30. července 2018

LUŠTÍME: Časopis Puntík - srpen 2018

Ani jsme se nenadály a nové číslo časopisu Puntík opět přistálo do naší schránky.

S prvními čísly jsem si říkala, jak to máme vydržet do toho dalšího, ale poslední tak půlrok si říkám, že ty časopisy chodí nějak často :-D.

Doufáám, že jste si nezapomněli prodloužit předplatné! My ho bez váhání prodloužily. Holek se nadšení stále drží, až jsem z toho sama paf :-).




A CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE TENTOKRÁT?


1. PANDA ŠVANDA A JEHO POKUS

Skvělý a hlavně jednoduchý letní pokus, který si můžete vyzkoušet doslova okamžitě. Nejsou potřeba žádné větší přípravy a děti si vyzkouší, které předměty plavou a které klesnou ke dnu.




2. KRESLÍME LACHTANA

Jednoduchý návod na lachtana, kterého si děti mohou sami namalovat do uvedeného rámečku :-).




3. BLUDIŠTĚ A HOP DO KAPSY

Bludiště, ať už kreslené nebo v přírodě, začíná Klaudinka víc a víc vyhledávat. Baví jí bloudit a hledat cestu ven. Říkala tomu "Blud eště" ale na výslovnosti jsme zapracovali a už je to dobrý :-D

"Blud eště" mě dostávalo do kolen :-D.

Klokanici s klokánkem si pro změnu zamilovala Sofinka. Třeba v tom vidí, že se takhle podobně taky nošená a proto se jí to líbí :-D.

Opět moc hezká a hlavně kontaktní vystřihovánka :-).




4. PUNTÍKATÁ ŠELMA

Klaudinka říká, že to je medvěd, tak si ho musí co nejdříve vybarvit, aby v obrázku viděla správně to, co tam je - levharta :-D.

Zajímavá a originální aktivita, se kterou jsem se takto ještě nesetkala. Takže palec hore za skvělou a zajímavou novinku :-). Klidně by šla zařadit častěji i s jinými zvířaty :-P.




5. HRA O PYRAMIDU

Skvělá hra, která nezabere moc času a zaručeně zaujme nejen děti, ale také dospělé. Stačí jen použít dvě figurky ze hry Člověče nezlob se, kovovou minci a hra může začít! :-)




6. HLEDÁME NESMYSLY

Bez nesmyslů už to prostě nejde! :-) Ty mají u nás velký úspěch. Hodně se u nich nasmějeme a já si říkám, že by to bavilo vymýšlet i mě. Jakmile v časopisu chybí, je to problém :-D.




7. PRŮZKUMNÍK ŽÁROVKA

Průzkumník Žárovka je jasnej. Toho mi jednou v časopisu jen jednou jedinkrát vynechají a hned bude zle .. hodně zle! :-D.

Tentokrát s ním najdeme v džungli skrytá zvířata. Také se dozvíme, co je globus a které další věci jsou ještě kulaté :-).




8. BALÍME KUFR

Další parádní cestovní vystřihovánka.

Vystřihněte si oblečení, složte kufr podle návodu a zabalte si na cesty :-). Nezapomeňte na dalekohled! :-).





9. PUNTÍKOVY  NÁPADY

Tato pískovnička se řadí mezi montessori pomůcky. Rozvíjí jemnou motoriku a dá se snadno a rychle připravit v domácím prostředí :-).

Je vhodná také na rozvoj grafomotoriky. Uvolňuje totiž zápěstí a připravuje děti na psaní.

Já se ji chystám Klaudince zrovna brzy vyrobit :-).




KLUB PUNTÍK

Nedávno vznikl Klub Puntík, jehož členem se stává každý předplatitel. 


Členové klubu mají několik výhod:

  • Speciální příbaly do časopisu jen pro předplatitele
  • Možnost nakupovat v e-obchůdku
  • Soutěže pro členy klubu o hodnotné dárky

A kde Puntíka seženete? Je k dostání v trafikách Lagardere – Relay a Inmedio, Peal, Finex, Valmont, Presmedia, GECO a v obchodech Albert, Tesco, Globus nebo na Česká poště. Sama za sebe ovšem doporučuji předplatné, ke kterému si navíc můžete vybrat dárek :-) 

Více informací na oficiálním WEBU časopisu. 


Cena: 39Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat