1. února 2019

ZDRAVÉ NÁKUPY: Sonnentor - S čím vlastně začít?

Sonnentor jsem objevila v době, kdy bylo Klaudince něco málo po roce. Objednala jsem pro ni pár čajů a pytlík gumových medvídků k Mikuláši a od té doby jsem Sonnentoru tak nějak propadla.

Zamilovala jsem si jejich ilustrace, barvy, příběh, styl a kompletně celý koncept.

Jejich produkty považuji za nejlepší na trhu a i proto jsem po necelých 8 měsících blogování zatnula zuby a oslovila Sonnentor pro spolupráci, která ke všemu mému překvapení byla přijata.

V té době (a stále se tím řídím) jsem si, že je lepší zkusit oslovit firmy, které znám a se kterými jsem dlouhodobě spokojená, než čekat na oslovení někým, kdo mi vůbec nezapadne do zaměření blogu.

A tak začala tato úžasná a voňavá spolupráce plná radosti :-).


Když se rozjede téma Sonnentoru, nejvíce se mě ptáte na to, s čím vlastně začít? Co zakoupit do začátku? A proto mě napadlo sepsat článek se základním doporučením, díky kterému se odrazíte a jednoduše najdete svoje oblíbence.

No a jelikož je to spontánní a neplánovaný článek, využiju pro něj oficiální fotky čajů i přes to, že je mám všechny vyzkoušené. Tak snad výjimka nevadí, příště už budou fotky mé :-).

Ale co tedy nakoupit, aby člověk hned neutratil celý rodičák a pak zjistil, že mu půlka věcí nezachutná? Toho se určitě nebojte, to už by muselo být, aby něco nezachutnalo, takže si klidně utrácejte horem dolem :-D.


POZNÁVÁM, POZNÁVÁŠ, POZNÁVÁME

Aneb v poznávačkách je síla a to bez ohledu na čaje či koření, i když čaj je prostě čaj.

Pokud máte v plánu vytypovat si z poznávaček své oblíbence, doporučuji zapisovat si název a k tomu pak pár slov, která Vám chuť čaje následně připomenou. Anebo si ten název čaje jednoduše zvýraznit pro lepší zapamatování.

Tady se nedá sáhnout vedle a i když jsem zatím neochutnala všechny poznávací sady, tak si stojím za názorem, že je to nejlepší investice.

Poznávací sady jsou obecně také parádním dárkem pro různé příležitosti - ať už pro kamarádky, pro kolegyně do práce, paní učitelky do školek či škol apod.

A jaké tedy nejvíce doporučuji?


1. RARÁŠKOVA POZNÁVACÍ SADA

Rarášci jsou dětskou řadou čajů pro děti, kde je ale potřeba hlídat jednotlivá doporučení. Některé čaje z této řady jsou vhodné pro děti od 6 měsíců, ale jiné jsou vhodné pro děti od 3 let.

Pokud si vyhledáte jednotlivě název konkrétního čaje, dozvíte se hned v úvodu, pro jaký věk dítěte je vhodný. Názvy jsou skvěle vymyšleny - například Koulovačka, Nebojsa, Polštářová bitva, Dítě slunce, Štístko apod.

Jsou také krásným dárkem do balíčku pro dítko ať už ke Dni dětí, Mikuláši k svátku či za vysvědčení.

Krabička této poznávací sady, je otevírací s krásnými ilustracemi a obsahuje také malé postavičky, které si můžete vystřihnout a nalepit třeba na špejli.

I přes to, že se jedná o čaje, tak si na nich děti dokáží pochutnávat stejně jako na sladkosti. Tohle Sonnentor opravdu umí.




2. PŘÍBĚHY Z ČAJOVÉ KONVICE

Na tuto poznávací sadu jsem psala přímo individuální recenzi, kterou najdete ZDE.

Příběhy z čajové konvice se oproti ostatním čajům liší tím, že se jeden pyramidální sáček zalije 500ml vody, takže v podstatě z jednoho sáčku máte dva klasické hrnky čaje anebo jeden velký.

Tato sada obsahuje ovocné, bylinné i kořeněné čaje - například Bosky na rozkvetlé louce, Darjeeling, Assam, Nadechnutí v lese, Láska na čokoládové vlně apod.




3. ŠTĚSTÍ JE UMĚT SI VYBRAT

Tohle je novinka, ze které jsem naprosto unešená! Tu si zaručeně budu pořizovat neustále znovu a znovu, protože je nejen výborná, ale také úžasně motivující a nakopávací.

Takové ty čaje, které člověk potřebuje na tu svoji chvilku. Jsou přesně dělané na míru různým situacím a náladám.

