Tak jsem si říkala, že už jsem na blog dlouho nepřidala žádnou polévku. Mrkla jsem na svoje starší fotky s recepty, které bych potřebovala postupem času všechny přefotit a upravit. No a heleme se, nápad byl na světě = Cibulačka!
Snadné, rychlé a hlavně levné jídlo, které se dá upravit tak, aby bylo plné vitamínů - což je v aktuálním chřipkovém období docela potřeba.
Svůj původní recept jsem celý doslova překopala a vznikla super hustá polévka v mém hatla patla stylu, která svou hustotou vystačí bohatě jako hlavní jídlo.
SUROVINY
- 1kg cibule
- 200g pohankové lámanky
- 3 litry vody/vývaru
- 3 lžíce zakysané smetany
- 3 lžíce hořčice
- 2 lžíce másla/sádla
- 2 lžíce křenu
- 5 menších stroužků česneku
- 1 vejce
- Hrstička libečku
- Špetka soli
POSTUP
Cibuli nasekáme na drobno a na sádle/másle ji necháme zesklovatět.
K zesklovatělé cibuli prolisujeme stroužky česneku, nastrouháme křen a přidáme pohankovou lámanku, kterou necháme zlehka osmahnout.
Přidáme hořčici, promícháme a přilijeme vodu/vývar.
Jakmile se polévka začne vařit, přisypeme libeček, sůl podle chuti a vaříme do měkka přibližně 10-15 minut.
Když je cibule s lámankou měkká, projedeme polévku tyčovým mixérem, aby byla krémovější a jemnější.
Následně do ní vyklepneme vajíčko a promícháme.
Necháme ji ještě chvilku probublávat a na závěr zamícháme zakysanou smetanu.
Přeji dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat