11. května 2018

VAŘÍME: Špenátový kuskus s tahini pastou

Když jsem před rokem držela přísnou protikvasinkovou dietu spojenou s bezmléčnou, bez alergenů a bez dráždivých látek = prostě bez všeho na co by mi Sofinka mohla reagovat, tak jsem byla opravdu bezradná až zoufalá, protože bylo opravdu minimum toho, co jsem mohla jíst.

Většinu dne jsem byla na špenátu, zelených fazolkách a škvarcích :-D. Jo prostě pestrá zdravá strava hadr. Díky bohu to ale hodně rychle zajímalo a tímto způsobem jsem trpěla pouze 3 týdny.

Jeden den jsem už vážně nevěděla co jíst, tak jsem doslova hatla patla vytvořila toto jídlo po kterém se obě holky můžou doslova utlouct! Až mě to překvapuje, ale i mě moc chutná a ráda ho připravuji opakovaně :-).


SUROVINY

  • 500g listového špenátu
  • 1/2 hrnku celozrnného kuskusu
  • 1 velká cibule
  • lžíce tahini pasty
  • lžíce sádla
  • himalájská růžová sůl


POSTUP

Nejdříve si kuskus vsypeme do větší misky a zalijeme ho vroucí vodou/vývarem. Přiklopený ho necháme hezky nabobtnat do měkka.

Cibuli si nasekáme na jemno a na sádle ji zpěníme.

Pokud máme čerstvý špenát, tak ho spaříme a přidáme k cibuli. Pokud máme mražený, necháme ho nejdříve trochu povolit a následně ho přidáme k cibuli. Zamícháme a vaříme do měkka.

Následně vmícháme lžíci tahini pasty a scedíme si kuskus, který postupně ke špenátu přidáme.

Na závěr osolíme a můžeme podávat.

Na talíři jsem si pomohla formičkami pro tvarování pokrmů, které jsem zakoupila v Kiku.

Zdobila jsem plátky mandlí.



Přeji dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat