20. srpna 2017

MLSÁME: Domácí müsli s pohankou

Müsli mám moc ráda. Nejradši je mám čistě nasypané v misce, jako zobačka u televize (kor když mají hodně těch velkých kousků), ale ceny v obchodech jsou vysoké a vyrobit si domácí neni zas tak těžké, navíc si je můžete připravit přesně podle chuti na míru.

Když už si nějaké koupím, tak Emco ale vybírám rozinky, takže se v tom dost šťourám :-D Proto mě napadlo zkusit si udělat svoje vlastní domácí a to jednoduše z toho, co dům dal.


SUROVINY

2 hrnky ovesných vloček
2 hrsti sušeného strouhaného kokosu
1 hrst pohanky
1 hrst slunečnicových semínek
1 hrst celých mandlí
1 hrst nasekaných kešu oříšků
1 hrst nakrájených datlí
1 hrst sušených brusinek
2 lžičky chia semínek
80g rozpuštěného másla
50ml medu
špetka soli


POSTUP

Nejdříve si ve velké hluboké míse smícháme suché suroviny -  vločky, pohanku, slunečnicová semínka, chia semínka, mandle, kešu a pořádně zamícháme. Pokud ale nechcete pohanku křupavou, tak jí nejdříve můžete povařit, aby trochu změkla.
Přidáme rozpuštěné máslo, med a promícháme tak aby kompletně celá směs byla "mokrá". Pokud potřebujete něčeho víc, tak přidejte podle chuti.
Veškerý obsah přesypeme na plech a dáme péct na 150°C zhruba 1 hodinu.
Důležité je každých 10 minut směs promíchávat, aby se nepřipejkala. Opravdu tu dobu dodržujte, ať jí nemáte přičmoudlou.
Po upečení vmícháme datle, brusinky a kokos.
Necháme vychladnout a přesypeme do uzavíratelné dózy.




Je z toho fakt hromada, že jsem se podělila s mamkou, které moc zachutnalo :-) Já osobně bych příště tu pohanku uvařila ale mamce ta křupavost vůbec nevadila. Takže je to individuální a čistě na Vás, jak se rozhodnete :-)

Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat