9. července 2018

HRAJEME SI: Puzzle Larsen nejen na skládání

Nad puzzlemi značky Larsen doslova slintám už pěkně dlouho, jen se vždycky ve finále koupilo něco "důležitějšího" a tyto puzzle se jen posouvali dál a dál ve "wishlistu" a upřednostňovaly se jiné věci. 

Nerada totiž nakupuji z několika eshopů, spíš se snažím hledat eshop, kde nakoupím co nejvíc z toho, co se mi líbí a ostatní jednoduše odložim "na jindy".

Tím je už několik let eshop Funkids.cz. Neustále ho opakuji a neustále o něm píšu, ale je to opravdu z mého pohledu největší eshop s největším rozsahem a krásnými cenami všech produktů.

Nedávno měnil majitele a nárůst sortimentu vzrostl o 300%. Naskladnili mimojiné i puzzle Larsen a já byla najednou jako v ráji! 

Když dorazily domu, tak mě překvapilo, jak jsou veliké na to, že jsou poměrně levné! Rozměry mají 36,5 x 28,5cm. Jsou navíc opravdu nádherně ilustrované a krásně hladké.

Vybrala jsem tyto 3 druhy, které nejsou jen obyčejnými puzzlemi ale dá se s nimi hrát i mnoho jinými způsoby :-)




Puzzle se žlutým rámečkem se nazývají Život v lese a seznámí Vás se zvířaty a rostlinami, které můžete potkat právě v lese ať už na procházce či výletě.





Po rozložení puzzlí vzniknou dvě hromádky. Střední obrázek a kartičky zvířat/rostlin, které následně přiřazujete podle názvů a hledáte na středním obrázku. 

Ten Vám je navíc nápovědou, protože tam, kde určitou rostlinu či zvíře najdete, tam někam bude patřit i kartička :-).




Naší strategií tedy bylo nejdříve sestavit střední obrázek.




Na kartičkách mimo toho, co běžně znáte, najdete například krahujce, pěnkavu, tesaříka, hraboše, sasanku, brusinky nebo klikoroha. 




Kartičky můžete rozdělit také podle libosti třeba na ptáky, živočichy, hmyz/plazi/obojživelníky, rostliny/stromy či houby. Sestavila jsem je tak, jak mi přišly pod ruku :-).




Další puzzle, s růžovým rámečkem, se nazývají Rybník a najdete na nich mimo typických zvířat a ryb, se kterými se u rybníka můžete setkat také ryby a larvy různých druhů hmyzu.





Střední obrázek je opět nápovědou místa, kde se bude nacházet konkrétní kartička s živočichem.




V tomto případě se seznámíte se samými novými názvy a to hlavně hmyzu - například larvou jepice obecné, bruslařkou, pošvatkou, larvou šídla ale čekají Vás také známá zvířata jako je volavka popelavá, úhoř, pstruh, skokan hnědý apod.




Opět jsem je seřadila, jak mi pod ruku přišlo. Můžete hrát třeba také ve smyslu "Hádej, hádej, co to je?" Kdy řeknete název a dítě bude hádat zvíře. Anebo naopak ukážete na zvíře a dítě bude hádat, jak se nazývá.




Poslední z naší série puzzlí jsou tyto s modrým rámečkem, které se nazývají Louka - pole. Zde budete seznámeni s druhy hmyzu. zvířat a rostlin, které nejčastěji potkáte právě na poli či na louce.






I v tomto případě je střední obrázek zároveň nápovědou, podle které zařadíte nebo aspoň nasměrujete konkrétní kartičku :-).




Na těchto kartičkách najdete například stonožku, bedlu obecnou, vrabce domácího, podběl, slimáka, kopretinu, motýla, pavouka nebo slunéčko sedmitečné :-)




Opět jak se mi dostaly do ruky, tak jsem je poskládala :-).




Napadlo mě také (pokud budete mít doma víc druhů těchto puzzlí), kartičky ze všech puzzlí dát na jednu hromadu a snažit se je roztřídit podle toho, kde se s těmi konkrétními živočichy/rostlinami apod. můžeme setkat.


DOPORUČENÝ VĚK

Jako u všeho, co píšu, záleží na konkrétním jedinci a individuálních schopnostech ale tyto puzzle bych doporučila pro děti ve věku 4-5 let.

Přeci jen jsou složitější, náročnější na názvy a mladší děti by mohlo hraní s nimi odradit, kdyby jim stavění nešlo.

Já osobně jsem z nich naprosto unešená a doporučím je i do školky :-). 


Tyto nádherně přenádherné puzzle od značky Larsen zakoupíte na eshopu Funkids.cz



Cena: 179Kč/kus


Určitě ale doporučuji kouknout se i na ostatní produkty značky Larsen (klik). Mají spoustu výukových puzzlí, ale i těch, které mohou zdobit dětské pokoje jako obrazy. I když to jsou ilustrace, tak se mnohdy jedná o nádherné reálné obrázky :-).

Je to prostě jedna velká paráda! :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat