K mému věčnému problému se snídaněmi nám před nedávnem přibyl mnou vysněný a vytoužený lívanečník, který jsem pořídila na eshopu Kitos.cz.
Řekla jsem si, že se na něm dají dělat různé druhy snídaní jako jsou vejce, placky, lívance na slano i sladko a hlavně jsme měli zkušenosti se špatným lívanečníkem, tak jsem chtěla konečně něco, co bude fungovat.
No a k němu patří samozřejmě také snadný a rychlý recept na nějaké ty lívance že? Tak jsem si řekla, že bych mohla konečně vyzkoušet ty neustále vychvalované banánové, jenže jsem docela tvrdě narazila :-D.
Prej stačí banán a dvě vejce. Hmmm, tak jsem to zkusila a teda vůbec! Bylo to jako pěna a nešly ani otočit - chuť byla ale ovšem bezkonkurenční! Řekla jsem si, že zkusím jen jeden banán a jedno vejce, jenže při otáčení vznikl úplně stejný problém.
Nechápu, jak se to někomu může podařit - možná tato verze se dvěmi surovinami je spíše na pánev než lívanečník, netuším. Nakonec jsem se tedy rozhodla přidat ovesné vločky a konečně se lívance povedly!
SUROVINY
- 1 banán
- 1 vejce
- 30g ovesných vloček umixovaných na mouku
- Kokosový olej na pánev
POSTUP
Banán nakrájíme a rozmixujeme nebo rozmačkáme do hladka.
Do rozmixované/rozmačkané směsi rozklepneme vajíčka a řádně zamícháme.
Pak už si jen stačí rozpálit pánvičku či lívanečník s trochou kokosového oleje a lívance opečeme dozlatova z obouz stran.
Z této porce vytvoříte přibližně 7-8 lívanců.
Před podáním ozdobíme jogurtem, datlovým sirupem nebo tím, co zrovna máte po ruce.
Přeji dobrou chuť!
V postupu nevidím vločky 😊
OdpovědětVymazat