6. dubna 2021

LUŠTÍME: Časopis Puntík - duben 2021

Dubnové číslo časopisu Puntík před pár dny dorazilo do schránek. Tentokrát na vás čeká fotbal s Mylišáky, krtčí hromádka, hledání nesmyslů, puntíkatá hra, Edova etiketa, průzkumník Žárovka a vodovodní potrubí, vystřihovánka bagru, Puntíkovy nápady a mnoho dalšího.

Tentokrát musím říct, že jsme si tvoření opravdu užily ale zase naopak bagr jsme stavěli s manželem ve dvou a o půlnoci hahaha. Já na to skládání prostě nemám buňky.

Tak se na něj pojďme podívat blíž :-).

 

 

 A CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE?

 

1. KRTČÍ HROMÁDKA

Krtčí hromádka je parádní! Se Sofinkou jsme si povídali o krtcích, kde žijí, čím se živí a co má tento krtek u sebe doma. Tvořit nechtěla, tak ji vystřídala Klaudinka, která si vybrala, jakým způsobem krtinec dotvoří a pustila se do díla.

 


 

Klaudinka si vybrala, že krtinec dozdobí krepákem, který zmuchlala po kousíčkách a nalepila. Celý jsme ho k sobě ale nepřilepily, aby se dal otevírat a aby bylo vidět, co je uvnitř.



 

2. TO JE ALE ZMATEK

Zmatek je klasika, na kterou se Klaudinka vždycky těší. Už ani nevím, co k tomu každý měsíc psát. Bylo by to pořád dokola to samé :-). A tentokrát se mezi nesmysly hledají ještě tři trumpetky.


 

3. PUNTÍKATÁ HRA

Další jednoduchá hra pro nejmenší a zároveň inspirace na procvičování nebo přímo učení barev - a taky jemné motoriky při roztáčení deštníku.

 

 

4. NA VÝLETĚ

Tak trochu jiné bludiště, ve kterém máte přesně popsáno kam musíte zamířit - nejdříve do lesa, pak na letiště a nakonec do lesa. Musíte se ale vyhnout spadaným kládám.


 

5. EDOVA ETIKETA

Eda a jeho etiketa pro nejmenší začíná zakroužkováním správné odpovědi v několika otázkách a pokračuje na krásně barevnou dvoustranu z nádraží.


 

Zde si prohlédnete obrázek a popovídáte si o tom, co kdo dělá. Tady se Klaudinka zastavila snad víc, než u nesmyslů a to je u ní opravdu co říct. Bavilo ji prohlížet detailně obrázek. Vzpomněla si, že máme velkou knihu s Edou a jakou radost měla, když jsem ji řekla, že bude další díl :-).


 

6. PRŮZKUMNÍK ŽÁROVKA

Průzkumník Žárovka je stále mým miláčkem! Tentokrát mu najednou přestala téct voda. Kdo za to asi může? Když prosvítíte stranu, zjistíte důvod přerušení vody.


 

7. VYSTŘIHOVÁNKA BAGR

Bagr s pohyblivou lopatou - lžící? :-D To byla výzva, kterou jsem raději nechala na manželovi. Kromě toho, jaký negativní vztah mám ke stříhání, tak nějaké skládání je na moje ruce tuplem náročné, ale snažím se a říkám si, že trénováním ruce vypiplám. No, ale jo, lepší se to. Trochu.

Každopádně bagr je naprosto parádní! Lžíce se hýbe i otáčí. Ze shora na ní sedí ptáček a ve spodní části je schovaná myška. Špejli každý doma máte, určitě.

Já jen doufám, že ho holky hned neponičí, když nám dal tolik práce. Pašák jeden :-D.





 

8. PUNTÍKOVY NÁPADY

U tvoření jsme se nadchli všichni. Skvělá inspirace na další tvoření s papírovými talířky. Jenže. Kruciš. Kam já jsem je schovala? Naposledy jsem z nich dělala Klaudince masku. To snad neni možný, kde jsou? Po hodině a půl hledání jsem zavolala sousedce, která mě zachránila a tak jsme se do tvoření mohly pustit.


 

Malování papírového talířku má výhodu, že dost saje a taky rychle schne. Takže nemusíte dělat pauzu a čekat, než vodovky/anilinky zaschnou, ale rovnou vytvoříte celý obrázek najednou.

 

 

9. LUŠTĚNÍ PRO VĚTŠÍ DĚTI

Luštění pro větší děti Klaudinku začalo zajímat až přibližně od nového školkového roku. Dřív ji to zas tolik nebralo, ale teď to má opravdu jako takovou tečku na závěr celého luštění časopisu. Navíc je to přesně to, co potřebují předškoláci trénovat :-).



 

ZÁVĚREM

Puntík je u nás oblíbený už v podstatě od jeho prvního vydání. Zkoušely jsme i jiné časopisy ale výsledek je ten, že zůstáváme opět pouze u Puntíka a Tečky. Jiné časopisy si holky prohlídly nebo ani neprohlídly a odložily je. Předplacených jsme jich měli několik. Puntík je ale Puntík a je naší srdcovkou.

Časopis si můžete předplatit na webu https://send.cz, kde můžete omrknout i jednotlivé bonusy zasílané k předplatnému. Určitě doporučujeme předplatné už kvůli tomu, že chodí pohodlně do schránky a můžete využít sourozenecké předplatné společně s časopisem Tečka!

Tvoření a luštění nazdar!


Cena: 45Kč


Žádné komentáře:

Okomentovat