11. července 2024

LUŠTÍME: Časopis Puntík - červenec/srpen 2024

Letní dvojčíslo časopisu Puntík je plné barevné džugle, savany a zvířat. Předplatilé si ho určitě už stihli prohlídnout a začali na něm pracovat. A vy, kteří ještě nemáte předplaceno, utíkejte do trafiky, ať máte letní zábavu nejen na cestách jednoduše vyřešenou.

V letním dvojčísle vás čeká dobarvení afrických zvířat, léto všemi smysly, panda Švanda, kreslení slona, hledání nesmyslů, Dino a Saura, stolní hra, mravenečník, průzkumník Žárovka, džungle plná zvířat, Puntíkovy nápady a několik dalších typů luštění a čtení.

Tak se na něj pojďme podívat blíže :-).

 

 

 

CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE?

 

1. DOKRESLENÍ SRSTI ZVÍŘAT

Hned v úvodu je potřeba dokreslit zebře a gepardovi srst. Kdybyste si náhodou nevěděli rady, podívejte se za ně blíž ke stromu, tam máte nápovědu. Dřív jsem měla na téma srsti moc hezkou aktivitu, kdy se ke zvířatům přiřazoval detail srsti .. tak třeba tip do dalších Puntíků :-).

 

 

2. LÉTO VŠEMI SMYSLY

Prožít léto všemi smysly, hmm .. to je parádní představa. Úplně vidím, jak jste se při té představě zhluboka nadechli. Jako milovník levandule si levanduli opravdu užívám všude možně - v limonádě, deodorantu, pečení, sušenkách. Ach. Pochutnejte si na lesních plodech, zaposlouchejte se do bouřky a mnoho dalšího. Léto se dá vychutnávat všemi smysly dokonale.


 

3. ŠVANDA PANDA

Panda Švanda vždycky vymyslí nějakou neplechu, ale je s ním opravdu švanda. Tentokrát bylo horko opravdu strašlivé, že na hraní neměl se svými kamarády ani pomyšlení. Jenže za plotem slyšeli mlaskavé zvuky .. bylo to bláto. Jak to celé asi dopadlo?


 

4. KRESLÍME SLONA

Hurááá! Zase kreslení, které holky pokaždý nadšeně vidí. Většinou jim dávám různý věci krestlit podle reality, pokud chtějí nebo si najdou obrázek na internetu a snaží se ho překreslit na papír ale tohle je přeci jen hezká aktivita, kdy zkouší krok po kroku nakreslit zvířata - tentokrát slona.


 

5. LÍZA A PUPÍK

Ani nevím, kdy jsem naposledy zmínila Lízu a Pupíka. Ti se tentokrát holkám zalíbili, protože byli u krokodýlů nebo spíše si to mysleli :-D. K tomu malované čtení a dokreslení zubů krokodýla. Hezký, zábavný, vtipný.


 

6. TO JE ALE ZMATEK!

Nesmysly na dvoustraně .. jupíííjéééj! Ty mám ráda stejně jako holky. Pořád píšu, že u této dvoustrany strávíme snad nejdéle času z celého časopisu. Hledáme všechny podvnosti a plníme zadané úkoly. Holky se u toho vždycky chechtají na plný kolo a bavíme se všechny společně :-).


 

7. DINO A SAURA

Komix s Dinem a Saurou taky holky baví .. doma máme od Vendulky Hegerové už Dinku a Sofíka, tak se holky rády vrací k Dinovi a Sauře v Puntíku. Tato situace dokonale vystihuje chování našich holek, tak díky tomu přesně vidí, jak jejich chování někdy vypadá a ne vždy končí takhle vesele.


 

8. STOLNÍ HRA

Hru může hrát libovolný počet hráčů a potřebujete k ní kostku a figurky. Když se hráč na nějakém políčku zastaví, řekne, jakou má to políčko barvu. Ocas dinožížaly posune hráče na hlavu dinožížaly ale hlava masožravky hráče posune na stonek. Jsou to v podstatě hadi a žebříky jen trochu jinak. Hra, u které si děti trénují počty kostkou a případně i sčítání.


 

9. MRAVENEČNÍK

Mravenečník miluje mravence, to je jasné přece .. tohle je trochu bludiště pro mravenečníkův jazýček, který musí vysbírat jenom mravence. Kudy se asi vydá? Holky zarazil mravenečník jako takový. Úplně se s ním nesetkaly, tak jsme si o něm popovídaly a našly jsme i obrázky na internetu + další informace.


 

10. PRŮZKUMNÍK ŽÁROVKA

Žárovka s Edisonem prozkoumávají vodní svět v divoké džungli, ale stalo se něco nečekaného .. narazili na hejno dravých piraní! Spočítejte je a zakroužkujte ty, které plavou na jinou stranu. Prosviťte obrázek a zjistěte, kdo se skrývá ve vodě.


 

11. V DŽUNGLI

Vydejte se s průzkumníkem Žárovkou za dobrodružstvím do barevné džungle a vyrobte si několik zvířat - orangutana, plameňáka, krokodýla, tukana, tygra i nějakou tu přírodu pro pozadí. Miluju ilustrace Andrey Popprové a jakmile se nejedná o stříhání nějakého dopravního prostředku, tak si ho dokážu i užít a těšim se na něj .. hahaha :-D.


 

12. PUNTÍKOVY NÁPADY

Puntíkovy nápady pro letní měsíce jsou poměrně osvěžující. Vyrobíte si ananasovou mozaiku, melounovou mísu s ovocem z modelíny a dokonce i palmu s kokosy. Ideálně použijte samotvrdnoucí hmotu, pokud budete chtít mít ovocnou mísu trvale na hraní aniž byste j museli pravidelně vyrábět znovu. Moc hezké nápady pro zopakování letního ovoce, které můžete postupně ochutnat i ve skutečnosti.



 

ZÁVĚREM

Tak takové je letní číslo časopisu Puntík. My se nejspíš ze všeho nejvíce vyřádíme s modelínou, ta u holek frčí už neskutečný roky a zkusíme to vymyslet ze samotvrdnoucí hmoty, aby si vyrobily nové ovoce do kuchyňky nebo pro bárbíny do domečku.

Časopis Puntík si můžete předplatit na webu send.cz. Určitě doporučujeme předplatné už kvůli tomu, že chodí pohodlně do schránky a můžete využít sourozenecké předplatné společně s časopisem Tečka! Také je za výhodnější cenu. A o zábavu máte postaráno!

Přejeme pohodové luštění :-).

 

Cena: 59,90Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat