10. července 2024

ČTEME: Ty jsi můj králíček aneb kniha, která vás rozněžní

 "Citlivé a něžné vyprávění o tom, co by se stalo, kdyby… Kdyby byl králíček pstruhem, kosem, námořníkem, artistou, malým chlapce… Ať je, čím chce, maminku má ale vždycky jen jednu. A ta ho bude chránit, doprovázet a milovat, ať už bude králíček, čím bude."

Absolutní roztomilost pro děti od 2 let, ale já jí chtěla cíleně pro naší králičí/zaječí milovnici SofInku, která je takovou citlivou duší a kterou knížka strašně baví - i přes tu jednoduchost se rozplývá nad ilustracemi a točí ji stále dokola.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Portál bych ji ráda detailněji představila i vám. Tak se na ni pojďme podívat blíž. Věřím, že se nadchnete :-).

 

 

 

LISTUJEME KNIHOU

Jak už jsem zmínila v úvodu, kniha vypráví příběh králičí maminky a malého králíčka, který se jednoho dne rozhodl, že uteče z domova a začal velmi zajímavý, nápaditý a zároveň krásný dialog, u kterého se rozteče nejedno srdce.


 

Na roztomilosti a rozplýváním se přidávají ještě překrásné ilustrace, které i přes minimum textu řeknou všechno. Králíček se snažil vymýšlet hory doly, ale maminka měla vždycky nějakou odpověď, kterou králíčka odzbrojila a ten musel vymyslet něco dalšího.


 

Přes potok se dostaly až na hory a maminka má vždy odpověď, jak si pro jejího králíčka dojít a jak ho zastavit v jeho pokusu o útěk. Už byla rybářem a může být i horolezcem. Může být kýmkoliv bude potřeba, aby byla na blízku svému králíčkovi.


 

Králíček se pokusí být dokonce i květem šafránu v tajné zahradě nebo se promění v holoubka, aby mohl uletět pryč. Maminka by se ale proměnila ve strom, aby měl holoubek kde hnízdit. Ta síla mateřské lásky z příběhu doslova srší.


 

Králíček už neví, co dalšího vymyslet a tak řekne mamince, že se stane plachetnicí, která odpluje na moře. Co na to asi vymyslí maminka? Napadá vás něco, čím by se mohla stát maminka, aby zabránila králíčkovi plout po moři?


 

No ještě nekončíme! Králíček totiž zkouší vymyslet ještě útěk k cirkusu, aby mohl vyšplhat na létající hrazdu. Uff ty jo, to jsou nápady teda. Jak se k tomu postaví asi maminka? Nakonec se králíček rozhodne proměnit se v kluka a schovat se v domě .. no a tím se náš krásný dialog uzavře, protože dojde k jednomu krásnému prozření.


 

Králíčkovi dojde, že nemusí přece v tom případě nikam utíkat a neměnit se ve všechno, co ho napadne ale může zůstat doma .. u maminky a být jejím králíčkem.


 

ZÁVĚREM

No neřikejte, že jste se nerozněžnili a že jste své děti hned pevně neobjali. To je nádhera! Roztomilost, něžnost, láska, mateřství .. to je to nejvíc. Ach. Co k tomu víc dodat. Zařazuji hned mezi srdcovky do knihovny v dětském pokoji, kde hromadím podobné poklady, které opravdu chytnou za srdce.



Pokud vás kniha Ty jsi můj králíček zaujala a chtěli byste ji pro vaše děti pořídit, najdete ji na eshopu nakladatelství Portál přímo ZDE.

 

Cena: 212Kč (původně 249Kč)

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat