Ač receptům Láďi Hrušky (ani Láďovi samotnému) neholduji, tak jsem se jím už několikrát inspirovala. Vždycky jsme si pochutnali a třeba takové těsto na pizzu už nedělám jinak než dle něj. A když jsem koukala po nějakém snadném a rychlém receptu, rozhodla jsem se právě pro tento :-)
Je to krásná nostalgie a vzpomínka na dětství, která nás bude provázet celý život :-)
Tento recept jsem nepřeváděla úplně do zdravější verze. Jen místo vanilkového cukru používám mletou vanilku, klasický cukr nahrazen třtinovým a puding se snažím volit kvalitnější s vhodnějším složením, např. Bio od Amylonu. Troufám si ale říct, že můžete s přehledem změnit vše, co budete potřebovat :-)
Je to krásná nostalgie a vzpomínka na dětství, která nás bude provázet celý život :-)
Tento recept jsem nepřeváděla úplně do zdravější verze. Jen místo vanilkového cukru používám mletou vanilku, klasický cukr nahrazen třtinovým a puding se snažím volit kvalitnější s vhodnějším složením, např. Bio od Amylonu. Troufám si ale říct, že můžete s přehledem změnit vše, co budete potřebovat :-)
SUROVINY
Těsto
- 3 a 1/2 hrnku hladké mouky
- 2 panáky oleje
- 1 hrnek mléka
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 vejce
- 1/2 kostky droždí
- citronová kůra
- špetka mleté vanilky
- špetka soli
"Šódó"
- 3/4 litru plnotučného mléka
- 1 vanilkový puding
- 2 lžíce třtinového cukru
POSTUP
Těsto
Jednoduše všechny suroviny smícháme dohromady a vypracujeme těsto, které necháme kynout pod utěrkou zhruba hodinu. Jakmile těsto nakyne, tak si předehřejeme troubu na 170°, těsto vyklopíme na pracovní plochu a vyválíme z něj několik hadů (délku určíme dle zvoleného plechu). Hady vyskládáme na plech vypodložený pečícím papírem a rádýlkem je přímo na plechu nakrájíme. Ještě před vložením do trouby buchtičky potřeme olejem a pečeme zhruba 20 minut do zlatova.
Šódó
Smícháním všech surovin uvaříme tekutější puding, který necháme krapet vychladnout a společně s buchtičkami můžeme servírovat.
Pokud byste si chtěli pro přípravu buchtiček zvolit jiný způsob. Mrkněte na eshop Tescomy, kde najdete pěknou formu nejen na dukátové buchtičky.
Dobrou chuť!
dobrý den, chci se zeptat na ten recept na tu pizzu podle Hrušky, googlim a našlo mi to nějakou z pomazánkového másla a nebo z jogurtu ( jogurt, mouka, prasek do peciva) - je to ona? děkuju ;)..jinak když už jsem se odhodlala ke komentáři, tak musim říct, že se mi váš blog moc líbí, hlavně tipy pro děti, už máme podle vás vyrobené sensory blocks a koupenou hru Říkej a předváděj batolata :-D a teď jste mě nahlodala s tím pytlíkem s vodou a olejem, to zas bude chlap protáčet oči v sloup co jsem to zas vyrobila :-D :-D ..budu ráda, když budete přidávat víc tipů pro menší děti, většina je tu pro 3 a víc let, dcera má zatim rok a půl..mějte se pěkně a doufám, že budete v blogu i nadále pokračovat ;)
OdpovědětVymazatKrásný dobrý den. Myslím tu z pomazánkového másla :-) Pro vhodnější verzi pro děti se dá zvolit domácí lučina. Nedržím se gramáže, jednoduše smíchám pomazánkové máslo s moukou dokud mi nevznikne pružné hladké těsto.
VymazatSofince bude rok a moc hraček nebo aktivit jí ještě nezajímá, postupně přidám třeba něco i pro mladší až jí něco chytne :-)
Děkuju moc!