1. srpna 2017

VYRÁBÍME: Levandulová sůl královny Elsy

Klaudinka určitě neni jediná, která ujíždí na pohádce Ledové království :-)

Chytlo jí to zhruba po druhých narozeninách a od té doby se jí to drží. Nejradši má Olafa ale jinak se ráda čančá jako Elsa a i tak tancuje :-)

V prosinci měla v jednom ze dnů domácího adventního kalendáře barevné modré tabletky do vody z Lídlu s obrázkem Ledového království, které jí nedávno došly a já furt vymýšlela, jak jí je vyrobit. Koukala jsem i na recepty pro výrobu domácích šumivých bomb ale tam je potřeba víc ingrediencí, tak jsem si řekla, že si je nechám na jindy.

No a nedávno jsem prožívala po sto letech den, kdy jsem se nudila. Fakt jsem se nudila. Neuvěřitelný ale jo nudila jsem se :-D Holky byly spavé a já se vrhla na domácí modelínu, která se moc nezadařila (i když ve finále se Klaudince líbí a hraje si s ní denně). Pak jsem chtěla obarvit rýži, protože si Klaudinka furt hraje se zvířaty, tak aby měla takový "vodní" svět s modrou rýží, ale to bylo na delší dobu - já chtěla něco HNED. A pak jsem úplnou náhodou narazila na obarvenou sůl a trklo mi to! :-D Však já jí můžu udělat Elsovou sůl do vody!

Je to takový "hatla patla od každýho trochu" postup od oka podle toho, jaké budete mít (nebo chtít) množství. Já dělala množství do menší sklenice od majonézy, aby to nějakou dobu vydrželo ale aby s tím taky trochu šetřila.

Chtěla bych ještě dodat, že vím, že to neni echt "non toxic" ale já si jdu ve všem svou vlastní zlatou střední cestou. Je na každém, jak se rozhodne - jestli použije barvivo, kolik ho použije a jestli nechá pouze jedlé třpytky bez barviva. Jen dávám tip, z kterého mám radost a věřím, že se bude líbit - hlavně těm, kteří mají doma malé princezny :-) Zbytek je už jen na Vás. Já jsem ráda za kompromis a zpestření. Určitě to neplánuji dávat do každé koupele ale jednou za čas.




CO BUDETE POTŘEBOVAT

  • Uzavíratelnou sklenici
  • Hrubozrnou mořskou sůl
  • Gelové potravinářské barvivo
  • Jedlé třpytky (modré a stříbrné)
  • Sušenou levanduli
  • Špejli



POSTUP

Nasypala jsem sůl do poloviny sklenice. Špejlí jsem si udělala větší dirku do gelové potravinářské barvy a namočila jsem hruba 3cm špejle. Obarvenou špejli jsem zapíchla do sklenice se solí a míchala tak dlouho, dokud jsem si myslela, že špejle stále barví. Následně jsem sklenici zavřela a promíchávala jako rumba kouli.
Postup zopakujte tolikrát, než dosáhnete odstínu barvy, který se Vám bude nejvíce líbit. Mně to stačilo provést zhruba 3x a průběžně jsem sůl přidávala, abych doplnila množství do téměř plné sklenice - aby se mi dala pořád aspoň trochu promíchávat.

Pak jsem přidala čtvrt kávové lžičky stříbrných jedlých třpytek a čtvrt kávové lžičky modrých jedlých třpytek. Sklenici jsem zavřela a opět promíchávala jako rumba kouli.

Nakonec jsem začala připravovat sušenou levanduli. Mám nasušené větvičky, takže jsem je musela obrat. Množství jsem zvolila takové, aby byla cítit i vidět - zhruba jedna velká lžíce. Levanduli jsem dala do sklenice a opět jsem vše promíchala.


TESTOVACÍ KOUPEL 

Prvně jsem koupel testovala na sobě, abych sůl mohla případně upravit. Na celou plnou vanu jsem použila 3 lžíce soli. Voda se hezky obarvila do modra a jemně se třpytila, takže naprosto pohádkové. Vůně levandule ve vaně nebyla moc cítit. Pokud by někdo z Vás chtěl přímo i levandulovou vůni, tak by do soli musel kápnout pár kapek esenciálního oleje a nebo zkusit přidat do soli víc levandule :-)




Takže já jsem nadšená a doufám, že bude i Klaudinka :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat