25. října 2021

HRAJEME SI/UČÍME SE: Dětské hodinky Vtech Kidizoom Smart Watch DX7

V loňském roce dostala Klaudinka k Vánocům Kidizoom foťák, o kterém již nějakou dobu básnila, a když zjistila, že v podobném stylu existují také hodinky, dohodly jsme se, že je dostane za rok k narozeninám, až bude chodit do školy a bude se potřebovat víc orientovat v čase.

Nakonec je k narozeninám dostala od 4kids.cz, se kterými dlouhodobě spolupracuji a po několika týdnech každodenního testování (ať už doma nebo ve škole) vám přináším podrobnou recenzi s hromadou fotek, ve které vám ukážeme, co všechno hodinky umí. Jsou to v podstatě hodinky se zakomponovanou moderní technologií. Přinášejí dětem funkci budíku, časovače, stopek, kalendáře, kalkulačky pro jednoduché sčítání, odčítání, násobení i dělení. Pohybový senzor, umožňující hrát 3 pohybové hry a celkově toho umí mnohem více.

Pohodlně se usaďte a přeji příjemné čtení :-).

 

 

HODINKY KIDIZOOM ZE VŠECH STRAN

Hodinky jsou lehké, plastové s metalickým okrajem a měkkým gumovým širokým páskem kolem ruky, který se dětem snadno zapíná a rozepíná. Pásek na sobě má vyraženou značku hodinek.

Z jedné strany mají přípojku USB + tlačítko pro focení a z druhé strany mají tlačítko s ikonou domečku, které se používá pro návrat zpět na domovskou obrazovku anebo o krok zpátky.

Na spodní straně najdete repráček a zvrchu je umístěn fotoaparát pro focení a nahrávání.






 

DIGITÁLNÍ HODINY

Děti si mohou vybrat z široké nabídky digitálních hodin. Na výběr mají přibližně 25 druhů motivů digitálních hodin. Některé z nich jsou i s celým datumem. Každý den mohou mít jiný vzhled hodinek, který si mění podle nálady třeba i několikrát denně.







 

ANALOGOVÉ HODINY

Pokud se již orientují v hodinových ručičkách, mohou si vybírat s další široké nabídky analogových hodin. Množství na výběr je stejný, jako u digitálních hodin, takže si opravdu vybere každé dítko dle svého vkusu.

 











 

FOŤÁK, VIDEO, PŘEHRÁVÁNÍ, HLASOVÝ ZÁZNAMNÍK

Jako první se podíváme, jak hodinky fotí, natáčí, přehrávají a jak je to s tím záznamníkem. Vše se, jak jistě víte, ovládá dotykem, takže na co dítě ťukne prstem, to se mu zobrazí.


 

Co se týče kvality foťáku, neočekávejte nějakou vysokou kvalitu. Přeci jen to jsou hodinky pro děti ale Klaudince to bohatě stačí. Baví ji fotit a zaznamenávat průběh dne a pak si to zase maže. Nepotřebuje to vyloženě ani nikam ukládat nebo tisknout. 

Tím, že je foťák na vrchní straně hodinek se to trochu krkolomně nastavuje, ale zase to není nic, co by Klaudince nějakým způsobem vadilo. Naopak foťák ani kameru nešetří a fotí i natáčí cokoliv kolem sebe.

Následně, při prohlížení souborů, se najdou věci. Ani nevím, že by kdy fotila Olivku ale aspoň vidím, co jí v průběhu dnů zajímá a co se snaží zachytit. Občas mi ukáže fotky ze školy, tak vidím, co dělali a na co se zaměřovali.



 
 

Hlasový záznam je takové špehovací zařízení, kdy si nahráváte kdy chcete co chcete. Kolikrát si nahrává něco, co sama říká, nebo prostě nahrává okolí. Když si to zpětně pouštím, tak se i leknu při poslechu jejího uřvanýho "Halo, halo, co se stalo .." :-D.


 

HRY, OBJEVY, VÝZVA, KROKOMĚR

Na foťáku Klaudinku paradoxně nejvíce ze všeho baví filtry, rámečky a hry. U hodinek to vůbec není jinak a jako první se vrhla na průzkum her a dalších možností.


 

Her obsahují celkem pět a jsou různorodého výběru - každá z nich má něco do sebe. Klaudinka hry nehraje často, neláká jí to tolik jako třeba mobil nebo počítač, ale když se jí zachce, zapne si některou z her a chvilku hraje. Pro nás je to mnohem lepší alternativa, než jiná technika u které by seděla bohužel mnohem dýl.

 





 

Mezi objevy patří Monster identity, kdy se pomocí otisku prstu dozvíte, jakou jste příšerou (mě to vystihlo naprosto dokonale!). Dále můžete zkusit Funny face detector, kdy uděláte nějaký vtipný obličej a detektor vám určí, na kolik procent vtipní jste. Posledním objevem je Sound Shaker, kdy při pohybu ruky s hodinkami vydáváme různé zvuky - kouzelná hůlka, dupající slon, lokomotiva, rychlé auto apod.






 

Do výzev spadá běh, skákání přes švihadlo a tancování. Takže mají děti i různou motivaci pro pohyb ať už doma nebo někde venku. Klaudinka je zatím docela cílevědomá a snaží se zlepšovat svoje vlastní výsledky, takže často sprintuje i doma a moc jí baví i tancování. Švihladlo se teprve učí, ale vymyslela si, že bude skákat přes neviditelný švihadlo, což jí docela i funguje.







 

Krokoměr je zajímavým přehledem, kolik toho ujde. Já sama mám krokoměry ráda, jen bych je nesměla neustále zapomínat doma a ten, který mám v mobilu mi je k ničemu, protože mám mobil neustále mimo kapsy a ruce - ač se to třeba ani nezdá.


 

KALKULAČKA, KALENDÁŘ, SOUBORY, NASTAVENÍ

Dalšími možnostmi jsou kalkulačka, která je pro mě spíš vtipná, protože jsem na základce měla přímo hodinky s gumovými tlačítky jako kalkulačkou a teď moje vlastní dítě má hodinky už zase na jiný úrovni :-D. Kalendář spíš jen pro přehled, nedá se do něj zaznamenávat. V souborech jsou různý postahovaný efekty a taky návod, jakým způsobem a odkud stahovat .. a nakonec je tu klasické nastavení.






 

BUDÍK, VÝUKA ČASU, STOPKY, ČASOVAČ

Často využívaný je taky budík, na který se Klaudinka učí vstávat - což je pro mě paráda, když se probudím a Klaudinka je už oblečená a nachystaná. Ach! Další je výuka hodin v angličtině, pak jsou stopky a časovač třeba na odpočinek (poobědová pauza například).


 

Budík je na nás ale docela potichu. Někdy jí vzbudí a někdy spí tvrdě a nevzbudí ji. Potřeboval by větší hlasitost a to buď nejde anebo jsme na to nepřišli.


 

Výuka hodin je v angličtině. Klaudinka si s tím spíš hraje, než aby se je vyloženě učila anglicky - to jsem se zaboha nemohla pořádně naučit ani já, ale líbí se jí sovička, která se hýbe a ukazuje.


 

Stopky si můžete nastavit s různýi obrázky jako třeba běh, raketu, obruč kolem pasu apod.


 

No a časovač můžete využít na odpočinek nebo třeba pečení a cokoliv vás napadne. U odpočinku je kočička, u pečení trouba, pak je tam i sněžení nebo nějaká stavba.


 

JAK SE KLAUDINCE NOSÍ

Chvíli jsem bojovala s tím, aby je do školy nenosila, že si je hned rozbije, že je někde pohodí, že jí je někdo sebere nebo že s nima bude dělat blbiny v hodině. Jenže ono se jí povedlo je několikrát prostě vzít aniž bychom o tom věděli a zjistili jsme to až ze školních fotek na whatsappu. Tak jsem to přestala řešit a nechávám to na ní.

Nosí se jí dobře, jen si je nasazuje volnější, aby je z ruky stahovala bez rozepnutí. Což se mi teda nelíbí a řekla jsem jí, aby si je zapínala tak, aby jí držely a na ruce nelítaly. Překvapilo mě, že je levák a hodinky nosí na levý ruce. Já jako pravák bych je nosila na levý ale levák by je měl mít na pravý, nebo ne? Mám i kamaráda, který nosí hodiny na levý a je levák .. zvláštní.

Nejdříve mi na její ruku přišly větší, mohutný, ale to je asi jen o zvyku. Nijak jí nepřekáží, oblíká se s nimi dobře, funguje s nimi bez problémů a ruka jí časem ještě doroste. Věřím, že jí hodinky vydrží několik let, než jí omrzí takové to dětské hraní.



 

ZÁVĚREM

Uff, to je zase recenze že?

Doufám, že jste se v ní dozvěděli vše, co je potřeba. Ještě bych chtěla zmínit, že se nabíjí přes kabel a na vnitřní straně hodinek najdete i hlavní vypínač, který by se neměl dávat na OFF, pokud se hodinky používají denně.

Když se nám Klaudinka v červnu ztratila v lese, říkala jsem si, jestli by nebyly lepší hodinky s nějakou zabudovanou GPS ale do lesa by je stejně nenosila, aby si je nezničila a do školy i ze školy jí vozíme tak mi to přišlo zbytečné řešit.

Pokud vás hodinky Vtech Kidizoom Smart Watch DX7 zaujali a chtěli byste je dětem pořídit třeba pod stromeček nebo k narozeninám, najdete je na eshopu 4kids.cz přímo ZDE. Vyrábí se také v maskáčové, modré a zelené barvě.

A kdybyste měli jakékoliv dotazy, ráda je zodpovím, pokud to bude v mých silách :-).


Cena: 1759Kč (původně 1985Kč)

 

Žádné komentáře:

Okomentovat