Záříjová kuchtící krabice od kuchynbezhranic.cz je zaměřená na polentu. Polenta je kukuřičná kaše, která se dá připravovat na nespočet různých způsobů. Výhodou je, že je opravdu rychle připravená a pak je jen na vás, jestli si ji připravíte na slano, na sladko, jako oběd, snídani, jednohubky apod. Musím ale taky říct, že ne každému zachutná. Kolikrát ale stačí přijít na způsob, kdy rozhodne chutnat bude a dát ji prostě šanci :-).
Záříjová kuchtící krabice má název - HOTOVO ZA TŘI MINUTY
- Průvodce kuchtící krabicí
- List s informacemi
- Nákupní seznam
- Balení polenty (200g)
- Kartáč na nádobí Tierra Verde
- 3 polentové recepty
INFORMAČNÍ MATERIÁLY
3 POLENTOVÉ RECEPTY
Byla jsem zvědavá, co za recepty nás v této krabici čeká, protože sama moc receptů z polenty neznám a zajímalo mě, co nového a chutného si vyzkoušíme. A recept ode mě je můj nejoblíbenější, tak dost sázím na to, že bude všem opravdu moc chutnat :-).
BALENÍ POLENTY
Autorka kuchtících krabic nakupuje suroviny v bezobalovém obchodě a přesypává je do papírových sáčků se zipem, které si můžete schovávat a používat je na vaše vlastní nákupy v bezobalových obchodech. Tak na to nezapomínejte.
KARTÁČ NA NÁDOBÍ
Ekologický kartáč od Tierra Verde velmi mile překvapil a udělal mi velkou radost. Už jsem na něj měla spadeno i když používáme vetšinou jen myčku. Je vyrobený z FSC certifikovaného dřeva, kovu a štětin z agáve s vyměnitelnou hlavicí. Nemusíte tedy kupovat hned celý kartáč nový, ale stačí jen dokoupit hlavici. Má také praktické poutko k zavěšení.
VYZKOUŠELI JSME RECEPTY
Polentové jednohubky
V receptu jsou dýňová semínka, ale ty my nejíme. Co ale máme doma, jsou semínka slunečninová. Vždy máme pár pytlíků neochucených ale já si ráda koupím i solené pražené. Ty jsou výborné i do pečení pečiva nebo jen tak a zobačku k televizi. Semínka je potřeba do polenty pořádně zatlačit a polentu rozetřete na větší plech, aby byla vysoká tak akorát do ruky. Tento recept se nepeče. Polenta se nechá pouze vychladnout.
Polentovo mrkvový chléb
Chlebíček na sladko. Vláčný, jemný, zvýrazněný slunečnicovými semínky ze stejného důvodu, jako jsem psala výše. Takže pokud v receptech narazíte na neco, co nejíte, není problém nahradit to něčím, co máte rádi. Teda pokud se zrovna nejedná o hlavní surovinu :-D.
Zapečená polenta se špenátem
Z mého pohledu je tohle ten nejlepší způsob zpracování polenty. Dá se zapéct na tisíc různých způsobů a tohle je můj nejoblíbenější, který jsem se rozhodla předat do kuchtící krabice. Recept tedy najdete pouze v této krabici :-).
ZÁVEREM
No tak polenta byla docela zajímavá. Nejsem úplným milovníkem polenty, ale moc ráda zkouším a ochutnávám nové recepty a krabice je takovou studnicí receptů, které by mě samotnou nenapadlo zkoušet. Opravu je důležité polentu dobře a dostatečně dochutit. Jakmile ji málo osolíte nebo ochutíte, nebude vám chutnat tolik - alespoň z mého pohledu.
Veškeré další informace o tomto zajímavém projektu, který můžete
podpořit svým nákupem či dokonce i předplatným, se dozvíte na webu http://www.kuchynebezhranic.cz.
A určitě doporučuji sledovat jejich Facebook či Instagram.
Cena: 379kč
Žádné komentáře:
Okomentovat