20. března 2019

HRAJEME SI: Malý architekt - dřevěná mini stavebnice

Nedávno jsem na facebookové stránce blogu psala příspěvek o tom, proč jsou mé recenze detailní a čeho se tím snažím dosáhnout. Před výběrem konkrétních produktů k recenzi se o nich sama snažím najít více informací, ale kolikrát nenarazím vůbec na nic a taky se sem tam i spálím a jsem překvapena tím, co mi to vlastně dorazilo.

Tato stavebnice je jedním z těch případů, kdy jsem docela koukala, co mi to vlastně přišlo. Byla jsem překvapena, jak maličké dílky i základní desku krabice obsahuje. Čekala jsem všechno aspoň 2x tak veliké, prostě tak nějak podobně, jako je krabice a ne, že to budu schopna pomalu strčit do kapsy.

Původně jsem si řikala paráda! Konečně stavebnice, kterou si Klaudinka bude v klidu stavět a díky špalíkům, které drží stavbu pohromadě ji Sofinka nebude moct zbourat.

Jenže všechno je nakonec jinak. I když si Klaudinka na stavebnici k mému překvapení udělala úplně jiný názor.

Tak se pojďme společně vrhnout na detailní recenzi :-).




OBSAH BALENÍ

  • Základní malá destička
  • 120 různých dílků včetně tyček

Mým hrubým odhadem (omlouvám se, ale nemáme metr :-D) má destička tak 12x12cm, takže je opravdu malá.




Aby se dalo jednotlivými dílky lépe prohrabávat, využila jsem k tomu dřevěnou "krabičku" z eshopu samostatne-dite.cz, která je výborná právě na to probírání se hromadou dílků u různých stavebnic, když nechcete používat víka od původního balení.




Aby se dítěti se stavebnicí lépe pracovalo a mělo lepší přehled, připravila jsem ji na náš oblíbený Montessori tác. Buď dílky připravíte vlevo - aby se dodržela práce zleva do prava.




Anebo je dáte nad základní destičku. To už záleží na každém, jak se mu bude stavět lépe.




Ještě jsem pro představu vyfotila jednotlivé druhy dílků. Most a vlevo "střecha" se v balení nachází jen jednou, což je z mého pohledu škoda, protože bych je zrovna já osobně při stavění využila určitě vícekrát. Stavebnice obsahuje i 3 druhy tyček, pomocí kterých stavby vlastně stavíte.




No a když jsme si už vše potřebné představili, tak sranda může začít a hurá do stavění!

Abych pravdu řekla, tak je to docela titěrná práce, protože jsou dílky opravdu maličké a moje nemotorné prsty byly spíš ke škodě :-D. Ale u drobných dětských ručiček je to úplně v pohodě a bez problémů.

Balení neobsahuje žádný návod na stavby jako má například lego. V tomto případě jste odkázáni na web detoa.cz, kde najdete fotografické návody na 3 druhy staveb - Sídlo, továrna, rafinerie.




DOPORUČENÝ VĚK

Doporučený věk bych dodržela kolem těch 5 let, protože se jedná o opravdu malé dílky a náročnější druh stavění, u kterého je potřeba mít dobře procvičenou jemnou motoriku, jinak dítě bude frustrované, že mu to nejde.


ZÁVĚREM

Když se zaberete do stavění dle vlastní fantazie, tak zjistíte, že Vám najednou dílky chybí. Vůbec by nebylo na škodu, kdyby jich bylo celkem o kus více.

Na druhou stranu je u stavění potřeba dost přemýšlet, což je taky docela fajn - postavit se čelem situaci, kdy musíte improvizovat s tím, co Vám zůstalo. Taková příprava na život :-D.

I přes to překvapení, co se týče velikosti, se mi stavebnice líbí, ale potřebovala bych ji mít aspoň 3x, abych byla dostatečně uspokojena :-D. Klaudinka se do ní zamilovala doslova na první pohled a je u ní schopna trávit s nadšením dlouhé chvíle.

Dřevo je krásně čistě opracované, hladké, nikde nejsou ostré hrany.

Pokud by Vás stavebnice zaujala a chtěli byste ji pořídit svým malým architektům, najdete ji na eshopu Funkids.cz a to přímo ZDE.

 
Cena: 415Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat