Před pár dny jsem narazila na neuvěřitelně jednoduchý recept, který se skládal jen ze špaget, jogurtu, cibule a sýru pecorino.
Zaujal mě natolik, že jsem se ho rozhodla uvařit podle svého. Vzniknul sice úplně jiný recept, který se řeckým ostrovům maximálně vzdálil, ale tu kombinaci a jednoduchost jsem prostě musela vyzkoušet :-).
Nejde o nic fotogenického, ale musím říct, že jak cuketu nemám ráda, tak tohle je "žrádlo"!
Nejde o nic fotogenického, ale musím říct, že jak cuketu nemám ráda, tak tohle je "žrádlo"!
SUROVINY
- 1 střední cuketa
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 velká cibule
- 2 lžíce másla
- sůl
POSTUP
Škrabkou na zeleninové špagety si naškrabeme cuketu, kterou následně několik minut restujeme v hlubší pánvi na lžíci másla tak, aby dostatečně změkla.
Já mám asi prapodivně zvláštní schopnost, že mi ani škrabkou na špagety nevznikají špagety, takže prostě hatla patla něco naškrabanýho :-D.
Mezitím, co se cuketa restuje, si nasekáme cibuli na drobno.
Cuketu dáme stranou. Na pánev přidáme lžíci másla a hezky dozlatova osmažíme cibuli - gurmánům doporučuji k cibuli přidat i na jemno nakrájenou slaninu.
Pak už jen stačí špagety promíchat se zakysanou smetanou, posolit a zasypat cibulkou.
Přeji dobrou chuť!
Inspirací mi byl TENTO recept z blogu Nuselské kuchty :-).
Žádné komentáře:
Okomentovat