si s dozdobením poradíte jinak. Například můžete nalepit barevné mrazivé kamínky nebo jen sklenici posypat třpytkami apod.




POSTUP

Sklenici jsem zvolila velikou od jablečné přesnídávky z Kauflandu. Nijak jsem ji neočišťovala, stejně se přelepí, takže nebylo třeba smývat do čista lepidlo.

Jelikož jsem si krepový papír připravovala den předem, moc ráda jsem opět využila krabičku s víkem, kterou mám ve spolupráci s eshopem Samostatne-dite.cz a která je naprosto perfektní pro podobné tvoření. 

Zbylé krepáky či papírky Vám v krabičce zůstanou schované a zabezpečené na příští tvoření a nemusíte řešit, kam s nimi, aby nebyly všude. 




Tekuté lepidlo jsem postupně štětcem nanášela na sklenici a střídavě jsem lepila jednotlivé barvy a snažila jsem se dodržovat posloupnost. Je jen na Vás, jakou cestou se vydáte a jak bude ve finále vypadat ta Vaše lucernička.

Jakmile jsem měla celou sklenici polepenou, vzala jsem si raznici, vyrazila z jemného papíru vločky a náhodně jimi sklenici polepila.

Nakonec jsem ještě doma našla chlupatý drátek, který jsem omotala kolem hrdla sklenice.

Dětem můžete celou aktivitu připravit na tácy a postavit před ně už přichystané tvoření, které si následně samo dokončí. Starší děti ovšem můžete vést tak, aby si tvoření přichystaly kompletně samy.

No a jak lucernička svítí? Krásně! Zvolila jsem vysokou svíčku, proto mi svítí takto téměř od poloviny. S čajovou by to mohlo být bájo :-). A pokud byste nechtěli mít svíčku úplně na dně, nasypte do sklenice třeba sůl či bílé kamínky a tím svíčku zvednete



V jednoduchosti je krása a doma vytvořené je úplně nejlepší :-).

Doufám, že se Vám inspirace na mrazivou lucerničku líbí. Pokud doma najdete silnější drátek, můžete na ni připevnit i držátko, ale my se ji nikam brát nechystáme, tak jsme ji nechali jen takto.

A pokud nějakou vytvoříte, určitě se mi pochlubte, jak se Vám povedla.

Žádné komentáře:

Okomentovat