16. srpna 2022

LUŠTÍME: Souboje barev aneb knížka na čmárání

Kdo by neznal Hervého Tulleta a jeho neobyčejné knihy, které jsou u dětí tak moc oblíbené. Určitě znáte knížku s názvem Knížka anebo Barvy, ty jsou nejznámnější. A když už jsme u těch barev, co takové barevné souboje?

Souboje barev nejsou tak úplně knihou, ale spíš pracovním sešitem, do kterého můžete nebo spíše MUSÍTE čmárat dle pokynů, které jsou různorodé. Na každé straně vám napoví, co máte dělat a do jakého souboje se v tu chvíli pustíte.

Kniha je zároveň skvělým grafomotorickým velkoformátovým cvičením. Má víc jak 60 stran plných zábavy, čmárání a soubojů. Můžete ji využívat ve dvojici, což je snad ještě lepší!

A pozor! Není tak snadné ji sehnat, tak zkuste zapátrat v okolí, na eshopech, v antikvariátech apod. Ať ji ulovíte, protože za to opravdu stojí!

Tak se na ni pojďme podívat detailněji :-).

 

 

 

LISTUJEME KNIHOU

Tak co? Jste připraveni k boji? Meče v podobě pastelek mě rozesmály :-D.


 

I boj s pastelkami má svá pravidla, například takové, že můžete bojovat jak chcete, ale nesmíte opustit ring. Pustíte se do toho?


 

Zahajte souboj žluté s fialovou, modré s červenou nebo červené se zelenou. Každý ring má jiný tvar i velikost. To musí být pěkně napínavé až do poslední vteřiny!


 

S pastelkami nemusíte pouze bojovat. Můžete s nimi i závodit. Kdo vyhraje? Modrá nebo červená?


 

Tohle bude složitější závod, celkem čtyři barvy na trati. Kdo to bude tentokrát? Já fandím žluté .. i když, modrá je dobrá že? Jenže dobrý je za tři .. hmm. To jsem to moc nevymyslela.


 

Turnaj barev! Srážka bude strašná .. teda .. strašně barevnáááá !!! Kde se potkají? Kdo bude dřív? Až na středu? Nebo jinde? To bude čmáranice!


 

Tak schválně? Kdo je nejsilnější? Komu fandíte? Hranatým červeným nebo kulatým zeleným?


 

No jééééje, tady se to zvrhlo! Kdo s koho? Modří? Žlutí? Krucipísek to jsou moje nejoblíbenější barvy, tady se nerozhodnu. Bude remíza? Nemůže bt remíza, musí někdo vyhrát. Ach jo. Žlutá, modrá, žlutá, modrá .. asi z nich udělám zelenou a basta!


 

Tady je to koukám taky pěkně napínavé .. červení proti zeleným, kdo to bude tentokrát?


 

V knize si najde každý to svoje. Dokonce i lučištníky, kanony a rytíře.


 

Nechybí ani roboti nebo dokonce ufo v podobě vesmírných válek.


 

Pacman je nesmrtelnej! Na něm jsem vyrostla a v poslední době se zase vrací zpátky. Startujte na terči špičkou pastelky a musíte začmárat veškerý potvory, co se vám postaví do cesty.


 

Lodě! Hola hej! Ty jsem jako malá milovala a tak dlouho jsem je nehrála. Tady se sice hrají dle jiných pravidel ale hned jak to půjde, zahraju si klasické! Wow!


 

Jop, po takových bojích by to chtělo na chvíli holubici míru, kterou mimochodem taky můžete pořádně začmárat anebo spíš teda v klidu vymalovat :-D.


 

Schovaný tajný vzkaz na této straně se vám ukáže pouze tehdy, když černou fixou zamažete všechny znaky kromě srdcí. Jůůůůů !!!


 

Ej, tahle dvoustrana je docela s různorodými pocity. Než ale zamačkávat mravence pastelkami, brr, zkuste je třeba začmárat do bublin .. to zní ještě líp :-D.


 

Mravenci ve finále nejsou tak strašní, jako likvidace vší a hníd ve vlasech .. brr, z toho mám reálně husí kůži. Honem rychle je zničit a začmárat !!!


 

V neposlední řadě se vyřádíte se zelenou barvou v podobě bitvy s hrachovou kaší, která je teda spíše do žluta ale co už, tak je to třeba polívka hahaha :-D.


 

Také je potřeba vyhnat duchy pomocí černé fixy a nezapomenout na žlutou barvu pastelky, kterou rozsvítíte svíčky!


 

ZÁVĚREM

V závěru si můžete vymalovat medaile, které si za takové souboje určitě zasloužíte.

Kniha je dokonalým společníkem pro dny, kdy musíte být zavřeni doma, kdy vám děti marodí nebo je venku nepříznivé počasí. Stejně tak je ale parádním grafomotorickým cvičením, pokud děti klasická grafomotorika nebaví.

Je to jedno velké dobrodužství, u kterého se vyřádí nejen děti, ale také rodiče. Škoda jen, že se kniha vyprodává a už se nedá tak snadno sehnat. Proto jsem holkám pořizovala dvě a ne pouze jednu, se kterou by si vystačily. Původně jsem chtěla tři, ale třetí bohužel nebyla dostupná. 

Zkuste si ji sehnat v cizím jazyce, těch pár vět se jednoduše přeloží.

Je to za málo peněz hodně muziky, tak hurá do boje!



 

Cena: odhadem 90-200Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat