25. října 2019

PEČEME: Dětské/cukrářské piškoty a banánky z odpalovaného těsta za pomoci Tescoma formiček

Také Vám přijde zvláštní takové to spojení piškot + dítě?

Když jsem ještě byla jednou ze správkyň facebookové skupiny o příkrmech pro děti, tak po receptech na piškoty byla veliká sháňka. Pak se na trhu začaly objevovat dokonce mini piškoty, což jsem docela brala jako takovou alternativu oproti pytlíku klasických.

Domácí piškoty jsem se pokoušela dělat snad jen jednou, protože jsem nebyla schopna udržet alespoň trochu vzhled piškotu a pro mě, nerváka, to bylo teda něco.

I proto mě lákalo vyzkoušet formy na cukrářské i klasické piškoty od Tescomy, ze kterých by mohly vzniknout opravdu piškoty jak tvarem tak i chutí - s mnohem lepší chutí.

Ve spolupráci s Tescomou jsem si tedy vybrala tyto dvě formy, kdy se navíc forma na cukrářské piškoty dá využít i na odpalované těsto a můžete si upéct výborné banánky.




FORMA NA DĚTSKÉ PIŠKOTY + NEPEČENÝ DORT

S formou na piškoty připravíte celkem 28 piškotů najednou. Jako všechny silikonové formy, je i tato dobře skladná, nezabere moc místa,můžete ji stočit do ruličky nebo složit.




Recept jsme zkoušeli přímo ten, který je u formy přiložený. Jen jsme do části těsta přidali kakao, aby vznikly kakaové piškoty a musím říct, že mě překvapilo, jak jsou opravdu piškotové ať už vzhledem, tak i chutí a zároveň jsou vláčné a měkké.




Vyběhly úplně akorát a z formy šly po úplném vychladnutí (!) krásně vyloupnout.




Jsou nadýchané a měkkoučké, jako malé polštářky. Nejraději bychom je snědli hned, ale chystali jsme se na jednoduchý nepečený dort, ve kterém jsme piškoty chtěli vyzkoušet. 




Dort jsme podle menšího počtu piškotů udělali malý. Takže si recept můžete upravit na poloviční dávku, ale jelikož je směs výborná i sama o sobě jako přesnídávka, tak Vám poradím ať uděláme opravdu z kila jablek.


SUROVINY

  • 1kg jablek
  • 600ml vody
  • 2 vanilkové pudingy
  • Hřebíček, skořice, zázvor
  • Sladidlo podle chuti


POSTUP

Jablka si nastrouháme na hrubo a přemístíme je do hrnce. Přidáme koření podle chuti a přilijeme část vody - přibližně 200ml. Hrnec přiklopíme pokličkou a zlehka podusíme.

Ve zbylé části vody rozmícháme dva pudingové prášky a směs vlijeme k jablkům.

Společně vaříme do změknutí jablek, což je přibližně 10 - 15 minut. Nezapomeňte pravidelně promíchávat, aby se Vám směs nepřipálila.

Pak už si jen stačí připravit dortovou formu a střídavě dáváme piškoty, směs, piškoty, směs, piškoty, směs a tím vytvoříme dort, který dáme nejlépe přes noc do lednice.

Sladidlo bych použila až na úplný konec, kdy směs dovaříte. Zvlášť pokud chcete použít třeba med, tak abyste se varem neobrali o vitamíny a minerály, které v medu jsou.




FORMA NA CUKRÁŘSKÉ PIŠKOTY + BANÁNKY

Na tuto formu jsem se těšila ještě o kus víc, protože se v ní dá péct i odpalované těsto na banánky a jelikož v tomto těhotenství ujíždím na zákuscích, tak jsem se nemohla dočkat, až si svoje vlastní plněné banánky upečeme.



Forma je na 15 cukrářských piškotů, které využijete hlavně u zdobení dortů a dezertů, jako je například tiramisu. Recept jsme opět zvolili ten, který je přiložený u formy.




Piškoty jsou silnější, než ty, které koupíte v obchodech a my je neposypávaly ani cukrem. Jsou moc dobré samy o sobě.




Stejně, jako dětské malé piškoty, jsou i tyto krásně měkké a nadýchané.
 



Recepty, které jsou přiložené přímo u formy obsahují také recept na banánky. Jedná se o klasicky odpalované těsto, které je třeba i na větrníky nebo věnečky - teď už se ho díky této zkušenost nebojíme, jinak jsme se ho ještě nikdy neodvážili vyzkoušet.




Lidi ty bláááho, to je dobrota! Nejhorší ale je, že z jedné formy uděláte jen 7 banánků! Takže to chce už ze začátku myslet ve velkém a udělat si pořádnou dávku těsta. 

Banánky jsme naplnili klasickým pudingovým krémem a je to opravdu labůžo!

Jakmile budeme chystat nějakou oslavu nebo párty (čeká nás domácí halloweenská), tak se do nich zase pustíme.




ZÁVĚREM

Nejen, že se nám zase rozšířily kuchtící obzory a získali jsme odvahu k vyzkoušení odpalovaného těsta ale zároveň jsme se nadchli pro pečení piškotů, které budeme zkoušet letos i na vánoční cukroví.

Všechno vyšlo podle plánu, nic nikde nepřeteklo ani nepřerostlo, těsta jsou parádní a my jsme opravdu nadšení. 

Jen to chce brát v potaz to, že nevydrží tak, jako klasické piškoty. Je proto potřeba myslet na rychlou spotřebu ať už v podobě dezertů nebo dortů anebo jen tak na mlsání.

Uchovávejte je v lednici a během pár dní spotřebujte.

Formy najdete klasicky v eshopu Tescoma nebo přímo v kamenných prodejnách Tescoma.


Cena:

Žádné komentáře:

Okomentovat