18. března 2019

HRAJEME SI: Prosévání mouky s kamínky

Počasí si stále jede svoje a v jeden den je schopno vystřídat všechna roční období. Většinou převládá déšť se silným větrem. Také stále převládá marodící období u spousty dětí a proto mě napadlo připravit další nenáročnou, jednoduchou a hlavně zajímavou aktivitu pro děti ve věku 2+, kterou jsem před dávnými časy ( :-D ) objevila na Pinterestu.




POUŽITÉ POMŮCKY



PŘÍPRAVA AKTIVITY

Na tác si připravíme dvě misky. Do jedné misky nasypeme podle oka polohrubou mouku a zamícháme do ní skleněné kamínky (nebo cokoliv jiného podobného, co máte zrovna po ruce). Druhou misku necháme prázdnou, připravenou na kamínky.




Dodržujeme postup tak, aby aktivita probíhala zleva do prava - souvisí to s přípravou na psaní, které také probíhá zleva do prava.




Postavíme připravený tác před dítě a vysvětlíme, jak budeme pokračovat.




Konečná fáze aktivity je v době, kdy jsou prosety všechny kamínky. Ty se následně opět schovají do mouky, aby byla aktivita připravena na další akci nebo pro další dítě.




Správně by měly být aktivity vždy nachystány tak, aby s nimi dítě mohlo hned začít pracovat. Jsou ale aktivity nebo činnosti, které si dítě nejdříve samo přichystá - například práce s růžovou věží či aktivity praktického života.

Žádné komentáře:

Okomentovat