A máme tu opět jeden z manželovo výtvorů :-D.
Z pudingového fondue nám zbyl džus, tak ho vuyžil na přípravu domácích bonbonů.
Z pudingového fondue nám zbyl džus, tak ho vuyžil na přípravu domácích bonbonů.
Domácí bonbony jsme zkoušeli už jednou, ale nebylo to úplně ono, protože byly křehké a v ruce se rozpadaly. Tentokrát zkusil poloviční množství džusu a povedly se naprosto perfektně!
Bonbony byly pevné, ohebné a držely tvar.
SUROVINY
- 250ml kvalitního 100% džusu/vymačkané šťávy z pomeranče
- Cukrárenské želé s obsahem agaru (Dr. Oetker)
POSTUP
Recept je jednoduchý, že ho zvládne úplně každý :-).
Želé smícháme s džusem a přivedeme k varu.
Můžete použít i vymačkanou šťávu z pomerančů, tak je dělaly děti u nás ve školce.
Můžete použít i vymačkanou šťávu z pomerančů, tak je dělaly děti u nás ve školce.
Jakmile se dostane k bodu varu, tak odstavíme z plotny, nevaříme!
Není potřeba přidávat další sladidlo.
Není potřeba přidávat další sladidlo.
Horké nalijeme do formiček a necháme ztuhnout.
Pro urychlení tuhnutí, dáme vlažné na pár hodin do lednice.
Hotovo!
Hotovo!
Formičky máme z Tescomy a jsou naprosto parádní!
Tak ať se bonbony povedou a ať hlavně chutnají! :-)
kolik kramu žele
OdpovědětVymazatcelý pytlík
Vymazat