Nad roládami jsem se vždycky rozplývala, snažila jsem se vyhecovat, že ji vyzkouším, ale nikdy jsem na to nenasbírala dostatek odvahy.
Nedávno manžel upekl výbornou piškotovou s krémem a ovocem, tak jsem si řekla, že společnými silami určitě zvládneme ještě nejakou.
No a jelikož miluji vše s kávovou příchutí, tak vznikla tato extra kávová :-).
Nedávno manžel upekl výbornou piškotovou s krémem a ovocem, tak jsem si řekla, že společnými silami určitě zvládneme ještě nejakou.
No a jelikož miluji vše s kávovou příchutí, tak vznikla tato extra kávová :-).
SUROVINY
Na těsto:
- 200g tvarohu
- 3 celá vejce
- 1 vrchovatá lžíce mleté kávy
- špetka soli
Na krém:
- 200g másla
- 80g třtinového moučkového cukru
- 1 zralý banán
- 2 lžíce uvařené kávy
Na zdobení:
- 1 lžíce mleté kávy
POSTUP
Nejprve si rozpálíme troubu na 180°C.
Připravíme si vejce a oddělíme žloutky od bílků.
Z bílků si ušleháme sníh.
Do žloutků přidáme tvaroh a mletou kávu - ideálně čerstvě namletou v kávomlýnku těsně před použitím.
My zvolili kávu Keňa z pražírny Green Plantation
My zvolili kávu Keňa z pražírny Green Plantation
Směs přidáme ke sněhu a zlehka ještě promícháme.
Přelijeme na pečící papír a pečeme přibližně 15-20 minut.
Uvaříme si kávu :-D a začneme připravovat krém
Změklé máslo vyšleháme s cukrem a postupně přidáme lžíce kávy.
Rozmixujeme banán a přidáme ho do krému.
Krém vyšleháme do hladka.
Upečený korpus necháme řádně vychladnout a namažeme ho krémem.
Následně srolujeme ho srolujeme do tvaru rolády.
Zbylým krémem roládu potřeme a přes jemné sítko posypeme mletou kávou.
Přeji dobrou chuť!
Inspiraci na korpus jsme našli na webu čarujeme.cz :-)
Eshop kofio.cz spojuje ty nejlepší české a zahraniční pražírny na jednom místě a navíc si můžete kávy předplatit, abyste je měli pravidelně po ruce.
Tak určitě mrkněte :-).
Inspiraci na korpus jsme našli na webu čarujeme.cz :-)
Eshop kofio.cz spojuje ty nejlepší české a zahraniční pražírny na jednom místě a navíc si můžete kávy předplatit, abyste je měli pravidelně po ruce.
Tak určitě mrkněte :-).
Rolada vypada krasne, laka k vyzkouseni :-) Kavovou prichut milujeme. Jen mam problem s tim bananem, sel by necim nahradit? A slo by pouzit kokosovy cukr?
OdpovědětVymazatNoo, jelikož ten banán dělá i konzistenci, tak nevím jestli by náhrada cukrem stačila. Kdyžtak zkuste čistě máslový krém podle jiných poměrů, radši.
Vymazat