28. února 2019

HRAJEME SI : Loto Dům

Sofinka nedávno začala s různými druhy puzzlí a já vymýšlela co ještě přidat.

Vzpomněla jsem si na Loto ročních období, které dostala od mamky a které jsem už vyřadila, protože ho zvládala jako nic a vydržela u něj jen chvilku, ale moc jí bavilo.

Tak jsem využila spolupráce s Funkids.cz a pořídila Sofince trochu náročnější verzi hra Loto, která je tématicky zaměřena na dům.





HRA OBSAHUJE

  • 4 karty s místnostmi
  • 24 malých kartiček s předměty 

MÍSTNOSTI

  • Obývací pokoj
  • Dětský pokoj
  • Kuchyně
  • Koupelna



Ke každému obrázku patří celkem 6 kartiček s předměty. S kartičkami se dá pracovat ale také samostatně ve smyslu toho, že je předložíte před dítě a ptáte se například "najdi mi židli" nebo "najdi mi balon" a dítě hledá jednotlivé předměty, kterými i takto samostatně rozšiřuje slovní zásobu.




OBÝVACÍ POKOJ

Obývací pokoj si mimojiné můžete rozebrat i ve smyslu toho Vašeho. Srovnat, co máte doma a co doma naopak nemáte. Co se Vám na obrázku líbí a co byste třeba změnili. 




DĚTSKÝ POKOJ

U dětského pokoje se můžete zapovídat o úklidu - rozházených kostkách apod. Porovnat to s Vaším dětským pokojíčkem. Říct třeba kde je více uklizeno a pokud to zrovna nebude Váš pokoj, tak se pokusit situaci napravit aby bylo více uklizeno právě ve Vašem pokojíku a tak dále.




KUCHYŇ

Kuchyně je plná jídla, můžete si tedy popovídat o tom, jaké druhy potravin na obrázku vidíte a co je zrovna v míse uvařeno. Také si můžete vyprávě o tom jak dítko pomáhá/nepomáhá v kuchyni anebo třeba rovnou naplánovat jídelníček a říct, na co máte chuť.



KOUPELNA

Posledním obrázkem je koupelna, kde můžete porovnat jestli máte vanu či sprchový kout (anebo obojí), jestli máte wc ve stejné místnosti či bokem, co chodíte do koupelny dělat a tak různě.




MOŽNOSTI HRY

Hru můžete hrát jako skládačku, kdy se hledá konkrétní kartička anebo s kartičkou v ruce se hledá konkrétní předmět na obrázku.

Ale dá se hrát také ve více hráčích, kdy se rozdají obrázky místností a jeden hráč, který nemá obrázek, losuje kartičky a ptá se, kdo má na svém obrázku konkrétní předmět. Vyhrává ten, kdo jako první svůj obrázek vyřeší.

Další verze her jsou na Vaší fantazii.


ZÁVĚREM

Skvělá hra pro děti ve věku 2+, ze které se dá vymáčknout maximum a která je jednou z těch multifunkčních her, u kterýcg vymyslíte nespočet různých způsobů.

Dítě si procvičí pozorovací schopnosti, logické myšlení i jemnou motoriku a krásně si rozšíří slovní zásobu.
Překvapilo mě, že se jedná o malé obrázky místností. Čekala jsem je o kus větší, ale jsou ve velikosti přibližně 16cm x 10,5cm.

Vše je z pevného kartonu, takže něco vydrží a obrázky se nedají jen tak zničit. Granna má obecně dobré hry - krásně zpracované, zajímavé, výukové a zábavné, takže určitě mrkněte i na další nabídku.

Pokud Vás toto Loto na téma Dům zaujalo a chtěli byste ho svým dětem pořídit anebo třeba by se Vám hodilo do dětského kroužku či školky, zakoupíte ho na eshopu Funkids.cz přímo ZDE.


Cena: 185Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat