24. srpna 2017

UČÍME SE: Hledej dvojici - Co jím a kde bydlím

Tato "knížka" je taková knížka neknížka :-D Má kroužkovou vazbu a dá se postavit na stůl podobně jako kalendář. Je složena z oboustranných kartiček, které se otáčí tak dlouho, dokud se nenajde správná dvojice. 

Z jedné strany se hledá, co zvířata jí a z druhé strany se hledá, kde zvířata bydlí.

Píše se sice, že je od 3 let ale z mého pohledu je úplně s přehledem vhodná kolem těch 2 let, kdy už se dítě začíná učit víc, než jen názvy a zvuky zvířat.




ČÁST - CO JÍM

Děti si při hledání dvoji mohou pomáhat také malou nápovědou, která se nachází ve spodní části kartiček, kde jsou různě barevné trojúhelníky.




A taky se při tom listování můžete pěkně pobavit a zkoušet i různé "nemožné" dvojice. I když já si myslím, že by srnec ani tím mlékem nepohrdnul :-D Klaudinka je u toho vždycky skvěle vysmátá a smíchem se obě naprosto parádně odreagujeme :-)




Na konci si děti mohou zkontrolovat správné výsledky a zopakovat si názvy zvířat i krmení.




ČÁST - KDE BYDLÍM

I zde si děti mohou pomáhat nápovědou v podobě stejně barevných trojúhelníčků ve spodní části kartiček.




A opět můžeme zajímavě vtipkovat a odůvodňovat si, proč by to tak nešlo. Třeba proč krtek nemůže žít v psí boudě, proč musí být pod zemí. Proč nemůže být pod zemí pes, proč má psí boudu atd.

Proč, proč, proč .. pro slepičí kvoč :-D




Vše si opět závěrem zkontrolují dle správných výsledků na zadní straně.




CO SE DÍTĚ UČÍ

  • Barvy
  • Tvary
  • Názvy zvířat
  • Hledání dvojic
  • Názvy bydlení
  • Rozvíjí logické myšlení 

Tato knížka neknížka je opravdu skvělá hlavně na období "a proč", kdy si vše společně odůvodňujemea dá se u ní pěkně o všem povídat.

Knihu můžete zakoupit například ZDE

Cena: 149Kč

Další verze

1 komentář:

  1. Souhlasím:-) Naši malou zaujala již v roce a půl a stále se k ní vracíme. Ještě doplním, že jsme ji sehnali v Levných knihách asi za 49,- Kč;-) Viděla jsem je tam ještě nedávno. Míša

    OdpovědětVymazat