12. července 2024

ČTEME: Leporelo O zajíčkovi

Leporelo pro nejmenší čtenáře vypráví příběh zajíčka, který se ztratí v hlubokém lese a potkává různá další zvířata. Některých z nich se ale bojí a moc rád by se dostal co nejdříve do bezpečí za svojí maminkou. "Dostane se z lesa ven? Najde svoji maminku? Hledejte s ním a pomozte mu, aby se s ní šťastně setkal."

V tomto výběru, ve spolupráci s nakladatelstvím Portál, jsem už, kromě milovnice králíčků/zajíčků Sofinky, myslela i na malého Olivera, u kterého ani pořádně nemrknu a už s ním budu takové knížky procházet. Petr Horáček je srdcovkou a někteří jeho knihy doslova sbírají. My už jich taky máme pěkný počet, ale vybírám si ty, které mě opravdu zaujmou.

Tak se na příběh o zajíčkovi pojďme podívat blíž :-).

 

 

 

LISTUJEME LEPORELEM

Příběh začíná zajíčkem, který je ztracen v hlubokém lese .. co vidí? Popovídejte si s dětmi, co na této dvoustraně je všechno k vidění a otočte na další stranu. Všimněte si i různě řezaných stran knížky, které jí dodávají na jedinečnosti, což může zvednout i zájem dětí.


 

Vidí hodně stromů i ptáčky nad sebou a co dalšího ještě uvidí? To už čtenáři moc dobře ví. Vzhledem ke speciálním ořezům stránek je vidět, kdo nebo co se za stromy ukrývá. Ořezy jsou formou hry, kdy se za ně dítko podívá tím, že se otočí oříznutá strana.


 

Medvěd se na zajíčka usmívá, ale kdo se to schovává ve křoví? Koho to zajíček vidí? Děti tak poznávají a pojmenovávají další a další lesní zvířata.


 

Za křovím se schovává liška. Vypadala, že na zajíčka doslova číhá. Zajíček se jí bojí. Honem rychle na další strany. Kam se tentokrát asi  dostane? Výřez v knize se z lišky obrátil na zajíčka.


 

Rychle pryč od lišky, koho dalšího potká? A co všechno kolem vidí? Pospíchá, pospíchá ale maminku ještě nenachází. Blíží se alespoň trochu?


 

No ale helemese, kdopak se nám to schovvá v obilí?! To bylo ale dobrodrůžo a zajíček se už určitě bude držet v blízkosti maminky a nebude pořádat žádné takové další výpravy.


 

Honem rychle k mamnce a už bude jenom dobře!


 

ZÁVĚREM

Hezké leporelo o dobrodružství malého zajíčka, který se ztratil v hlubokém lese a musel najít cestu zpátky k mamince. Mezitím narazil na několik překážek, které ho mohly ohrozit, ale naštěstí se tak nestalo. Potkal ptáčky, medvěda, lišku i sovu a nakonec tu svoji nejmilejší, maminku. Vhodné pro ty nejmenší knihomoly i všechny malé čtenáře. Leporelo, které bude doslova svítit v Oliverovo budoucí knihovničce a které by mělo přežít slintance i nějaké ty kousance.



 

Pokud vás leporelo O zajíčkovi zaujalo a chtěli byste ho přidat do své sbírky dětskýh knih nebo darovat někomu blízkému s malým dítkem, najdete ho na eshopu nakladatelství Portál přímo ZDE.

 

Cena: 203Kč (původně 239Kč)


 

Žádné komentáře:

Okomentovat