1. března 2019

ZAPÉKÁME: Zelofleky (LOWCARB) s uzeným, slaninou a sýrem

Lowcarb recepty a obecně recepty, které jsou rychlé a jednoduché, jsou u Vás velice žádané.

Máme za sebou už v tomto směru sýrové chipsy, čokoládový dortík, termix a já si říkala, že by to tentokrát chtělo zase něco slaného a taky spíš hlavní jídlo.

Takže jsem vlezla kamarádce na facebooku do alba, ve kterém má spoustu podobně zaměřených receptů a což pro mě bylo rychlejší, než pátrat přímo v Lowcarb skupině, a když jsem narazila na zelofleky, bylo jasno :-D.




SUROVINY

  • Menší hlávka zelí či polovina velké hlávky
  • Kousek uzeného masa (od oka)
  • Balení slaniny
  • 3 červené cibule
  • 33% smetana
  • 3 vejce
  • Gouda




POSTUP

Postup jsme trochu pozměnili od toho původního.

Zelí nakrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody na pár minut (cca 5).

Cibuli nakríjíme na drobno a orestujeme ji na pánvi.

Mezitím, co se cibule restuje, si nakrájíme na kostičky také uzené a slaninu, které přihodíme k orestované cibuli, společně promícháme a ještě chvilku orestujeme.

Směs smícháme se zelím a přemístíme do zapékací misky.

Smícháme si smetanu s vajíčky a směs jimi zalijeme.

Nakonec po celé ploše nastrouháme goudu

Pečeme ve středně rozpálené troubě dozlatova. 




Přeji dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat