24. srpna 2018

VAŘÍME: Cuketové špagety se zakysanou smetanou a smaženou cibulkou

Před pár dny jsem narazila na neuvěřitelně jednoduchý recept, který se skládal jen ze špaget, jogurtu, cibule a sýru pecorino.

Zaujal mě natolik, že jsem se ho rozhodla uvařit podle svého. Vzniknul sice úplně jiný recept, který se řeckým ostrovům maximálně vzdálil, ale tu kombinaci a jednoduchost jsem prostě musela vyzkoušet :-).

Nejde o nic fotogenického, ale musím říct, že jak cuketu nemám ráda, tak tohle je "žrádlo"!


SUROVINY

  • 1 střední cuketa
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce másla
  • sůl


POSTUP

Škrabkou na zeleninové špagety si naškrabeme cuketu, kterou následně několik minut restujeme v hlubší pánvi na lžíci másla tak, aby dostatečně změkla.

Já mám asi prapodivně zvláštní schopnost, že mi ani škrabkou na špagety nevznikají špagety, takže prostě hatla patla něco naškrabanýho :-D.

Mezitím, co se cuketa restuje, si nasekáme cibuli na drobno.

Cuketu dáme stranou. Na pánev přidáme lžíci másla a hezky dozlatova osmažíme cibuli - gurmánům doporučuji k cibuli přidat i na jemno nakrájenou slaninu.

Pak už jen stačí špagety promíchat se zakysanou smetanou, posolit a zasypat cibulkou.

Přeji dobrou chuť!




Inspirací mi byl TENTO recept z blogu Nuselské kuchty :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat