3. května 2019

PEČEME: Tvarohové šátečky ze 3 surovin podle Testováno na dětech

Stačí si jen přát. To platí ve všech případech, na to nesmíte zapomenout :-).

Zrovna včera jsem si uvědomila, že tu je už zase pátek a lámala jsem si hlavu s tím, jaký recept Vám se dát, abych ho stihla připravit, když jdu večer na brigádu.

Najednou mi přišla zpráva s dotazem na odkaz s receptem na tvarohové šátečky ze tří surovin. Ha! To je nápad. To je trefa do černého. To Vám sem připravím.

Chtěla jsem je začít péct po návratu z brigády, ale manžel překvapil a rozhodl se je upéct sám. A jelikož jsme neměli plnou dávku špaldové mouky, nakombinoval těsto s žitnou. 

Takže tohle je kompletně práce mého manžela, já recept jen sepsala a nafotila :-).




SUROVINY


Těsto
  • 250g měkkého tvarohu (kostka)
  • 250g změklého másla
  • 150g špaldové mouky
  • 100g žitné mouky 

Náplň
  • 250g měkkého tvarohu (kostka) 
  • 1 vajíčko (+1 další na potření)
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • Rozinky



POSTUP

Ze surovin na těsto, které jsou ideální při pokojové teplotě, vytvoříme hladké pružné těsto, které řádně prohněteme. 

Následně vyválíme placku o tloušťce cca 3mm a rádýlkem (použili jsme plastové z modelíny :-D) vytvoříme čtverce o přibližné velikosti 5x5cm.

Rozehřejem si troubu na 180°C a pomalu začínáme s náplní.

Všechny ingredience na náplň smícháme a s pomocí šlehače vyšleháme. Následně do náplně zamícháme rozinky - pokud používáte ovoce, tak to stačí posadit na kopeček náplně.

Náplň kopečkujeme postupně na vytvořené čtverečky.

Vezmeme protilehlé rohy a pořádně ke k sobě přimáčkneme. To samé uděláme i se zbylými rohy.

Připravené šátečky naskládáme na plech, který vypodložíme pečícím papírem a ještě je pomažeme rozšlehaným vajíčkem.

Pečeme do zlatova přibližně 20-25 minut - to je dost individuální dle pečících schopností jednotlivé trouby :-D.

Z dávky vytvoříme přibližně (kolik jsme jich už snědli?) 25 šátečků.




Oficiální recept najdete na webu testovanonadetech.com přímo ZDE. A když už v tom budete, rovnou si ten web projeďte celý od shora až dolu a nezapomeňte také na registraci, která Vám přinese spoustu výhod :-).

Přeji dobrou chuť.

1 komentář:

  1. Karol, jestli můžu radit, klidně stačí dát do těsta polovinu másla nebo ještě míň (já dávám jen 80 g), je pořád chutné, ale přece jen lehčeji stravitelné, peču to tak roky. Ale nepopírám, že těsto s celou kostkou másla bude asi chutnější.

    OdpovědětVymazat