18. února 2019

MÁMY SOBĚ : Our Love Challenges - Kniha pro zamilované

Už jsem se několikrát zmínila, že letos v dubnu s manželem oslavíme 10 let od prvního rande a v podstatě i od začátku našeho vztahu.

Nepotrpíme si na dárky a nic jsme si nikdy vyloženě nedávali, jenže 10 let je 10 let. Nejen, že si to zaslouží dárek, ale chce to i něco speciálního.

Na knihy od Mementerra jsem narazila úplnou náhodou na Instagramu a řekla jsem si, že to je přesně to, co se pro naše výročí hodí.

Dřív, vlastně už téměř před 10 lety, jsme se o podobnou knihu snažili. Jenže na to, jak dokážu být aktivní, tak taky dost věcí nedotahuji do konce - což byl i problém v té naší knize.

Takže jsem věděla, že kniha Our Love Challenges pro nás bude jako stvořená.




KAPITOLY KNIHY

  • O nás
  • Láska prochází žaludkem
  • K zamyšlení
  • Cestujeme, hýbeme se, užíváme života
  • Bláznivé, protože proč ne
  • Kdo tvoří, ten nezlobí
  • Poznáváme sebe i druhé
  • Bonusové výzvy




O NÁS

V této kapitole se zapisují ty nejzákladnější informace o vztahu a takových těch "poprvé" v podobě prvního setkání, prvního rande, prvních Vánoc či Valentýna anebo například prvního výročí.




Také si společně zkusíte prozkoumat historii Vašich rodin tím, že sepíšete Váš rodokmen.

V závěru kapitoly se zamyslíte nad tím, kterým zvířetem byste byli a jací byste byli.




LÁSKA PROCHÁZÍ ŽALUDKEM

Co se týče společného vaření, tak my spolu vaříme či pečeme docela často. Jeden druhého doplňujeme a vzájemně si pomáháme.




V této kapitole začíná pomalu ta bláznivá sranda, která Vás provede celou knihou a rozhodně bude plná fotek. Tak nezapomeňte vše poctivě zaznamenávat.




Čekají Vás společné fotky při pochutnávání si na melounu, vzájemném krmení dětskou výživou, pěstování vlastních bylinek, výrobě domácí zmrzliny, zkoušení nové kuchyně, návštěvě farmářských trhů, výrobě ovocné extáze apod.




K ZAMYŠLENÍ

Tato kapitola bude plná fantazie, které se společně otevřete a do které se společně zasníte.




Nakreslíte svůj společný dům snů, napíšete 3 věci které na sobě máte nejraději, zamyslíte se nad tím jací byste chtěli být ve svých 70 letech či nad tím, co je podle Vás perfektní život. Dále si sepíšete co všechno byste společně chtěli zažít nebo kam byste spolu nejraději vycestovali.




Kapitolu zakončíte tím, že si navzájem napíšete dopis do budoucnosti.




CESTUJEME, HÝBEME SE, UŽÍVÁME ŽIVOTA

Kapitola zaměřená na cestování Vás přiměje vyrazit společně ven do světa :-).




Uděláte si společnou fotku z vlaku, při západu slunce, kempování, z pouti, pikniku, koncertu. Taky se vyfotíte se zvířaty (partner či partnerka se nepočítá!) apod.




Taky se spolu můžete vydat na společný road trip, zahrát si míčové hry, vyjet na kolech do přírody anebo zažít dobrodružství a adrenalin při laser game.




BLÁZNIVÉ, PROTOŽE PROČ NE!

Z mého pohledu je důležité umět si sám ze sebe udělat srandu a sám sobě se umět zasmát. A přesně to zažijete ve spojení s touto kapitolou.




Zažijete výzvy v podobě nošení neladících vohozů, tancování na veřejném místě, zdolání rekordu z knihy rekordů, psaní erotických dopisů apod.




Výborná výzva je i tato, týkající se koček. Nalepit chlupy, zapsat kde se vošmikly a jak ty košky vypadaly :-D. To je hodně vtipné! :-D




KDO TVOŘÍ, TEN NEZLOBÍ

Co by to bylo za společnou knihu bez jakéhokoliv druhu tvoření - kromě toho v kuchyni.




Hned na první straně je obkreslení chodidla. To je samo o sobě docela výzva s tou mojí hnátou velikosti 42, ale co, my se nějak o prostor podělíme :-D.




Dále vás čeká stavba hradu na pláži, zasazení společného stromu, pomalování triček tvořících jeden vzkaz, vlastnoruční výroba kostýmu, vytvoření časové schránky, bojovka apod.




POZNÁVÁME SEBE I DRUHÉ

Kapitola zaměřená nejen na poznávání, ale také na vzpomínání a zkoumání.




Budete společně pozorovat hvězdy, meditovat, hrát si ve sněhu, společně se naučíte novou dovednost anebo se pochlubíte svými nejtrapnějšími fotkami z dětství :-D.




Tato kapitola je ale zaměřená také na pomo druhým, protože Vás vyzve, abyste se stali na několik dní dobrovolníky či pomohli třem chudým lidem.




BONUSOVÉ VÝZVY

V bonusových výzvách si shrnete vše, co jste spolu při plnění výzev z této knihy zažili.

Dále na Vás čeká dalších 14 volných stránek, na kterých můžete vypustit svojí fantazii a vyřádit se tak, jak se Vám zlíbí.

Tak hurá do toho!




ZÁVĚREM

Asi bych měla svoje reakce na různé produkty spíše natáčet. Poslední dobou mi totiž docházejí slova a vůbec nevím, jak Vám nejlépe předat to nadšení, které kolikrát mám opravdu obrovské.

Tato kniha je naprosto geniální! To byste ani nevěřili, jak z ní je nadšený i manžel. Sám koukal, jak je kniha tlustá - však má více než 190 stran!

Je tak obsáhlá a bohatá, že nebudete vědět co dřív. Vážně nebudete vědět kde, jak s čím začít, ale budete mít neuvěřitelně silné nutkání začít okamžitě.

Výzvy můžete plnit popořadě či na přeskáčku. To je na Vás, jakou strategii v plnění si zvolíte.

Velký bonus je to, že je kniha určena i bezdětným párům - u výzvy "hlídat spolu dítě" jsem se totiž dost nasmála, až mi šly slzy do očí :-D.

Je výborným dárkem takto k výročí vztahu či svatby, ale potěšila by rozhodně třeba i přímo novomanžele. Takový svatební dar by se mi moc líbil - je originální, jedinečný a nekonečný. Troufám si ale říct, že zaujme i páry, které jsou spolu už několik desítek let.

Můžete ji pořídit v několika jazycích! (angličtina, němčina, slovenština, čeština, španělština)

Pokud Vás zaujala natolik, že byste si ji chtěli pořídit, mrkněte přímo SEM.
Tak se případně zkuste domluvit s někým ze svého okolí na hromadnou objednávku a pak se třeba do plnění výzev můžete pustit společně :-D.

Když mi kniha dorazila, po pár dnech jsem ji donesla celá nadšená do našeho babyclubu, kde jsem uvrtala další ženský k objednání. Je opravdu skvělá!

Ještě v závěru moc děkuji za zaslání recenzního výtisku.

Klobouk dolu za takový poklad!

Tleskám!


Cena: 449Kč

1 komentář:

  1. Knihy jsou úžasné, já mám v merku best friends a už se těším, jak budeme plnit úkoly :-D

    OdpovědětVymazat