15. února 2018

HRAJEME SI: Puzzle 4 roční období - Josef Lada

Klaudinka má poslední dobou období puzzlí. Vyřadila jsem všechny jednoduché, které měla zmáknuté během minutky a přemýšlela jsem, co jí pořídím, aby jí bavily ale aby nebyly zas moc těžké, že by jí mohly odradit od stavění.

Chtěla jsem puzzle, které zaujmou na první pohled a které jí budou bavit nejen co se stavění týče, ale také třeba co se týče popisování děje. No a když jsem na eshopu funkids.cz narazila na puzzle ročních období ilustrované Josefem Ladou, tak bylo okamžitě jasno!




Kromě toho, že sestavíte puzzle, si také můžete vyprávět a popisovat to, co na jednotlivých obrázcích vidíte, co se tam děje.


JARO

Zde si můžete vyprávět o tom, že na vesnici přichází jaro. Můžete si ukázat, podle čeho poznáte, že se jaro blíží nebo můžete popisovat, co dělají jednotlivé postavy - že dole parta dětí cvrnká kuličky do důlku apod.

Můžete zajít také do detailů a nechat dítě hledat například slepici, roztočenou káču nebo třeba kočárek s panenkou.




LÉTO

Na letním obrázku můžete popisovat, jak se všechno krásně zelená, že si vlevo v rohu holky pletou věnec z květin, vpravo dole kluci staví hráz, uprostřed se děti koupou.

Opět můžete zajít do detailů a hledat třeba houbu v lese, tahací autíčko nebo žlutý klobouk.




PODZIM

Do vesnice přišel podzim a začalo se ochlazovat, vše se zbarvuje do krásných podzimních barev.

Můžete si vyprávět o tom, jak se na vesnici lidé připravují na zimu - například, že sbírají dříví, aby ho bylo dostatek.

Také můžete zmínit některé podzimní tradice jako je pouštění draka, kterého můžete vidět v levém horním rohu.




ZIMA

Zima je zrovna aktuálním tématem, i když takové množství sněhu, jako je na obrázku, se tuto zimu někde zapomnělo - aspoň tedy u nás na západě.

Povídat si můžete o sněhových radovánkách jako je bruslení, koulování, sáňkování nebo stavění sněhuláka. Také si můžete říct, co všechno sněhulákovi nesmí chybět.

V detailu můžete hledat například sněhové koule.




Moc je doporučuji v kombinaci s knihami Tradiční české


    Tím se stávají krásným průvodcem jednotlivým ročním obdobím.

    Jelikož to jsou puzzle dřevěné, tak je to chce v první řadě opatrně rozloupnout bokem mimo malé děti. Odpadávají z nich jemné kousky třísek, které by mohly batolata strčit do pusy.

    Také se může stát, že vzniknou ostřejší hrany, které bude potřeba očistit a zapilovat.


    Puzzle zakoupíte na eshopu Funkids.cz přímo ZDE.

    Cena: 105Kč/kus

    Žádné komentáře:

    Okomentovat