Obsahuje čaje například - Být ženou, Poznat život, Naplnit své sny, Být mužem, Bláznivě milovat, Mít přátele, Heavy metal, Zklidnit mysl, Otevřít oči dokořán apod.

Zatím jsem chutnala jen polovinu těchto čajů a nejvíce mi chutná Naplnit své sny, Mít přátele a Otevřít oči dokořán. To jsou čaje přímo pro mě jak chutí, tak i názvem.

No není to naprosto geniální?




No a samozřejmě každoročně vychytat adventní sadu čajů. Tu jsem měla zatím teprve druhý rok a je opravdu úžasně vymyšlená.

Co se týče poznávacích sad koření, tak ty ještě nemáme dostatečně vyzkoušené, ale již několik receptů máme za sebou. Koření není zas takový požitek, jako jsou čaje, ale jídlu dodá takové to správné kouzlo :-).


NAŠE TOPKY ANEB ZÁKLAD DOMÁCNOSTI


1. USMRKÁNEK

Usmrkánek má u nás stálé místo už několik let. Vždy, když některé z holek začne posmrkávat, dělám jim právě tento čaj, který moc chutná i mně.

Je bylinkový ale chuťově výrazný a musím říct, že na tu rýmu opravdu pomáhá. Vracíme se k němu právě z důvodu, že holkám chutná a rýmu opravdu léčí.

Snažím se jim ho neupíjet, ale kolikrát neodolám a dám si taky :-).




2. SLONÍ SÍLA

Stejně jako Usmrkánka, tak pravidelně pořizuji i Sloní sílu. Holky marodí minimálně, ale když už, tak se je snažím "prolévat" různými druhy čajů a jelikož věřím na sílu bylinek, tak sahám především po Usmrkánkovi a Sloní síle.




3. KOUZELNÝ ČAJ

Kouzelný čaj má u nás své místo hlavně v době, kdy se holkám nechce moc pít - spíš Klaudince, Sofinka pije moc hezky. Tak se vždy domluvíme, že udělám Kouzelný čaj a jak dodržení pitného režimu najednou jde.




4. ŠTĚSTÍ JE NAPLNIT SVÉ SNY

Tento čaj je mojí srdcovkou. Neustále říkám, že sny jsou od toho, aby se plnily a tento čaj je jako dělaný na míru právě mně.

Je energický, silný, lehce pikantní, s úžasně slaďoučkou koncovkou. Přesně ten čaj, kterého potřebuju mít doživotní zásobu a kterého se nikdy nepřepiju

Dělám si ho vždy, když klesám na mysli a potřebuji nakopnout.




5. LÁSKA NA ČOKOLÁDOVÉ VLNĚ

Když bych někdy dřív měla ochutnat čokoládový čaj, tak bych si zaklepala na čelo, udělala takové to blinkající gesto a nechápavě kroutila hlavou.

Hahaha, to jsou ty předsudky, které je potřeba likvidovat hlava nehlava.

Láska na čokoládové vlně je jediný čaj, který sladím, protože si to zaslouží a protože je přece čokoládový, tak nebude nesladký :-D.




JE VŮBEC NĚCO, CO MI NESEDLO?

Jsou čaje, které jsou energické a silné a jsou čaje, které jsou klidnější a jemnější. Nemůžu říct, že by mi něco vyloženě nechutnalo, protože každý z nás má někdy náladu na energický čaj a jindy chce něco klidnějšího.

Je ale pravda, že čaje s kurkumou mi moc nejedou. Na druhou stranu to ale beru tak, že je kurkuma velmi zdravá a nemám problém je vypít. Takže vyloženě něco, co bych nevypila, to u Sonnentoru neexistuje.

Hodně zajímavý byl nápoj Kardamon Latté, to bylo na mě dost silné a dost pikantní, takže tam problém trochu nastal z důvodu pikantnosti (ne nechutě), ale manžel si ho zamiloval, takže uplatněné našlo.


ZÁVĚREM

Tak to by snad mohlo stačit do začátku pro ty, kteří váhají jaké čaje si poprvé objednat. Tyto typy Vás provedou doslova cestou poznání a Vy si pak už vyberete své oblíbence.

Sonnentor nejsou jen čaje nebo koření. Sonnentor je životní styl. Je to způsob života, který nás spojuje a naplňuje. Vůbec nepřeháním, ani trochu. To si sami potvrdíte hned po prvním ochutnání, tomu věřte :-).

Přeji dobrou chuť!

1 komentář:

  1. Ahoj Karol, děkuji ti moc za tyhle všechny doporučení :) Já jsem si začala teď nedávno pořizovat čaje ze stránek milota a tak je zkouším právě u nich. Až budu vědět něco podrobněji, určitě se ti ozvu s mým názorem zpět :)

    OdpovědětVymazat