Lowcarb recepty a obecně recepty, které jsou rychlé a jednoduché, jsou u Vás velice žádané.
Máme za sebou už v tomto směru sýrové chipsy, čokoládový dortík, termix a já si říkala, že by to tentokrát chtělo zase něco slaného a taky spíš hlavní jídlo.
Takže jsem vlezla kamarádce na facebooku do alba, ve kterém má spoustu podobně zaměřených receptů a což pro mě bylo rychlejší, než pátrat přímo v Lowcarb skupině, a když jsem narazila na zelofleky, bylo jasno :-D.
SUROVINY
- Menší hlávka zelí či polovina velké hlávky
- Kousek uzeného masa (od oka)
- Balení slaniny
- 3 červené cibule
- 33% smetana
- 3 vejce
- Gouda
POSTUP
Postup jsme trochu pozměnili od toho původního.
Zelí nakrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody na pár minut (cca 5).
Cibuli nakríjíme na drobno a orestujeme ji na pánvi.
Mezitím, co se cibule restuje, si nakrájíme na kostičky také uzené a slaninu, které přihodíme k orestované cibuli, společně promícháme a ještě chvilku orestujeme.
Směs smícháme se zelím a přemístíme do zapékací misky.
Smícháme si smetanu s vajíčky a směs jimi zalijeme.
Nakonec po celé ploše nastrouháme goudu
Pečeme ve středně rozpálené troubě dozlatova.
Přeji dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat