1. srpna 2018

ČTEME: 9 nejoblíbenějších knih/časopisů u nás doma (1 - 2 roky)

Před pár dny jsem psala obsáhlejší článkem ohledně deseti nejoblíbenějších hraček naší Sofinky, tedy pro věk 1 - 2 roky, který si můžete přečíst kliknutím na odkaz.

Tento článek bych chtěla věnovat nejoblíbenějším knihám/časopisům pro stejný věk, tedy 1 - 2 roky, které u nás doma frčí - a to nejen u Sofinky :-)

Některé z nich budete určitě znát nejen z předchozích recenzí, které jsem již napsala, ale určitě je budou mít oblíbené i Vaše děti. 

No a pokud jste v dětských knihách nováčci, tak doufám, že se Vám naše tipy zalíbí a necháte se inspirovat :-)




1. ČASOPIS PUNTÍK

Časopis Puntík Vám asi nemusím více představovat. Každý měsíc na něj u mě na blogu najdete recenzi. Zpětně všechny recenze najdete na pravé straně blogu mezi štítky.

Kupujeme ho od prvního čísla a zhruba od letošního jara k nám chodí 2x, aby se nám o něj holky nepraly - což se děje poměrně často i tak :-D

Sofinka na něm frčí zhruba od roka, kdy si ho denno denně prohlíží. Člověk by nevěřil, ale opravdu není den, kdy by ho neměla v ruce. Několik jich má v posteli, další v pokojíku a ostatní v obýváku.

Spoustu z nich nemá titulní strany, tak jsem na fotku vybrala jen ty zachovalé :-D




2. MEDVÍDEK VE MĚSTĚ

Tohle byl skvělý kup z Levných knih za cca 70Kč.

Klaudinka ji dostala jeden rok k Vánocům, ale nezaujala jí tolik co Sofinku, která jí dala slušně na frak, což je dost vidět i na první pohled.




Kniha je plná různých úkolů, kam postupně medvídka pomocí žetonu dopravujete a procvakáváte ho dirkama i na druhé strany.




Sofinka si už od mala hledá zkratky a jakmile jí žeton nejezdí, tak byla schopna ohnout celý list, a žeton kompletně vyndat :-D.

Pokud ji seženete, doporučujeme ji všema deseti nejen pro takové prcky ale i pro starší děti :-).




3. ČEKÁNÍ NA VÁNOCE / JARO JE TU / PAVOUČÍ PRÁZDNINY

Knihy úžasné Andrey Popprové jsou prostě TOP! 

Sofinka mé nadšení z ilustrací asi zdědila či co a knihu Čekání na Vánoce pozná i na dálku v knihovně - taky jsme díky tomu jednou zažili docela scénu, protože jí chtěla a já jí nedokázala vysvětlit, že ji dostane doma :-D Prohlížela si ji až do jara, kdy už bylo na čase provést změnu jinak by do ruky nevzala nic jiného :-D

Ve stejném duchu se nese kniha Jaro je tu a dále pokračuje další díl a to jsou Pavoučí prázdniny, které jsem Vám představila v jednom z článků o tipech z knihovny

Knihy jsou zábavným průvodcem jednotlivých ročních období. Obsahují různé aktivity, luštění, recepty i vystřihovánky. Také jsou dost čtivé :-).




4. KAMARÁDI ZVÍŘÁTKA

Kamarádi zvířátka nejsou sice přímo leporelem, mají papírové stránky, ale i tak ji považuji jako výborný tip pro roční děti, které se seznamují s různými zvířaty.

Také jsem o ní již psala detailní recenzi. Je rozdělena do několika kapitol podle toho, kde ta konkrétní zvířata můžeme potkat - na dvoře, v lese, v zoo apod.

Obrázky jsou reálné a obě holky moc bavila a stále baví :-).




5. BARVY / KNÍŽKA

Z mého pohledu nejlepší knihy z dílny Hervé Tulleta.

O knížce s názvem Knížka jsem také před nějakou dobou psala recenzi. Je neskutečně chytlavá a zábavná. Děti ji doslova hltají stránku po stránce a rozzářenými očky čekají, co se bude dít dál :-) 

Ve stejném stylu se nese i kniha Barvy, která je takovým dá se říct pokračováním a která se mě osobně líbí víc, protože je výraznější a barevnější. Kdybych ale měla rozhodnout a vybrat si jen jednu, nedokázala bych to :-D.

Doporučuji obě dvě. Zabaví se u nich nejen děti, ale také dospělí :-).




6. HUSA LÍZA

Na Husu Lízu jsem psala recenzi poměrně nedávno. Je to srdcovka. Kniha, kterou střežím jako oko v hlavě. Má svůj význam, svoji váhu a je naprosto úžasná.

Na první pohled obyčejná ale přitom tak silná a osobitá. Dostala mě! :-)

Milujeme ji všechny! :-)




7. ZPÍVÁNKY

Albi Kouzelné čtení s tužkou je podle mě geniální vynález. Dítě se krásně společně s rodiči učí hrou a sosá nové informace nebo angličtinu zábavnou formou.

Zrovna tyto Zpívánky nám často zachrání delší cestu v autě. Sofinka s ní umí krásně pracovat. Opatrně přikládá tužku, poslouchá písničky a zpívá si. 

Určitě máme spadeno i na druhý díl Zpívánek, ať taky posloucháme pro změnu něco jiného :-D.




8. ANGLIČTINA S LUCIÍ - OBLEČENÍ

Tohle je kniha, která se nejspíš už nebude dát sehnat. Je totiž po mně. Jako malá jsem jí milovala stejně jako angličtinu :-)




Na každé dvoustraně je jiná kombinace oblečení včetně výpisu  - mámino oblečení, tátovo oblečení, oblečení do deště, oblečení v zimě, moje spodní prádlo.




9. ZNAKOVÁNÍ

I o znakování si můžete přečíst na blogu náš příběh. O něm jsem psala jeden z prvních článků, který jsem pojmenovala Znakování jako další nástroj matky přírody. Neustále ho sdílím různě po skupinách, protože je o to stále větší a větší zájem

Znakovala jsem s Klaudinkou, která s tím začala sama od sebe a proto jsem se ji v tom rozhodla podpořit a rozvíjet dále. Sofinka na to znakování naopak moc neni. Takže ta znakovala pouze kojení, dokud se nenaučila říkat "ňam ňam" od té doby už ani neznakuje :-D ale tyto knížky miluje!




Máme ještě jedno střední, které ve vší oblíbenosti někam zapadlo a zmizelo :-D.




Jsou psána jednoduše v krátkých větách s obrázky, které souvisejí s jednotlivými znaky.




Malá leporela jsou doslova kapesní, tedy ideální na cesty autem, vlakem apod.




ZÁVĚREM

I když jsem si říkala, že si knihy budeme spíše jen půjčovat v knihovně, tak to dopadá tak, že v knihovně lovím a pak pořizuji domu :-D.

Snažím se obnovovat poličku v obýváku podle aktuálního dění a ročních období, takže navíc mají holky ještě cíleně zaměřenou poličku - ostatní výběr je čistě na nich.

Doufám, že se Vám článek líbil a že se rádi inspirujete :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat