19. srpna 2017

ZA VÝLETEM: Motýlí dům a rozhledna Diana

K tomuto výletu jsme se odhodlávali docela dlouho, než jsme se tam konečně dostali. Přitom je to od nás, co by kamenem dohodil ale furt nebyla příležitost. No a  když už jsme se tam vydali, tak jsme si to taky pěkně zkomplikovali :-D

Přijeli jsme na oboru sv. Linhart, že si to dáme pěšky až na rozhlednu Diana. Jenže to byla štreka jak blázen a my už v půlce vymýšleli, jak vyřešíme cestu zpátky, protože jsem řekla, že zpátky už nejdu :-D Nakonec jsme dospěli k rozhodnutí, že to manžel seběhne dolu sám, my pojedeme lanovkou a on pro nás přijede :-D

Cesta TAM se nám zdála být opravdu nekonečná a Klaudinka neměla zrovna nejlepší náladu. Vzpomněla jsem si, že jsem v dětství měla ráda říkanku "ARIZONA". Tak jsem jí hned vyzkoušela, abych Klaudinku nějakým způsobem popohnala a ono to fakt fungovalo! Najednou se probrala a moc jí to bavilo.

ARIZONA

Á raz, á dva, á tři, á čtyři, á pět
á šest, á sedm, á osm, á devět, á deset
a klobou a hůl, chleba a sůl
a Ááárizona
(noha) dopředu, dozadu, doprava, doleva

a takhle pořád dokola dokud dech stačí :-D





Hlavně jsem pak měla pocit, že jdeme prostě špatně a ukazatele byly často docela zmatení, že jsme se v jednu chvíli zasekli a nevěděli kam jít. Takže cestu pěšky z Linhartu na Dianu fakt nedoporučuju :-D Nebo jo, jděte si ale ne s dětmi :-D A nebo jo, jděte i s dětmi ... aspoň si uděláte názor sami :-D




ROZHLEDNA DIANA

Říká se, že „Kdo nebyl na Dianě, neviděl Karlovy Vary“. A asi na tom něco bude, protože je výhled opravdu krásný, jen tam bylo dost narváno, takže si ho člověk nemohl plně vychutnat. Podobně krásný výhled je na Jelením skoku, kam taky doporučuji zajít - cesta je dost podobná :-D ale aspoň se to tam tolik netrhne lidmi.

Rozhledna má celkem 150 schodů a výhledový ochoz je ve výšce 35 metrů.

Můžete využít i výtah. My ho využili při cestě dolu. Lidé se tam doslova hrnuli všemi směry a než to scházet se Sofinkou v nosítku a hlídat Klaudinku, tak jsme se dolu svezli.

Vstupné - ZDARMA








MOTÝLÍ DŮM

Motýli lítají všude kolem což je naprostá nádhera. Taky se ale některé druhy musí trochu víc heldat, protože se maskují a visí všude možně. Pozor na to kam šlapete a dítka si držte u sebe. Já osobně bych tam i přes to horko a dusno vydržela celý den. lehla bych si tam na zem a kochala se, jak lítají kolem. Chybí tam posezení a uprostřed je jezírko s rybkami.

Je tam opravdu velké horko a dusno, aby bylo prostředí pro motýli co nejpříjemnější ale problém je v tom, že tam malé děti tam nemusí vydržet moc dlouho, budou se hrnout zase na vzduch. Jsou to taky poměrně malé prostory. Čekala jsem to krapet větší ale takhle se na uličku pomalu nevejdou ani dvě osoby vedle sebe.

I přes to, že jsme tam byli snad jen 10 minut, tak je to krásný zážitek a Klaudinka o motýlech ještě dlouho povídala a kolikrát si vzpomene i teď s odstupem času, že chce zase na motýlky :-)

Virtuálně si ho můžete prohlídnout ZDE

Ceník
  • Dospělý - 80Kč
  • Děti (do 15 let) - 40Kč
  • ZTP/Důchodci - 50Kč
  • Rodinně vstupné (2 dospělý + 2 až 3 děti) - 220Kč
  • Svatební obřad v Motýlím domě - 10 000Kč

Otevírací doba
  • Listopad až březen 10-17h
  • Duben a říjen 10-18h
  • Květen až září 10-19h














HŘIŠTĚ U MOTÝLÍHO DOMU

Hřiště je naprosto parádní! Trávili jsme tam čas, než manžel seběhnul dolu pro auto :-D A mají to tam skvěle vymyšlené. Je prostorné s praktickým měkkým povrchem. Kolem dokola jsou lavičky, některé i se stolkem, takže si rodiče mohou posedět a děti si spokojeně hrát kolem :-)




MINI ZOO

Za rozhlednou je menší zoo, kde mají poníky, prasata a kozy + kolem chodí pávy. My potkali jen Frostyho. Byl to první bílý páv, kterýho jsem v životě viděla a byla to nádhera!

Je tam automat na žrádlo pro zvířata, takže si je za minci můžete i nakrmit. 

Vstupné ZDARMA

Virtuální prohlídka mini Zoo ZDE








CESTA LANOVKOU

Ceník lanovky
  • zdarma pro děti do 6 let
  • 25Kč pro děti 6-15 let (tam i zpět 40Kč)
  • 45Kč 15-45 let (tam i zpět 80Kč)
  • Rodinná jízdenka 2+2 110Kč (tam i zpět 220Kč)

Otevírací doba 

Od 10h a dále záleží na období. Pokud se jedná o období květen až zíří tak je otevřeno až do 19 hodin

Klaudinka byla z lanovky naprosto paf! Navíc jsme málem vystoupili dřív :-D Nevěděla jsem, že je tam nějaká mezizastávka :-D A hlavně lanovka končí v centru města, kam se nedá pořádně zajet autem, protože tam jsou všude zákazy, takže jsme se s manželem docela naháněli.




Jakmile budete někde poblíž, tak opravdu vřele doporučuji výlet jak na Dianu tak i do Motýlího domu a cestou i na oboru sv. Linhart, kde můžete potkat mimojiné daňky i divočáky :-)

Více informací zde na oficiálních stránkách :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat