9. února 2018

VAŘÍME: Cib, Cib, Cibulačka

Tak jsem si říkala, že už jsem na blog dlouho nepřidala žádnou polévku. Mrkla jsem na svoje starší fotky s recepty, které bych potřebovala postupem času všechny přefotit a upravit. No a heleme se, nápad byl na světě = Cibulačka!

Snadné, rychlé a hlavně levné jídlo, které se dá upravit tak, aby bylo plné vitamínů - což je v aktuálním chřipkovém období docela potřeba.

Svůj původní recept jsem celý doslova překopala a vznikla super hustá polévka v mém hatla patla stylu, která svou hustotou vystačí bohatě jako hlavní jídlo.


SUROVINY

  • 1kg cibule
  • 200g pohankové lámanky
  • 3 litry vody/vývaru
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 3 lžíce hořčice
  • 2 lžíce másla/sádla
  • 2 lžíce křenu
  • 5 menších stroužků česneku
  • 1 vejce
  • Hrstička libečku
  • Špetka soli


POSTUP

Cibuli nasekáme na drobno a na sádle/másle ji necháme zesklovatět.

K zesklovatělé cibuli prolisujeme stroužky česneku, nastrouháme křen a přidáme pohankovou lámanku, kterou necháme zlehka osmahnout.

Přidáme hořčici, promícháme a přilijeme vodu/vývar.

Jakmile se polévka začne vařit, přisypeme libeček, sůl podle chuti a vaříme do měkka přibližně 10-15 minut.

Když je cibule s lámankou měkká, projedeme polévku tyčovým mixérem, aby byla krémovější a jemnější.

Následně do ní vyklepneme vajíčko a promícháme. 

Necháme ji ještě chvilku probublávat a na závěr zamícháme zakysanou smetanu.




Přeji dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat