28. srpna 2017

LUŠTÍME: Časopis PUNTÍK - září 2017

Už je tady! Už je tu! Záříjové vydání časopisu PUNTÍK!

Dva měsíce od vydání prvního dvojčísla utekly jako voda a my už se můžeme kochat dalším vydáním, které je překvapivě o kus lepší! Proč překvapivě? Protože jsem se totiž obávala toho, že je laťka nastavena tak vysoko, že bude dost těžké jí překonat. Proto jsem naprosto nadšená a neskutečně paf z toho, jaké nové čislo je. Laťka je totiž s přehledem překonána! :-)



Jelikož máme časopis předplacený, tak na nás čekal ve čtvrtek odpoledne ve schránce.

Nadšení je opravdu veliké, až jsem si z toho vůbec nevšimla, že se cena zvedla o 4 koruny. Pořád je to ale naprosto parádní cena, když si vezmu, jak kvalitní a krásný časopis to je - ve srovnání s ostatními mnohdy i o dost dražšími. Je opravdu bezkonkurenční :-)

V tomto čísle jsou jako dárek 4 krásné samolepky s postavičkami, se kterými se v časopise můžete seznámit. No a nesmí chybět ani samolepka samotného Puntíka :-)

Hlavní předností jsou pořád pevné strany. To je z mého pohledu zásadní bod, kterým by se měl řídit každý dětský časopis.


A CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE TENTOKRÁT?


1. HLADOVÝ JEŽEK

Krásná oboustranná vystřihovánka ježka, kterému se naplní bříško vystřihnutými potvůrkami a vytvoří bodliny podle vlastní fantazie. Inspirovat se můžete tipy na druhé straně :-)




2. DINO A SAURA

Dvoustránková aktivita s mými oblíbenci :-) Saura se vede správnou cestou k Dinovi a navíc si můžete domalovat duhu.




3. POSTŘEHOVÉ KARTIČKY (alias Dobble) 

Za tohle jsem moc ráda. Dlouho už zkoumám co ten "Dobble" vůbec je a zrovna jsem nedávno koukala v hračkárně, jestli to Klaudince nepořídit k narozeninám nebo Vánocům. Tak jsem ráda, že je v Puntíkovi mini verze, na které si můžeme vyzkoušet, jestli nás to bude vůbec bavit :-)




4. PROSVÍCENÍ

Ááááá zase to prosvicování. To já mám snad ze všeho nejradši. Je to pro mě takové malé kouzlo ( i když samozřejmě vím, jak to funguje :-D ). Tentokrát se v průsvitu hledají a počítají houby. Efektivnější to samozřejmě je s baterkou ale postačí i okno :-)




5. LESNÍ VYSTŘIHOVÁNKA

Moc povedená lesní vystřihovánka, kdy si celou pravou stranu vystřihnete a doplníte o oboustranné části z předchozí strany. Vznikne vám doslova takový menší, klidný a pohodový 3D les :-)




6. NAMALUJ DÉŠŤ

Mox krásná aktivita na procvičení fantazie a kreslení rovných čar. Je jen na dítěti, jestli se inspiruje tipy na druhé straně a nebo jestli vymyslí nějaký nový styl deště :-) No a nesmí chybět také dvě zajímavé pohybové básničky s názvem Vítr a Déšť.




7. PUNTÍKOVI NÁPADY

Tuhle hru poslední dobou určitě mnozí potkáváte pod anglickým názvem "Scavenger hunt". Jedná se o seznam náhodných věcí, která na procházce či na výletě hledáte kolem sebe a průběžně si každý odškrtáváte, dokud nemáte všechny. Na blogu už podobnou aktivitu mám a dokonce ve dvou různých verzích, tak mrkněte také SEM :-)




Mimo náš výběr v Puntíkovi najdete také ještě například vybarvování klobouku, další příběh Mylišáků, hádání co je správně s Dinem a Saurou, trable v lese Lízou a Pupíkem doprovázené básničkou a nebo třeba dědečku vyprávěj :-) Čeká toho na Vás opravdu moc!

Ale abych toho Puntíka zase moc nepřechválila, tak bych přeci jen měla malou výtku. Vytknula bych reklamu na Olmíky. Pokud má být časopis opravdu perfektní do posledního puntíku a hlavně vhodný pro malé děti tak bych Olmíky (složením pro děti bohužel naprosto nevhodné) nahradila třeba Matyldou, která může mít taky krásnou reklamu :-)

Celé záříjové číslo si můžete prohlédnou v tomto videu :-)



A kde Puntíka seženete? Je k dostání v trafikách Lagardere – Relay a Inmedio, Peal, Finex, Valmont, Presmedia, GECO a v obchodech Albert, Tesco, Globus nebo na Česká poště. Sama za sebe ovšem doporučuji předplatné, ke kterému si navíc můžete vybrat dárek :-) 

Více informací na oficiálním WEBU časopisu.

Cena: 29Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat