19. února 2019

MÁMA ČTE: Rok plný štěstí

Letos jsem si řekla, že za štěstím a za plněním svých přání půjdu naplno.

Proto jsem hned ze začátku roku na Facebooku založila skupinu S Karol za splněnými sny, která vznikla za účelem hromadné motivace v plnění svých snů a tajných přání a která se krásně rozjela.

Zároveň jsem chtěla přidat i nějaké té motivační četbě. Takže mi šla tato kniha s úžasným názvem Rok plný štěstí, kterou jsem dostala ve spolupráci s Knižním klubem, přímo do rány.
Zdá se mi to anebo opravdu letos vycházejí samé podobné motivační knihy?
To je moc dobře a doufám, že si každý najdete tu svojí četbu a na konci roku budete mít kompletně vyškrtaný seznam všech přání, které jste si letos opravdu splnili :-).




ÚVOD ANEB POZVÁNÍ OD AUTORA

"Léta plynou a my si na konci každého roku uvědomíme, že jsme nežili. Že jsme jen nechali život, aby s námi manipuloval. Aby se vám tohle nepřihodilo, chtěl bych vám na každý den tohoto roku nabídnout průvodce ve formě dvou krátkých textů. Můžete je chápat jako pozvání ke krátkému rannímu a večernímu zastavení, při kterém na sebe necháte tato slova působit."


KAPITOLY KNIHY

  • Leden - Odvážit se nového začátku
  • Únor - Zvolit správný směr
  • Březen - Dospět k pokoji
  • Duben - Uvěřit v proměnu
  • Květen - Objevit smyslovost
  • Červen - Dospět k umírněnosti
  • Červenec - Prožívat krásu
  • Srpen - Být pozorní
  • Září - Vychutnávat život
  • Říjen - Sklizeň
  • Listopad - Návrat ke kořenům
  • Prosinec - Stát se dítětem



OBSAH KNIHY

Kniha je tedy průvodcem celým rokem bez datování. Takže ji můžete číst pořád dokola anebo ji po dočtení vždy někomu na rok půjčit a pak se do ní opět začíst.

Je to takový ten parťák, který Vám vždycky řekne přesně to, co potřebujete slyšet. Takový ten parťák, co Vás navede správným směrem a ukáže Vám cestu.

Je takovou tou tlustou knihou, která Vás svojí tloušťkou vůbec děsit nebude, protože ji budete číst pomalu, postupně, po troškách.





Každý měsíc má své hlavní téma, kterým se bude v krátkých textech zabývat. Vše je psáno přehledně, srozumitelně a snadno se v knize hledá.




Velkou výhodu rozdělení do krátkých textů i rozdělení do tématických kapitol vidím v tom, že se můžete zabývat jen jedním konkrétním tématem, které zrovna v sobě řešíte a se kterým potřebujete zrovna pomoct.




Nemusíte číst celou knihu, abyste se dopracovali ke konkrétnímu tématu. Stačí si jen nalistovat to, co aktuálně potřebujete číst a je to jako sáhnout po první pomoci, která okamžitě pomůže anebo naopak po krabičce poslední záchrany, která Vám dodá naději :-).




Kniha je i takovým každodenním pohlazením po duši, když klesáte na mysli nebo když Vás svádí negativní myšlenky. Je takovým učitelem, který k Vám promlouvá s tím nejlepším úmyslem.




Poradí Vám zaměřit se na Vaše každodenní rituály, které Vám ukáží, jak se denně radovat z přítomného okamžiku - ať už jde o cokoliv :-). Opravdu je potřeba hledat světlo ve všem, co Vás potkává.




ZÁVĚREM

Je to zase trochu jiný typ knihy zaměřené na toto téma, ale po jejím dočtení i v průběhu jejího čtení se přistihnete, jak se uculujete, jak se Vám zlepšila nálada, jak k Vám najednou dorazila pozitivní energie a takové to hřejivé příjemné teplo.

Jen je hodně, ale opravdu hodně směřována k Bohu, takže nemusí v tomto ohledu sednout úplně každému, protože je to tam zmíněno opravdu každou chvíli a snad v každém druhém odstavci.

Na druhou stranu pro ty, kteří v Boha věří, to může být doslova knižní poklad.

Nechci Vás tím třeba odradit, to ani náhodou! Jen abyste se připravili na to, že je opravdu dost nábožensky psaná.

Mně osobně to zase tolik nevadí, protože se do knihy ponoříte takovým způsobem, že ji nejste schopni jen tak odložit.

Je docela těžké dodržovat to každodenní čtení, protože chcete víc a chcete to hned teď :-D. Dá se na to ale koukat i druhým pohledem, že Vás kniha učí trpělivosti - mě osobně učí trpělivosti život už 30 let a pořád se mu to nějak nedaří :-D.

Obsahuje mnoho pravdy, která je nám jasná a kterou uvntř sebe moc dobře známe, o které moc dobře víme, jen si ji musíme neustále připomínat, protože ji pořád dokola zapomínáme.

Jsou texty ke kterým se i ráda vracím a které si budu muset nějakým způsobem vyznačit, protože jde kolikrát o věci, které si musím připomínat každý den a které bychom si měli každý den připomínat my všichni.

Pokud by Vás kniha Rok plný štěstí zaujala natolik, že byste ji sobě nebo někomu ze svých přátel či rodiny chtěli pořídit, že byste chtěli sobě nebo někomu z Vašich blízkých změnit život, obrátit myšlení a zažít rok plný štěstí, tak mrkněte na eshop Knižního klubu. 


Cena: 239Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat